Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Нормално ли е това ?
Модератор: sapuna
-
- новобранец
Нормално ли е това ?
Здравейте!
Имам корда на една макара, която е от доста време и когато един ден реших да я тествам колко издържа, кантара показа 3 кг.
(мерил съм го с ръчна теглилка, а кордата беше или 0.25 или 0.30)
Нормално ли е това като се има предвит, че скоро си купих корда 0.16 и на кутията пише че издържа 4.2кг

Имам корда на една макара, която е от доста време и когато един ден реших да я тествам колко издържа, кантара показа 3 кг.

Нормално ли е това като се има предвит, че скоро си купих корда 0.16 и на кутията пише че издържа 4.2кг

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Нормално ли е това ?
Нормално е. С времето кордата старее и губи качеството си. Може би е време да я смениш.
От друга страна няма как 0.16 да издържа 4кг, независимо какво пише на кутията.

От друга страна няма как 0.16 да издържа 4кг, независимо какво пише на кутията.

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
И аз се чудих дали да я сменям, но похарчих всичките си спестявания за оборудване. Колко горе долу струва добра корда?
И още един въпрос - ако оставя тази корда ще мога ли да изкарам шаран 5 , 6 кг( макарата ми е с добър аванс)
И още един въпрос - ако оставя тази корда ще мога ли да изкарам шаран 5 , 6 кг( макарата ми е с добър аванс)
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- новобранец
А какво ще кажеш за това влакно
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=101
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=101
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Няма начин 0.16 за пет лева да е и 0.16 , и да държи 3кг. По-вероятно в случаят и двата параметра не са обявени реално .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- новобранец
Абе тя беше някаква за 10 лв 100 метра ама не помня марката
-
- кандидат преподавател
Какво смяташ да ловиш и с какъв вид риболов?Чак след това питай за конкретни корди 

-
- новобранец
По принцип мисля да ловя шарани на яз. Пясъчник на дъно.
С другата която я купих скоро ( 0.16 ) ловя каракуди на мач( аз само я дадох за пример иначе съм доволен от нея)
С другата която я купих скоро ( 0.16 ) ловя каракуди на мач( аз само я дадох за пример иначе съм доволен от нея)
Тука сте се заговорили за влакна попаднах един ден на това нещо:
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3863
И съм доволен ползвам го в дебелина от 0,25 до 0,30 мм. и съм доволен вие някакви отзиви за него? Издържа тест на дъно на шарани,толстолоб и бял амур както и няколко щуки на тапа.Всичките ато най- голямата от рибите беше толстолоб 5,300 кг.
На тези места баластриери Витски блата,яз. Еница, общ. Кнежа,Дибички язовир.Друг е въпроса,че го дават износоустойчив карам 2ра. година с него и сега забелязвам,че кат освободя скобата изкача от шпулата и почва да ми се оплита а не е препълнена какъв е проблема в случея?
http://shop.akvasport.com/catalog/produ ... ts_id=3863
И съм доволен ползвам го в дебелина от 0,25 до 0,30 мм. и съм доволен вие някакви отзиви за него? Издържа тест на дъно на шарани,толстолоб и бял амур както и няколко щуки на тапа.Всичките ато най- голямата от рибите беше толстолоб 5,300 кг.
На тези места баластриери Витски блата,яз. Еница, общ. Кнежа,Дибички язовир.Друг е въпроса,че го дават износоустойчив карам 2ра. година с него и сега забелязвам,че кат освободя скобата изкача от шпулата и почва да ми се оплита а не е препълнена какъв е проблема в случея?
Ако ти трябва евтино и добро влакно,препоръчвам ти ето това колега http://www.puffin.bg/index.php?item=128&group=1 а и метража е голям,но задължително черното на цвят,защото има и жълти,които не са толкова издържливиchocho_lili написа:По принцип мисля да ловя шарани на яз. Пясъчник на дъно.
А да виждал съм го и него но неко не съм си вземал от него ще си наеря да го пробвам.