Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си направя тандем?
Модератор: emo vasilev
- antivik
- кандидат преподавател
Re: Как да си направя тандем?
Аз ползвам зъболекарска тел, има я в различни малки диаметри, но е малце скъпичка.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
интересно ми стана и на мен.Гледам че в разните му онлайн магазини могат да се купят компоненти и ме тресна една мисъл в главътъ:щом две пера на блесната създават такваз яка вибрация,че да провокират хищника да атакува повече тази примамка,какво ли ще стане с три?Мислите ли че е възможно да се направи такава блесна и какъв би бил ефекта?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- antivik
- кандидат преподавател
Dimitar_allianz написа:интересно ми стана и на мен.Гледам че в разните му онлайн магазини могат да се купят компоненти и ме тресна една мисъл в главътъ:щом две пера на блесната създават такваз яка вибрация,че да провокират хищника да атакува повече тази примамка,какво ли ще стане с три?Мислите ли че е възможно да се направи такава блесна и какъв би бил ефекта?

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- научил се да хвърля
Интересна идея колегаDimitar_allianz написа:интересно ми стана и на мен.Гледам че в разните му онлайн магазини могат да се купят компоненти и ме тресна една мисъл в главътъ:щом две пера на блесната създават такваз яка вибрация,че да провокират хищника да атакува повече тази примамка,какво ли ще стане с три?Мислите ли че е възможно да се направи такава блесна и какъв би бил ефекта?

На риба като на война.
Според мен не си заслужава усилията. Със сигурност ще има проблеми с въртенето. Дори нормалния тандем, ако размера и формата на листата не е съобразен и има проблеми. Затова много фабрично направени блесни от случаини производители стоят и ръждясват по кутиите, макар на външен вид да изглеждат добре.geleznia написа:Интересна идея колегаDimitar_allianz написа:интересно ми стана и на мен.Гледам че в разните му онлайн магазини могат да се купят компоненти и ме тресна една мисъл в главътъ:щом две пера на блесната създават такваз яка вибрация,че да провокират хищника да атакува повече тази примамка,какво ли ще стане с три?Мислите ли че е възможно да се направи такава блесна и какъв би бил ефекта?![]()
![]()
бих пробвал само не знам дали ще се завърти блесната или ще се води трудно
То има много неща дето не а пробвани.Руската школа е пример.Те експериментират непрекъснато докато ние не проявяваме творчество а се придържаме към утвърдени марки и модели които по едно време и рибата не иска да ги погледне.....!!!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз се загледах в grauvell-а на колегата и забелязах че едното листо е по-малко от другото.Това според мен е задължително условие за да се завърти блесната(или бъркам),следователно след 3-4 опита може да се направи сполучлива такваз с 3 бр.Ще опитам и пролетта ще пишаgamon написа:Според мен не си заслужава усилията. Със сигурност ще има проблеми с въртенето. Дори нормалния тандем, ако размера и формата на листата не е съобразен и има проблеми. Затова много фабрично направени блесни от случаини производители стоят и ръждясват по кутиите, макар на външен вид да изглеждат добре.geleznia написа:Интересна идея колегаDimitar_allianz написа:интересно ми стана и на мен.Гледам че в разните му онлайн магазини могат да се купят компоненти и ме тресна една мисъл в главътъ:щом две пера на блесната създават такваз яка вибрация,че да провокират хищника да атакува повече тази примамка,какво ли ще стане с три?Мислите ли че е възможно да се направи такава блесна и какъв би бил ефекта?![]()
![]()
бих пробвал само не знам дали ще се завърти блесната или ще се води трудно

Tell people there’s an invisible man in the sky who

Колега утвурдените марки и модели са такива, защото са доказали качествата си пред нас риболовците и ние самите сме ги направили такива. Не казвам, че самоделките нищо не струват, напротив аз лично съм съм ловил риба с такива. Дори съм се пробвал да правя воблери /когато имах повече свободно време/ и имах няколко сполучливи попадения, но имам и доста изхвърлени в коша. Казвам попадения зщото и аз налучквах както правят не малко колеги. Когато обаче имах възможност да видя някое друго обучително клипче на такава тема, разбрах, че нещата не са толкова прости както изглеждат на пръв поглед. Пиша всичко това не за да откажа когото и да било да експериментира. Сигурен съм, че първите блесни и воблери са направени именно от ентусиасти с новаторски дух. Пожелавам успех на всички, които имат време и желание да експериментират. Сигурен съм, че точно сред тях ще се пръкне следващия голям и утвърден производител на изкуственни примамки. Той обаче ще е достатъчно умен, за да проучи първо опита на тези преди него и да продължи напред. Защото повярвайте ми най-добре е да се учим от чуждите грешки, а не от своите.
Колеги много съм щастлив намерих от един заварчик каквото ми трябва.
Ще може да реализира тази и още една блесна.....
като за начало тази сега трябва да им намеря кубилки надявам се да има из магазините щото не ми се занимава с поръчки и доставки за,че тези са много плътни около въпросната ос.
като за начало тази сега трябва да им намеря кубилки надявам се да има из магазините щото не ми се занимава с поръчки и доставки за,че тези са много плътни около въпросната ос.
-
- научил се да хвърля
Колега намери тънки медни шайби сгъни ги на две и те ти кобилки като оригиналните ,че и по-добри.C.BEROV написа:Колеги много съм щастлив намерих от един заварчик каквото ми трябва.

На риба като на война.
Ако минаваш през Ямбол обади се да ти подаря няколко метра, защото ми харесва ентусиазма с който си се захванал. Ако разбира се не ти мине бързо мерака. Успех!!! Очаквам да споделиш резултатите каквито и да са.C.BEROV написа:Колеги много съм щастлив намерих от един заварчик каквото ми трябва.
- kodek
- ще става разбирач
Тандема от горния ми пост го видях наживо сак се върти но в друг цвят - синьо, предното(по-малкото) листо се върти малко по-бързо от задното и блесната общо създава доста съпротивление при водене, Пръчка са акция 5-20 се огъва доста на върха при водене.
Тук май ще намеря каквото трябва а именно сродни души ......
Аййдии наздрачкатаааа..........
Аййдии наздрачкатаааа..........
Колеги имам краен продукт!
Като за начало мисля,че съм се справил.
Може ли да ми кажете как да ви кача снимки ?
Като за начало мисля,че съм се справил.
Може ли да ми кажете как да ви кача снимки ?