Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си направя тандем?
Модератор: emo vasilev
Как да си направя тандем?
Какво мога да използвам за да си преправя две блесни тандем.
От други две.
Имам предвид метала който е основна ос на цялата блесна и не знам хирургична стомана ли е и какво да си търся за ос ???
Обръщението и е към хората който обичат да си правят разни примамки по свой вкус.
От други две.
Имам предвид метала който е основна ос на цялата блесна и не знам хирургична стомана ли е и какво да си търся за ос ???
Обръщението и е към хората който обичат да си правят разни примамки по свой вкус.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Re: Как да си направя тандем?
Първо добре дошъл във форума! Погледни тази тема и ще ти се разяснят някои неща: http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=43551
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Добре ако нямам пружинка както е направил колегата друго какво мога да си набавя ?
Тъй като блесните съм ги раздробил и да ги нанижа на основа нещо което да си намеря по магазините и да имам за други такива ситуации на монтаж и демонтаж.
Тъй като блесните съм ги раздробил и да ги нанижа на основа нещо което да си намеря по магазините и да имам за други такива ситуации на монтаж и демонтаж.
- ESOXPIKE
- научил се да хвърля
Вземаш метално жило трябва да е от метал който непозволява огъване на основата да не е тел.Трябва да вземеш тези основи за показно и да идеш в някой железарски магазин и да обясниш и покажеш на хората те ще ти помогнат.
- kodek
- ще става разбирач
Колега предполагам искаш нещо такова

Този тандем стана пословичен във форумите за хищник(щука,костур,бяла)
Ако можеш направи 1 и за мен.
Пък ще почерпя
Ако пък някой знае откъде може да се купи ще черпя двойно

Ако пък някой даде съвет как да се направи-

Този тандем стана пословичен във форумите за хищник(щука,костур,бяла)
Ако можеш направи 1 и за мен.

Ако пък някой знае откъде може да се купи ще черпя двойно

Ако пък някой даде съвет как да се направи-

Да колеги такова нещо се опитвам да направя !!!!
Само че с други цветове на листата и отдолу 3ка от моска ако знаете и някаде да се продават такива 3 ни куки с такова такива екстри по тях за блесни там не знам как им казват.
Само че с други цветове на листата и отдолу 3ка от моска ако знаете и някаде да се продават такива 3 ни куки с такова такива екстри по тях за блесни там не знам как им казват.
Приятели прецаках се!
Обиколих железарските магазини и не може да се намеря такова нещо само дебели поцинковни телове и медна тел ми предлагат. и това е от пружина имам такаа но тя е много жилава и е 1мм. с нея сам си правил драшкович. и е много груба.
Няма да ине през кубилките на блесните.И сега те са на съставните си части.
Обиколих железарските магазини и не може да се намеря такова нещо само дебели поцинковни телове и медна тел ми предлагат. и това е от пружина имам такаа но тя е много жилава и е 1мм. с нея сам си правил драшкович. и е много груба.
Няма да ине през кубилките на блесните.И сега те са на съставните си части.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Не е задължително тялото да е от твърда тел,може и гъвкаво да е - http://ribargo.bulgarianforum.net/t138p135-topic#15470
Иначе тук има всичко необходимо - http://www.shop.iantra.com/index.php?op ... Itemid=122
Иначе тук има всичко необходимо - http://www.shop.iantra.com/index.php?op ... Itemid=122
Как мога да кача изображение тук за да ви покажа ?
Какви са блесните и да добиете представа за цялостната ми идея?
Какви са блесните и да добиете представа за цялостната ми идея?
-
- научил се да хвърля
и аз го знам този магазин писал съм им 3-4 пъти без отговор а и информацията в сайта им е бедна за цените да не говорим.sapuna написа:Не е задължително тялото да е от твърда тел,може и гъвкаво да е - http://ribargo.bulgarianforum.net/t138p135-topic#15470
На риба като на война.
Подходяща тел за оста на блесната ще намериш в магазините които продават заваръчни консумативи. Там има различни дебелини тел от неръждаема стомана, която се използва при аргонови заварки на неръждаеми стомани. Със сигурност ще ти свършат работа. Успех в експериментите!
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Моята Моска тандем е съставена от 1 блесна №2 и една №3, като на двойката е махната куката и на нейно място е вкарано ухото на тройката.Защо ти трябва да са на 1 ос не разбирам при положение че оригиналната Моска са я измислили така.Разглобяваш по-малката, махаш куката и нанизваш по-голямата и си готов!
Тъпото е,че имат по-дълъг утежнител което не дава място да се издърпа и да се освободи куката фабрично са я нанизали за да няма отваряне и ги клъцнах със клещите.Как са ги направили ако куката е прецакана какво с халки ли ще се слага друга като при воблерите ?Да съгласен съм така да го направят за да демонтажа на куките да е по лесен хем и да няма отваряне на блесните.За това рядко ми допадат и търся начин да си ги направя що годе по пригодни.И всяка е с различен стандарт на големина при едни с лъжица 5 е равна на лъжица на 3 какви са тези измислени стандарти?
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Какво ти пречи като не може да се отваря да срежеш куката на предната блесна и на нейно място да сложиш халка точно като на воблерите на която монтираш задната блесна?
Абе да мина и и тая мисъл обаче!!! шв стане много дълго и ще се оплита !!!! ще стане като мека а не като твърда връзка.Айде наздраве па ще го измисля