Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

За риба около гр. Търговище
Модератор: Paublo_Eskobar
За риба около гр. Търговище
Колеги, събота се каня да направя един излед, но се чудя къде. Моля за "пресни" отзиви от колегите къде и какво кълве в радиус от 50-60 км от града!
-
- новобранец
Re: За риба около гр. Търговище
На Търговишкия започна да кълве облеса и щуката (тя цяла год. си кълве) др. не ми е бутало на 05.12.12
Да, за поляница, знам, но ми се ще да е другаде. По- горе не уточних, но търся място с хищници т.е. ще мятам спининг, а може и река с кефали..... 

-
- новобранец
Шуменски язовир - костур, щука, бяла риба *платен гьол (понякога)
Дибички язовир - костур, бяла риба (непроверено) * платен гьол
Река Камчия - кефал, рядко костур и още по-рядко бяла риба
Дибички язовир - костур, бяла риба (непроверено) * платен гьол
Река Камчия - кефал, рядко костур и още по-рядко бяла риба
-
- новобранец
Яз. Тича - костур, сом, бяла риба
Яз. Фисека - костур, бяла риба
Яз. Бели Лом - костур, сом бяла риба
Яз. Фисека - костур, бяла риба
Яз. Бели Лом - костур, сом бяла риба
-
- научил се да хвърля
На Фисека вече не пускат.Така,че не се разкарвай излишно.
А, на река.......къде си струва да се отиде?
- Sleepwalker_
- разбира нещата
Единствената река, заслужаваща внимание в региона е Камчия и то от с. Хан Крум надолу (от Преслав нагоре е пъстървова река, но сега май е забранена).
Колегата горе ми е цитирал мнението от друга тема с инфото за рибите в реката. Общо взето освен кефала, другият хищник би бил голяма случайност. Има хубави тупалки по над кило, но рибата вероятно вече се групира и трябва да се търси. Ако ходиш натам, един съвет от мен - ползвай възможно най-дребни бомберчета или други воблери с по-изразена игра. Категорично избягвай цветовете жълто и оранжево, а залагай на червено, бяло и естествени окраски.
Ако имаш други въпроси, питай. 
Колегата горе ми е цитирал мнението от друга тема с инфото за рибите в реката. Общо взето освен кефала, другият хищник би бил голяма случайност. Има хубави тупалки по над кило, но рибата вероятно вече се групира и трябва да се търси. Ако ходиш натам, един съвет от мен - ползвай възможно най-дребни бомберчета или други воблери с по-изразена игра. Категорично избягвай цветовете жълто и оранжево, а залагай на червено, бяло и естествени окраски.

предполагам че язовир поляница е замръзнал но все пак някой ако е ходил скоро може ли да каже дали е целия в лед?
В момента Поляница е размразен и върви добър риболов на червеноперка и облез,до канала.
-
- научил се да хвърля
Виждам, че има колеги добре запознати с местността около Търговище. Скоро имам път натам, и ще имам време да похвърлям малко.... Ще се радвам някой да подскаже, къде има неплатен язовир около Търговище, или пък река , и за каква риба да се подготвя. Предполагам, че никой няма да с издаде местата, но...
Просто не съм от региона, а ми се иска да имам впечатления и от Търговищшко...
Благодаря предварително !

- ribarshe
- ще става разбирач
Колега , аз също ще бъда в Търговище в края на седмицата, имам инфо за язовира до града.В събота ще отида, лови се хубав уклей , червеноперка ,излизат и кефалчета.YAROSHKH написа:Виждам, че има колеги добре запознати с местността около Търговище. Скоро имам път натам, и ще имам време да похвърлям малко.... Ще се радвам някой да подскаже, къде има неплатен язовир около Търговище, или пък река , и за каква риба да се подготвя. Предполагам, че никой няма да с издаде местата, но...Просто не съм от региона, а ми се иска да имам впечатления и от Търговищшко...
Te и пензионерите се радваха на тези кефалчета, но се оказа зарибителния материал-амур на новия арендатор, който е обявил, че скоро ще забрани риболова. А може и да го е направил, защото след затоплянето, освен уклей и бабушка на плувка излизат толстолобчета и амур(зарибителен материал).ribarshe написа:... кефалчета.
- evilduck
- научил се да хвърля
Вчера минах към поляница да погледам малко направо ги пръсваха въпросните "кефалчета"за 10 минути видях 2 хванати и с мълниеносна скорост муш в торбата.А иначе бях на тича за 2-3 часа активен риболов 30-35 перки от дребни до средни като размер.
Колега ще споделиш ли къде риболува пекките на яз. Тичаevilduck написа:Вчера минах към поляница да погледам малко направо ги пръсваха въпросните "кефалчета"за 10 минути видях 2 хванати и с мълниеносна скорост муш в торбата.А иначе бях на тича за 2-3 часа активен риболов 30-35 перки от дребни до средни като размер.