Монтаж на косъм

Модератор: sapuna

David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Монтаж на косъм

Мнение от David Kamenov »

Здравейте колеги понеже сега е зима вече а и идват празници идват парите и подаръците и съм решил да помоля някой разбиращ да ми даде информация за монтажа на косъм какви неща ми трябват и от кой магазин в Плевен мога да ги закупя и колко пари ще ми трябват и искам да ви питам за възможно най-простия монтаж на протеинови топчета и на царевички :) благодаря предварително
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=127&t=23802 например 1вия и 2рия от тази тема :)
Риболова е хоби.Наслука :)
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Монтаж на косъм

Мнение от drebens »

Е то всичко си е описано тук,даже отлично.И показано от един от най добрите шаранджии.Като отидеш в който и да е магазин ще ти дадат всичко.
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

https://megafishing.bg/
Магазина е в Плевен имат голямо разнообразие от шаранджийски аксесоари ,поговори си с продавача мисля няма да ти откаже
Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Че най-лесно и евтино ще ти излезе със силиконови косми :? , взимаш си една бургийка и една кука/не повече от 5 лева/, набор силиконови косми и пръстени и си готов-дупчиш, прекарваш косъма и закачаш на куката :wink: :idea: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Ако от подробното и онагледено описание,показано в посочената от теб тема не можеш да се ориентираш и да си отговориш сам,то по добре не се занимавай с шаранджийство!Явно е много сложно!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

David Kamenov написа:колко пари ще ми трябват и искам да ви питам за възможно най-простия монтаж на протеинови топчета и на царевички :)
Само не взимай евтини боклуци от разните му там китайски магазини...ще си дадеш парите на вятъра.Поне 100 кинта си приготви за да си закупиш качествени материали.12 броя качествни куки са 10лв....силиконов конец-30-35лв за 20м,...белачка за конец 2-10лв....олова инлайн с шлаух-2-2,50лв за брой,олова с вирбел..1-3лв за брой...вирбели.5лв пакетчето...рингчета за куки...2-5лв...флурокарбонов повод...10-20лв за 50м,....клипсове и шлаух за монтажи с откачащо се олово..,термосвиваем шлаух...2-5лв...бързи връзки..2,50...лиййдкор,...шоклидер....меко олово.....бургия за топчета...игли за топчета...силиконови стопери...силиконови косми...силиконови рингове,готови монтажи тип "Хиликоптер"....и т.н и т.н край няма :) .......така че дано 100 кинта те оправят.
Наслука... :drinkers:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Значи, ако говорим за евтин вариант то ти е необходимо много малко пари, куки Сесаме и повод на Суфикс Хамелион, едно пакетче стопери за влакно, за стопиране на топчето отдолу, отгоре може и със клечка, ако нямаш 2 лева да си купиш готови стопери за отгоре. Правиш си обикновен монтаж на косъм и си ти.Това което съм ти описал излиза около 20 лв. Обаче риболова по-принцип е скъпо удоволствие, но като за начало може и така да почнеш. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Vesko1 написа:
David Kamenov написа:колко пари ще ми трябват и искам да ви питам за възможно най-простия монтаж на протеинови топчета и на царевички :)
Само не взимай евтини боклуци от разните му там китайски магазини...ще си дадеш парите на вятъра.Поне 100 кинта си приготви за да си закупиш качествени материали.12 броя качествни куки са 10лв....силиконов конец-30-35лв за 20м,...белачка за конец 2-10лв....олова инлайн с шлаух-2-2,50лв за брой,олова с вирбел..1-3лв за брой...вирбели.5лв пакетчето...рингчета за куки...2-5лв...флурокарбонов повод...10-20лв за 50м,....клипсове и шлаух за монтажи с откачащо се олово..,термосвиваем шлаух...2-5лв...бързи връзки..2,50...лиййдкор,...шоклидер....меко олово.....бургия за топчета...игли за топчета...силиконови стопери...силиконови косми...силиконови рингове,готови монтажи тип "Хиликоптер"....и т.н и т.н край няма :) .......така че дано 100 кинта те оправят.
Бая парички са за сега имам 30 но не се знае ако събера до 100 кинта ще и напазарувам и като хвана Шаран от Дунав ще ви го покажа благодаря за отделеното време ии точното описание :)
David Kamenov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

sapuna написа:Ако от подробното и онагледено описание,показано в посочената от теб тема не можеш да се ориентираш и да си отговориш сам,то по добре не се занимавай с шаранджийство!Явно е много сложно!
Като гледам на клипа как го дърпаш направо се плаша човек абе важното е да се уча все пак съм на 17 години :)
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Vesko1 написа:
:wink: Веско, така как го подкара момъка трябва да му ръгнеш и цената на 2-3 карп сопи, плюс 2-3 баитрънъра, сигнализатори, стойка и онези шашкънии де се обесват да виснат долу/така и не им научих заглавието :lol: /, за палатки, спални чували, кофи, прашки и други глезотийки да не говорим. :lol: Тогава сумата ще рипне доста над 100 лева. Иначе си прав, хубавото оборудване си е скъпо, но си оправдава разходите :smt023 .
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

antivik написа:
Vesko1 написа: :wink: Веско, така как го подкара момъка трябва да му ръгнеш и цената на 2-3 карп сопи, плюс 2-3 баитрънъра, сигнализатори, стойка и онези шашкънии де се обесват да виснат долу/така и не им научих заглавието :lol: /, за палатки, спални чували, кофи, прашки и други глезотийки да не говорим. :lol: Тогава сумата ще рипне доста над 100 лева. Иначе си прав, хубавото оборудване си е скъпо, но си оправдава разходите :smt023 .
Вик-евтино...хубаво няма.Добре,да предположим момъка направи евтин монтаж ,без сейфти клипс например(7лв са 5бр в пакетче,противооплитащите силиконови тръбички отделно 5лв).Има едни "говна" на филстар по 2,50...но не са за препоръчване.Удря шаран,закача му се оловото между 2 камъка,оловото няма как да се откачи,протрива се повода,късане...и той губи рибата.
Моят съвет е...или почваш както си му е реда или по добре вземаш си 2 блеснички и 2 воблера...и въртене на реката до откат.
Аз препоръчвам на 17-годишния момък по Нова година да сурвака баби дядовци майки бащи...от всеки като вземе по 20 кинта и е готов.После лесно...връзваш ,монтираш и ...газ до ламарината.. :supz: Шаранджийския сезон започва през април..така че имаш време
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

antivik написа:
Vesko1 написа:
Вик-евтино...хубаво няма.Добре,да предположим момъка направи евтин монтаж ,без сейфти клипс например(7лв са 5бр в пакетче,противооплитащите силиконови тръбички отделно 5лв).Има едни "говна" на филстар по 2,50...но не са за препоръчване.Удря шаран,закача му се оловото между 2 камъка,оловото няма как да се откачи,протрива се повода,късане...и той губи рибата.
Моят съвет е...или почваш както си му е реда или по добре вземаш си 2 блеснички и 2 воблера...и въртене на реката до откат.
Аз препоръчвам на 17-годишния момък по Нова година да сурвака баби дядовци майки бащи...от всеки като вземе по 20 кинта и е готов.После лесно...връзваш ,монтираш и ...газ до ламарината.. :supz: Шаранджийския сезон започва през април..така че имаш време
Знам Веско, и сме си говорили, па и на собствен гръб съм го изпитал това закачане и късане на рибата, че беше и на 2-3 метра от брега/де съвсем да те фане яд/, така че за качество - цена си прав, а и като му ръгнеш 2 месеца забрана на момъка още повече време има, но да не стане кат види цените и да се секне, а и знаеш, че веднага ще се намери някой да ти обясни, че и с китайски ефтиняк става работата :wink: :drinkers:
Ние ще си караме както знаем, па който иска да взема акъл... :?
Публикувай отговор

Обратно към “Монтажи за риболов”