Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Малко закъснително излетче
- slayder
- ще става разбирач
Re: Малко закъснително излетче
muerter написа:Не знам що се дразните на този малоумен индивид !!!!
Аз сьм си решил проблема по следният начин ,видя ли някьде да пишат Давид ,Malemi и Esoxpike знам ,че неминуемо следва някоя идиотщина,и просто подминавам с усмивка и сьжаление.
Та както е казал народа - убий глупака с мьлчание . То така или иначе от приказки при тях няма смисьл.
Ето това е правилната позиция към този-цитирам:-МАЛОУМЕН ИНДИВИД.
Дава ли? И дава и взема.
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Колега не ти прави ни най-малко чест да раздаваш пръсти с преобладаващи средни при положение, че риболовът се е състоял в момент на забрана, на забранено място (няма такова положение да се заплати и да си ловиш в резерват. Да е частна река хубаво, но в резерват)David Kamenov написа: и аз съм заплатил за да ловя в този резерват така че всички критикари да го
Показваш обида не само на клуб "Балканка", който тази година е извършил зарибяване съвместно с други съмишленици с 32000 бр. балканска пъстърва по голяма част от планинските реки. Същото е правено и от други клубове в България. Мога да кажа, че само когато човек усети приятния гъдел от разнасяне по чукарите, пробиване на чувалите, хиляди подхлъзвания и пребивания, за да може да се види след време, че в река, в която е липсвал животът може да се видят пъстърви, които да се стрелкат в реката.
Забранените реки може да не ги знае всеки, което не е оправдание, но да не се спазват периодите на забрани е недопустимо, още повече това да се афишира публично пред стотици риболовци само, за да се похвалиш и да чуеш няколко пъти Евала и Супер. Научи закона и го спазвай, защото си също част от милата ни България. Ситуацията в страната е показател от действията на всеки един от нас.
А това, че си "пуснал" няколко от уловените риби обратно си допринесъл още по-успешно за стресът в реката в момент, когато пъстървата е в размножителен период. вероятността да оцелеят пуснатите риби е нищожна. Все едно теб да те топнат в нагорещено олио и след това да те пуснат да си вървиш вкъщи. Същото е!!! Има няколко теми, в които можеш да прочетеш относно опазването на пъстървите при риболов (напр. "Магически репортажи") преди да пуснеш нещо подобно.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- кандидат преподавател
Айде стига толкова огън и жупел. Дано да е осъзнал грешката си , и да се извини и поправи. В края на крайщата , млад е и нещо чудно да не осъзнава че е направил голям фал.
Моля , колегите които имат права в този подфорум , да я заключат тази тема , че то стана мазало !!!
Моля , колегите които имат права в този подфорум , да я заключат тази тема , че то стана мазало !!!
Върл Shimano фен!
не ви ли прави впечатление, че на първата снимка дърветата са малко зелени за средата на ноември и то в Балкана
- Paviljon
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Снимката е правена на 25.10.2012, което дори и тогава е в период на забраната. Колегата пише, че излетът е от Ноември. Което и да е от двете е от размножителния период.pandela написа:не ви ли прави впечатление, че на първата снимка дърветата са малко зелени за средата на ноември и то в Балкана
Клуб по спортен риболов "Балканка"
Да се изкажа и аз, дорде не са я заключили.
Първо – не я заключвайте. Ще има полза, надявам се и за автора.
Второ – всеки е грешил, кой-повече, кой по-малко. Да не изброявам.
Трето – че е прибрал риби – ако не беше в Забрана, нямаше да е проблем.
Сега към автора
Първо - Не ходи в забраната. Писахме вече защо - поне сто пъти.
Второ - Не бъди нагъл. Критикуват те съвсем заслужено.
Трето – разрешената бройка за прибиране е 6 риби – само в събота, неделя и на празнични дни - в периода между 1-в февруари и 30-ти септември. Стига реката да не е забранена.
Четвърто и най-важно – още си млад и предстои да установиш, че колкото повече риби прибираш – толкова по-малко ще хващаш. Рибите, които си хванал – някой е зарибил с тях, а друг ги е хващал и ги е пуснал обратно – за да можеш да ги хванеш и ти. Пробвай го - пусни една голяма риба и ще видиш – кефът да и подариш живота е по-голям, отколкото да я изядеш.
И минималният размер е 23 см.
Първо – не я заключвайте. Ще има полза, надявам се и за автора.
Второ – всеки е грешил, кой-повече, кой по-малко. Да не изброявам.
Трето – че е прибрал риби – ако не беше в Забрана, нямаше да е проблем.
Сега към автора
Първо - Не ходи в забраната. Писахме вече защо - поне сто пъти.
Второ - Не бъди нагъл. Критикуват те съвсем заслужено.
Трето – разрешената бройка за прибиране е 6 риби – само в събота, неделя и на празнични дни - в периода между 1-в февруари и 30-ти септември. Стига реката да не е забранена.
Четвърто и най-важно – още си млад и предстои да установиш, че колкото повече риби прибираш – толкова по-малко ще хващаш. Рибите, които си хванал – някой е зарибил с тях, а друг ги е хващал и ги е пуснал обратно – за да можеш да ги хванеш и ти. Пробвай го - пусни една голяма риба и ще видиш – кефът да и подариш живота е по-голям, отколкото да я изядеш.
Всъщност - ето това е ужасяващото, ако ме питате мен.Петър Недев написа: П.П : Супер риби пич. Не всеки може да излъже тази риба. Браво
OOPSDavid Kamenov написа:[
Благодаря колега и само ще кажа повече от рибите са в мярките на 22см които са по закон а и на билета отзад пише че може да се задържат до 8 броя пъстърви
И минималният размер е 23 см.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Симо,сам го казваш бе братле - млад , голям фал!simo72 написа:Айде стига толкова огън и жупел. Дано да е осъзнал грешката си , и да се извини и поправи. В края на крайщата , млад е и нещо чудно да не осъзнава че е направил голям фал.
Ключът в случая нищо не помага!Критиката е градивна,на място и малкият е длъжен да осъзнае всяка една буква след неговото мнение!С няколко изключения тонът е спазен,така че не виждам причина за прекратяване на дебатите!Нека му е за урок!
- koda33
- разбира нещата
Ти Давидчо си малоумник и тъпанар ,и това са най-безобидните думи които мога да кажа за теб, това беше за теб , а за "излета" БЕЗ ДУМИ!!!!
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
имах в предвид, че някой маже да си прави майтапPaviljon написа:Снимката е правена на 25.10.2012, което дори и тогава е в период на забраната. Колегата пише, че излетът е от Ноември. Което и да е от двете е от размножителния период.pandela написа:не ви ли прави впечатление, че на първата снимка дърветата са малко зелени за средата на ноември и то в Балкана
- jasonsmith
- разбира нещата
В това има голяма истина, нека който не го е пробвал, да го пробва и ще разбере.pitcha написа:Пробвай го - пусни една голяма риба и ще видиш – кефът да и подариш живота е по-голям, отколкото да я изядеш.

Ето сега един опит да я направим тази тема по-полезна за всички, дори и за мен:
Извадил съм санкциите според ЗРА – за най-честите нарушения от риболoвци с билет – както следва:
Ето ако се лови с повече от три пръчки с по две куки във изкуствени водни обекти и с повече от две пръчки с по две куки – на реки и естествени блата, езера и т.н. Също и за използване на тройни куки извън случаите, в които са разрешени:
Чл. 65. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по чл. 24, ал. 1 и 2, се наказва с глоба от 100 до 400 лв.
Ето глобите за наднормен улов:
Чл. 66. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който улови и запази риба в количество, надхвърлящо определеното, в нарушение на чл. 24, ал. 3, се наказва с глоба от 50 до 200 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
Ето глобите за риболов в период на забрана или по забранени реки и водоеми:
Чл. 70. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който лови риба и други водни организми в период на забраната по чл. 30, ал. 3, т. 1, ал. 4 и 5 и чл. 32, ал. 1, се наказва с глоба от 1500 до 3000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
Тука да обърна внимание – който лови, а не който задържа!
Ето и глобите за маломерни риби:
Чл. 75. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който лови, пренася, превозва и продава риба и други водни организми с размери или тегло под минимално допустимите в нарушение на чл. 38, ал. 1, се наказва с глоба от 600 до 900 лв.
И всяка риба над разрешеното количество, или маломерна – се пуска Незабавно, независимо от състоянието й.
Смятам за препоръчително – който не ги спазва тия работи – поне да не се хвали по форумите. Съвсем скоро ще има защо да не се хвали – особено с пъстървите.
P.S.
Ако модераторите решат, че тази информация ще е полезна за целия подфорум – могат да я преместят в отделна тема.
Извадил съм санкциите според ЗРА – за най-честите нарушения от риболoвци с билет – както следва:
Ето ако се лови с повече от три пръчки с по две куки във изкуствени водни обекти и с повече от две пръчки с по две куки – на реки и естествени блата, езера и т.н. Също и за използване на тройни куки извън случаите, в които са разрешени:
Чл. 65. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който извършва любителски риболов в нарушение на изискванията по чл. 24, ал. 1 и 2, се наказва с глоба от 100 до 400 лв.
Ето глобите за наднормен улов:
Чл. 66. (1) (Изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който улови и запази риба в количество, надхвърлящо определеното, в нарушение на чл. 24, ал. 3, се наказва с глоба от 50 до 200 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
Ето глобите за риболов в период на забрана или по забранени реки и водоеми:
Чл. 70. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който лови риба и други водни организми в период на забраната по чл. 30, ал. 3, т. 1, ал. 4 и 5 и чл. 32, ал. 1, се наказва с глоба от 1500 до 3000 лв., ако не подлежи на по-тежко наказание.
Тука да обърна внимание – който лови, а не който задържа!
Ето и глобите за маломерни риби:
Чл. 75. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 94 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., изм. - ДВ, бр. 59 от 2012 г.) Който лови, пренася, превозва и продава риба и други водни организми с размери или тегло под минимално допустимите в нарушение на чл. 38, ал. 1, се наказва с глоба от 600 до 900 лв.
И всяка риба над разрешеното количество, или маломерна – се пуска Незабавно, независимо от състоянието й.
Смятам за препоръчително – който не ги спазва тия работи – поне да не се хвали по форумите. Съвсем скоро ще има защо да не се хвали – особено с пъстървите.
P.S.
Ако модераторите решат, че тази информация ще е полезна за целия подфорум – могат да я преместят в отделна тема.
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Еми баща ми се беше запознал с хората които бяха взели под аренда цялата местност там и ги беше попитал каква е таксата за риболов и каква за лов платил е 10лв и това е а на следващата седмица която баща ми беше видял 2 глигана по 100 кила. Така че имам право на всичко защото съм циганиинн както и те има право на всичко така и азС.Върбанов написа:Виж сега пич , ако ми кажеш коя от тия 2 рибки оцеля те признавам
п.п. Това с влака / електричката ми харесазнам само 1 екземпляр дето ходи с влак за риба и то на определено място
И ако не е тайна на кого плати за да ловиш в резерват ??????? леле майко........Ауу забравих да кажа че 4 от 5 риби си плуват обратно във реката а пък и аз съм заплатил за да ловя в този резерват така че всички критикари да го
Това ,че си стоил жп линия която минава през резерват не ти дава право да ловиш риба от там

Риболова е хоби.Наслука 

-
- разбира нещата
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Да сте ма научили веееКърцата написа:Малкия, за съжаление не мога да кажа ни една хубава дума за "излета" ти.
Добре си прочел,че можеш да задържиш осем риби, ама оная информация че пъстървата е забранена от 01.10 до 01.02 си го пропуснал. Или то не е важно, важно е да знаеш колко рибета можеш да съсипеш.
Официално ти заявявам че ние, от Клуб "Балканка" се отказваме от благодарността ти.
Още си малък и се надявам да се осъзнаеш.
Най-нагло лъжеш, че си пуснал рибите, ама от вида им на снимките мога със сигурност да кажа, че тея риби вече плуват в олио.
Жалко за труда на хората заделили пари за зарибяване, отделили време и мъкнали чували по чукарите за да дадат живот на някоя река, а после я налазват субекти като тебе, които набързо и разказват играта.
А някой хора се сърдят, че сме криели имената на реките , които зарибяваме.
П.С. Оставам учуден, че има хора, които поздравяват един "излет" проведен в ЗАБРАНЕНО време, на ЗАБРАНЕНО място и с МАЛОМЕРНИ РИБИ
Жалко та жалко...

Риболова е хоби.Наслука 

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
И с това вече наистина темата се изчерпа!А Давидчо ще е под лупа за в бъдеще!!!