Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Отзиви за Duke Class Elite Bolo 6 м
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- фен клуб-скобар
Отзиви за Duke Class Elite Bolo 6 м
може ли някой да даде зелена светлина за тази болонеза-много ме заинтригува транспортната дължина и ако някой лови с 6 метрова такава да каже колко е дебела в диаметър да не е като малка анаконда
ще се ползува предимно за зимен риболов на скобари и кленове по Струмското ждрело
http://www.orozov.com/rods_in.php?id=1& ... e=1&tip=25

Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- новобранец
Re: Отзиви за Duke Class Elite Bolo 6 м
Никой ли колега не е ползвал въпросната въдица да каже как е ?
-
- вече хвърля и на тежко
Имам фокус манта, която е на външен вид абсолютно същата, а на клатене много подобна. (според мен е 1:1, според братми дюк е една идея по-мека от фокуса) . Лично на мен фокуса много ми харесва, но аз не харесвам твърди въдици. Всъщност ако беше още малко по-мека според мен щеше да е по-добре. Диаметъра в основата долу е 24 мм, дължината в разпънат вид по спомен е 5,70 а транспортната дължина е 1,50 метра (без нах*йника), теглото при мен е 285 гр, но дюка беше 275. (всъщност при друг модел на фокус видях 15 гр разлика при две еднакви болонези - фокус гелато) Макародържача е изнесен по-нагоре което дава по-добър баланс (баланс е силно казано, но усещането е за по-лека въдица), но е малко неудобно при замятане (нещо с което се опитвам да свикна и вече май успявам да игнорирам) Фокус манта е малко по-мека от фокус гелато, малко по-стегната от ню хънтър и доста по-стегната от вега шерафик (последната се оказа 5.90, 250 гр, по-тънък диаметър в основата от фокус манта, определено е въдица за големи риби и можеби малко съжалявам че не взех нея, но ми се видя доста мека... което според мен си има и своите големи предимства но...)
-
- фен клуб-скобар
колега макародържача на мантата ли е изнесен по напред или на дюка,извинявам се че не разбрах точно?от двете пръчки кой е по напред изнесен защото живо ме интересува това?nabeden ribar написа:Имам фокус манта, която е на външен вид абсолютно същата, а на клатене много подобна. (според мен е 1:1, според братми дюк е една идея по-мека от фокуса) . Лично на мен фокуса много ми харесва, но аз не харесвам твърди въдици. Всъщност ако беше още малко по-мека според мен щеше да е по-добре. Диаметъра в основата долу е 24 мм, дължината в разпънат вид по спомен е 5,70 а транспортната дължина е 1,50 метра (без нах*йника), теглото при мен е 285 гр, но дюка беше 275. (всъщност при друг модел на фокус видях 15 гр разлика при две еднакви болонези - фокус гелато) Макародържача е изнесен по-нагоре което дава по-добър баланс (баланс е силно казано, но усещането е за по-лека въдица), но е малко неудобно при замятане (нещо с което се опитвам да свикна и вече май успявам да игнорирам) Фокус манта е малко по-мека от фокус гелато, малко по-стегната от ню хънтър и доста по-стегната от вега шерафик (последната се оказа 5.90, 250 гр, по-тънък диаметър в основата от фокус манта, определено е въдица за големи риби и можеби малко съжалявам че не взех нея, но ми се видя доста мека... което според мен си има и своите големи предимства но...)
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

-
- вече хвърля и на тежко
За мен това е една и съща въдица. Според братми единствената разлика е дюк е една идея по-мека, иначе външно са 1:1. Трябва да кажа че двете ги сравнявахме по различно време на различни места.
На повечето фокуси макародържача е изнесен напред според мен - това е лично мнение. На моята долния край на макародържача е на 53 см от долния край на болото.
http://orozov.com/pics/N2004.jpg На снимката (дюк) добре се вижда че макародържача е напред.
Мислил съм си да привържа друг макародържач точно под този но постепенно свикнах. Все пак колкото по-напред е макародържача - толкова по-разтоварена е ръката. Аз съм висок 1.72, ако ти си по-висок мисля че няма да ти е проблем. Неудобството идва от това че при замятане края на болото закача в дрехите, особенно ако са разкопчани.
На повечето фокуси макародържача е изнесен напред според мен - това е лично мнение. На моята долния край на макародържача е на 53 см от долния край на болото.
http://orozov.com/pics/N2004.jpg На снимката (дюк) добре се вижда че макародържача е напред.
Мислил съм си да привържа друг макародържач точно под този но постепенно свикнах. Все пак колкото по-напред е макародържача - толкова по-разтоварена е ръката. Аз съм висок 1.72, ако ти си по-висок мисля че няма да ти е проблем. Неудобството идва от това че при замятане края на болото закача в дрехите, особенно ако са разкопчани.