кабаци край Ямбол

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Re: кабаци край Ямбол

Мнение от Vesko1 »

GSB написа:
Колега, я се дръж малко по-сериозно. И Краси Върхара и ако щеш Барак Обама, се тая, научете се да пускате рибата, която е трофейна или поне част от нея. А това, че не си го разбрал ти и още 90% от риболовците в България си остава голям проблем. Щото ако се продължава със същите темпове обезрибяването, след някоя и друга година ще хванеш дедовия.

Това, че някой от вашите приятелчета е решил да се фука във форума, колко голям месар е, хич ама хич не го прави примерен риболовец. Ако искате да се показвате колко сте добри, си направете личен сайт и си пускайте там жалките творения. В такива форуми, които се четат и от подрастващи бъдещи риболовци и не само от тях, това което правите е за затвор. Жалко, че закона е толкова либерален за неосъзнати хора като вас.

Интересно ми е, чак толкова ли гладен беше колегата, та е изтопорчил 11 трофейни риби, вместо да си вземе 1-2, а останалите да ги пусне???? Да ти е сладко и на теб и на всички дето подкрепяте такива тъпотии. Гледайте Краси Върхара, щом като ми го давате за пример. Лесно е да взимаш лош пример. Що не даваш за пример да речем колегата Владо, който пусна распер 5 кг или десетките други такива колеги, които хиляди пъти са призовавали за пускане на рибата.
А ти трофейния сом дето ми се перчиш на аватара си къде го пусна...върху пейката ,над пейката или под пейката.
Ей големи сте лицемери.Първо погледни себе си...после критикувай.
А месар ще наричаш някой ,когото познаваш...аз последните ми 3 риболова не съм взел нито една риба.Ясно ли ти е "приятелю"... :evil:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Мнение от topsoft »

antivik написа:И тази тема тръгна по надолнището :evil: и маи е за ключе....?
Хора, научете се, че когато има закони и се спазват всичко си е нормално, когато не .../ПРИМЕР - ТЕМАТА С ПЪСТЪРВИТЕ/
Според теб в случая дали е спазен закона? Тия и на 3 да ги разделиш па не влаа в нормата ;)
Ама те са се окаже изведнъж, че са били 6 човека.... :lol: :lol: :lol:
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

Vesko1 написа:
GSB написа:
Колега, я се дръж малко по-сериозно. И Краси Върхара и ако щеш Барак Обама, се тая, научете се да пускате рибата, която е трофейна или поне част от нея. А това, че не си го разбрал ти и още 90% от риболовците в България си остава голям проблем. Щото ако се продължава със същите темпове обезрибяването, след някоя и друга година ще хванеш дедовия.

Това, че някой от вашите приятелчета е решил да се фука във форума, колко голям месар е, хич ама хич не го прави примерен риболовец. Ако искате да се показвате колко сте добри, си направете личен сайт и си пускайте там жалките творения. В такива форуми, които се четат и от подрастващи бъдещи риболовци и не само от тях, това което правите е за затвор. Жалко, че закона е толкова либерален за неосъзнати хора като вас.

Интересно ми е, чак толкова ли гладен беше колегата, та е изтопорчил 11 трофейни риби, вместо да си вземе 1-2, а останалите да ги пусне???? Да ти е сладко и на теб и на всички дето подкрепяте такива тъпотии. Гледайте Краси Върхара, щом като ми го давате за пример. Лесно е да взимаш лош пример. Що не даваш за пример да речем колегата Владо, който пусна распер 5 кг или десетките други такива колеги, които хиляди пъти са призовавали за пускане на рибата.
А ти трофейния сом дето ми се перчиш на аватара си къде го пусна...върху пейката ,над пейката или под пейката.
Ей големи сте лицемери.Първо погледни себе си...после критикувай.
А месар ще наричаш някой ,когото познаваш...аз последните ми 3 риболова не съм взел нито една риба.Ясно ли ти е "приятелю"... :evil:

"Трофейният"сом, първо не е трофеен, защото сом 6-7 кг няма как да бъде трофеен. Второ е хванат на платен водоем и трето е пуснат, въпреки, че това едва ли е толкова важно, предвид че е обречен така или иначе. Помисли малко, къде в природата има пейки и да се ловят сомове ...... ?

Живеем във времена в които така или иначе рибата е намаляла доста по известни причини. Предпочитам да влезна в полемика с всеки на тая тема, само и само да се замислите какво правите следващият път. Дали е законен или не улова се тая, то закона и без това е малоумен, но, има си и една друга страна целият този въпрос, а именно да опазим максимално рибите, за да има какво да ловим и другият път. Убеден съм, че всеки прочел темата, ще се замисли какви ги върши.
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

Хора, научете се, че когато има закони и се спазват всичко си е нормално, когато не .../ПРИМЕР - ТЕМАТА С ПЪСТЪРВИТЕ/. В случая момъка ще е за критика само ако килограмите надвишават нормата, ако не закона е спазен, той си има свободна воля и сам си решава какво да направи, така че коментарите са излишни. За кулинарните качества на кефалюгите няма да задълбавам, всеки сам знае какво си харесва да папа и пие.

Колега, закона казва, че имаш право на 3 кг уловена риба на човек за излет (което пак си е малоумие от страна на законотворците, ние не сме в Южна Америка та чак по цели 3 кг да си взимаме, но това е положението към момента) и една трофейна риба. Колко кг риба според теб са тези 11 клена - има няма по 2 кг средно на риба???????? и колко от тях са трофейни .... на мен ми изглеждат всичките такива.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

topsoft написа:
Хора, научете се, че когато има закони и се спазват всичко си е нормално, когато не .../ПРИМЕР - ТЕМАТА С ПЪСТЪРВИТЕ/
Според теб в случая дали е спазен закона? Тия и на 3 да ги разделиш па не влаа в нормата ;)
Ама те са се окаже изведнъж, че са били 6 човека.... :lol: :lol: :lol:
:smt017 Не влизат или я надхвърлят....маи е второто, но поне не е в забранен период и резерват иначе дано се съобрази народа с критиките.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:evil: Цялата беда и всичкото положение при нас е, че всякой почва да тълкува, па и да изпълнява законите сам и както на него му се харесва :axe: . Ако тези де това им е работата си я гледат както трябва, ако всяко нарушение се санкционира, ако бъдат изчистени всички мрежари, токаджии, ако всеки си понася последиците дереджето коренно ще се промени.
Те ви пример с таз годишната забрана за фащане на бяла риба, а кажете нямали чувствително повече малки рибоци във водите....
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

antivik написа::evil: Цялата беда и всичкото положение при нас е, че всякой почва да тълкува, па и да изпълнява законите сам и както на него му се харесва :axe: . Ако тези де това им е работата си я гледат както трябва, ако всяко нарушение се санкционира, ако бъдат изчистени всички мрежари, токаджии, ако всеки си понася последиците дереджето коренно ще се промени.
Те ви пример с таз годишната забрана за фащане на бяла риба, а кажете нямали чувствително повече малки рибоци във водите....

Колега, мрежари, токаджии - в случая каква е разликата между същите тези с колегите, които макар и с въдици са ги хванали ....? Крайният резултат е същият. И къде е личният пример, защо все се оглеждаш в мрежарите и токаджиите, а къде е твоят личен пример ... как другите да ги накараш да спазват закона, като ги толерираш да вършат обратното с едно "БРАВО КОЛЕГА, СТРАШЕН УЛОВ".....и с'якви такива подобни ... страшен улов е и една риба и особено когато я пуснеш. Щом си решил да се показваш във форума, колко ти е страшен улова, го направи по правилният начин за времената в които живеем. Ако не, хващай си рибите и си трай и не показвай нищо.
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Още една тема в раздела.
Аба срал са бляд!!!!
Не знам дали така се пише,но си е точно за там.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

GSB ,баш токаджиите и мрежарите са основния и най-голям проблем.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

antivik написа::evil: Цялата беда и всичкото положение при нас е, че всякой почва да тълкува, па и да изпълнява законите сам и както на него му се харесва :axe: . Ако тези де това им е работата си я гледат както трябва, ако всяко нарушение се санкционира, ако бъдат изчистени всички мрежари, токаджии, ако всеки си понася последиците дереджето коренно ще се промени.
GSB
новобранец
новобранец

Мнение от GSB »

vdo написа:GSB ,баш токаджиите и мрежарите са основния и най-голям проблем.

Естествено колега че са основен проблем, а останалите какво правим, да доизловим останалото .... хайде да започнем всички ние, които не сме мрежари и токаджии да пазим, а с браките ще се борим както винаги-къде със сигнали към ИАРА, къде със собствени усилия.
vdo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vdo »

GSB написа:
vdo написа:GSB ,баш токаджиите и мрежарите са основния и най-голям проблем.

Естествено колега че са основен проблем, а останалите какво правим, да доизловим останалото .... хайде да започнем всички ние, които не сме мрежари и токаджии да пазим, а с браките ще се борим както винаги-къде със сигнали към ИАРА, къде със собствени усилия.
Аз съм съгласен с теб,но първо трябва да се реши проблема с бракотата,щото иначе се мъчим отзад напред.Като пуснеш единия ден 20 риби,а на другия разбереш,че са изгребани 200 кг. къде отива удоволствието и надеждата другия път пак да хванеш?Власт немам,а тогава да гледаш мрежи и ток....
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

http://www.youtube.com/watch?v=E21mose6mbE

Всеки в родната Бг разсъждава така,чуйте припева и си направете изводи.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
maikall
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от maikall »

на колегата GSB ....или там, както се нарича.......като много го е грижа да не влиза във форума .Да не се ядосва има много други начини да помогне штом има желание.Аз обаче не мисля ,че е много загрижен а се прави .......на много заинтерисован за опазването на рибното стопанство........поздрави............
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

Majkal ли си, Bajkal ли си, да беше замълчал,а....
Ако като малък те бяха научили да пишеш, може би щеше да се научиш и да четеш и току виж беше прочел, че неспазването на закона - хубав или лош е престъпление.
Явно това не се е случило, след като си позволяваш да съветваш кой какво да прави из форума - жал ми е!
Заключено

Обратно към “Моят риболовен излет”