Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

МАРИЦА-всичко за и по реката
Модератор: sapuna
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: МАРИЦА-всичко за и по реката
Ето вариант през Маноле .

За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
-
- научил се да хвърля
Отдолу пътя който се вижда е точно преди Садово(по Цариградско и си там). 

- амиго70
- новобранец
Колеги ,не виждам активност по темата или вече няма почитатели на маришкия шаран или амур-това незаменимо изживяване кто риболов,да не говорим за вкусови качества!Нека споделим малко опит-от това глава не боли.
-
- кандидат преподавател
Ще има активност , бъди спокоен. Просто народа в момента е на вълна Алаи и карабалъциамиго70 написа:Колеги ,не виждам активност по темата или вече няма почитатели на маришкия шаран или амур-това незаменимо изживяване кто риболов,да не говорим за вкусови качества!Нека споделим малко опит-от това глава не боли.

Щуката също е много актуална в момента , така че трябва да се задържи малко топката. Като стане много студено , и хората започнат да се задържат повече пред комповете , и темата ще се развие !
Аз специално мога да напиша много по въпроса , но едва ли ще съм актуален , тъй като последните два сезона не бях достатъчно активен. Надявам се скоро да наваксам пропуснатото. Спецялно амура , последно го лових в района на деветката , само и единственно на варен грах от консерва. Естествено , след многократно и обилно захранване

Върл Shimano фен!
Днес 08.12.2112г. около 10ч., отидохме с Йорго под Манолския бент за алай. От канала дойде едно момче от махалата и каза, че са хванали пъстърва. Не му повярвахме и го изпратихме да я донесе. След малко момчето донесе рибата и за най-голямо учудване на всички, рибата се оказа мъжка( течеше мляко) балканка, около 300-400 гр. Снимах Йорго с рибата и я пуснахме там, където беше хваната. Ето и снимките.
- Прикачени файлове
-
- Изобр028.jpg (108.64 KiB) Преглеждано 1504 пъти
-
- Изобр027.jpg (100.45 KiB) Преглеждано 1504 пъти
- КалинПетров
- разбира нещата
ако по марица се развъди пастърва се местя да живея на някав бент!супер колега голяма радост!

Reel Tuning
Не знам дали ще се избие в Марица, но от аналният и отвор, течеше семенна течност.
- КалинПетров
- разбира нещата
дори и да има други пъстърви едвали биха се задаржали в марица и то в пловдив или пак по нашия край димитровград!

Reel Tuning
-
- научил се да хвърля
Кажи, ония корморан Шинол хвана ли нещоgivi71 написа:Днес 08.12.2112г. около 10ч., отидохме с Йорго под Манолския бент за алай. От канала дойде едно момче от махалата и каза, че са хванали пъстърва. Не му повярвахме и го изпратихме да я донесе. След малко момчето донесе рибата и за най-голямо учудване на всички, рибата се оказа мъжка( течеше мляко) балканка, около 300-400 гр. Снимах Йорго с рибата и я пуснахме там, където беше хваната. Ето и снимките.

От риба се връщам на риба ми се ходи.
Дръпна някоя риба Шенол, но после заедно влезнахме да ловим и го бих. Малко се ядоса, ама какво да се прави.
-
- кандидат преподавател
Вчера , пак бях по Марица , в района на Свиленград . Мноо вятър , почти през цялото време дъжд , но и много риби - основно Карабалък , и един як алай. Снимки няма , щото много мокро. Стръв , жълто мънисто , с жълъд !
Върл Shimano фен!
-
- ще става разбирач
Браво, Симка. Вече трайно ли си тук, че се затъжих нещо... 

-
- кандидат преподавател
Бате Анчо , тук съм си , и си наваксвам пропуснатото. Много исках да направя репортаж от вчера , но времето не позволяваше снимане. После пък се стъмни , и с тела снимките на нищо не приличат. Но резултата мога да ти го кажа дословно : 46 карабалъка , и един много як Алай ! И над 30 дребни карабалъчета , които даже не ги броя. Абе , голяма динамика цял ден. Всичко ме боли в момента. Другите пичове , и те така. Просто набарахме рибите , и чалъмаangel.tr написа:Браво, Симка. Вече трайно ли си тук, че се затъжих нещо...

Върл Shimano фен!
- SammY
- фен клуб-скобар
Браво колега . Супер риболов е било
Това чудо "карабалък" = морунаж или ? За алая вече знам , че е скобар или се бъркам 

Последно промяна от SammY на Пон Дек 10, 2012 7:06 pm, променено общо 1 път.
-
- кандидат преподавател
Да бе пич , правилно си разбрал.SammY написа:Браво колега . Супер риболов е билоТова чудо "карабалък" = морунаш или ? За алая вече знам , че е скобар или се бъркам
В Пазарджик , на Морунажа , казваме - карагьоз , в Пловдив - Карабалък , в хасковския край , му викат - караятак , в Ямбол - гърбавица , в Първомай , му казват - Аклама , чул съм , но не помня къде , му казват - левга и тн. ..........!!!!!!!
На скобара , на много места му казват алай , но може да срещнеш и бойник

Върл Shimano фен!