Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от vasileva »

Kолеги напълно съм съгласен.На малки водоеми с малки преходи става.Ще спреш колата на паркинга на язовира и ще вървиш 300м-е аз като тръгвам да не ходя с 10кг багаж.Как да му хванеш края кой колко е хванал ако не е хвани пусни като на Тръстиково.Ако не е собственика да пази/което е абсурд/ пазача човек ще стане с тези килото 5лв.Общо взето не е лесна работа.Ние рибарите искаме много работи ама чорбаджията като вземи да ни угажда и накрая като удари калема и се окаже че е танту за кукуригу на втората година стой та гледай.Собственика като си знае рибата преценява да ли да е хвани-пусни или всичко вземи.Тези 5лв такса и 5лв на кило са за опарване.Който го е направил и на втория месец е променил условията.Има два вариянта или водоема е за по- паралии и за по-малко паралии.Трети вариянт за съвестни няма...все пак живеем в ненормална държава.Колега Личев как да им направиш ограничения на Звънец и на Николаевка.С 10 пазача ли ще ги вардиш.Те хората са го мислели преди да го направят.Всеки водоем си има особености и за всеки водоем собственика преценява кой начин ще е най-подходящ.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

vasileva написа:.Колега Личев как да им направиш ограничения на Звънец и на Николаевка.С 10 пазача ли ще ги вардиш.Те хората са го мислели преди да го направят.Всеки водоем си има особености и за всеки водоем собственика преценява кой начин ще е най-подходящ.
Е тук си права.Но и за това са му намерили цаката.На Белокопитово са сложили камери,така че има начини .....Пазача вместо да седи и да се черпи :drinkers: в бунгалото може да прави тигели постоянно.Изобщо има начини да се поддържа контрол,стига да има желание и средства............
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
vasileva
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vasileva »

На Белокопитово колега камерите не са за да се следи колко риба е изкарана,а против бракониери,да не се трали,да се хвърлят парашути и рачила.Всяка седмица минавам от там и не видях повече от 2-3 коли, и си направи извода да ли има риба.Имаше 2009г и нямаше място къде да застанеш,но след това политиката се промени и се наблегна повече на Дибич,но и там е бита карта ако не са Варненци.Ако е още 50км по на запад до сега да беше го затворил с тази такса.Шуменци си ходят на езерото за дребосък и т.н.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

не е лощо, да сенаблегне и на качеството на рибите.около варна няма водоем с качствени рби,като изключим Т...ково.имаи и това в предвид,че има хора които искат да ловят хубави риби а няма каде!!
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

vasileva написа:На Белокопитово колега камерите не са за да се следи колко риба е изкарана,а против бракониери,да не се трали,да се хвърлят парашути и рачила.Всяка седмица минавам от там и не видях повече от 2-3 коли, и си направи извода да ли има риба.Имаше 2009г и нямаше място къде да застанеш,но след това политиката се промени и се наблегна повече на Дибич,но и там е бита карта ако не са Варненци.Ако е още 50км по на запад до сега да беше го затворил с тази такса.Шуменци си ходят на езерото за дребосък и т.н.
А на Тръстиково да не би да има камери, или пък пазачите да не би с прибежки и припълзявания да дебнат 24 часа по секторите кой какво ще хване и ще пусне? Що не се пробваш да отидеш там и да прибереш хванатите риби? Уверявам те, че по-вече кракът ти няма да стъпи на водоема. Вярно, че има водоеми, които са трудни за наблюдение и контрол, но за всичко си има решение, стига да има желание. А колкото условията са по-европейски, по-човешки и разумни на даден водоем, толкова фактора "самоконтрол" е по-изявен и работи - разните тарикатлъци на някои месари не остават незабелязани от съвестните колеги, които на такива водоеми са болшинство. Когато условията напомнят на поговорката "Куче влачи, диря няма" - не чакай нищо добро.
:smt006
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
gogo73
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogo73 »

Това което си мисля е да разделя язовира на зони. Зона за спортен риболов "хвани-пусни" и такава с право да се вземат риби между 1 и 3 кг. срещу заплащане. Тези които искат да са в зоната за спортен риболов ще заплащат по-ниска такса. Колите ще се спират на предварително оказаните места. Язовира не е толкова голям и предполагам 100-200 метра няма да са проблем за никой. За по-отдалечените места ще се ползват лодки за транспортиране. Така или иначе практиката ще покаже правилната формула.
botevo.com
bedini1973
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bedini1973 »

gogo73 написа:Това което си мисля е да разделя язовира на зони. Зона за спортен риболов "хвани-пусни" и такава с право да се вземат риби между 1 и 3 кг. срещу заплащане. Тези които искат да са в зоната за спортен риболов ще заплащат по-ниска такса. Колите ще се спират на предварително оказаните места. Язовира не е толкова голям и предполагам 100-200 метра няма да са проблем за никой. За по-отдалечените места ще се ползват лодки за транспортиране. Така или иначе практиката ще покаже правилната формула.
Това което си го замислил колега,може да стане ако преградиш язовира на две-нещо като на Кюлевча ако си ходил
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

lishev_64 написа: А на Тръстиково да не би да има камери, или пък пазачите да не би с прибежки и припълзявания да дебнат 24 часа по секторите кой какво ще хване и ще пусне? Що не се пробваш да отидеш там и да прибереш хванатите риби?
Оооо Антоне,не казвай голяма дума.Ако контрола на Тръстиково продължава да е такъв,след две години няма да има кьорав шаран вътре-помни ми думата.Това лято ходихмного пъти на Тръстиково и нито веднъж някой от Пазачите или бившият управител Митко не е дошъл да ме провери като си тръгвам.Да не ти говоря,че единият път дори и такса щяха да пропуснат да ми вземат пазачите.Отидох за 24 часа,на другият ден започнах да събирам,нарочно първо палатката сгънах с надеждата да ме видят отсреща(бях на 22 сектор).след това прибрах въдици,стойка,изчистих си боклуците и никой не идва.Добре,че на 21 сектор в този момент дойдоха колеги и се заговорихме с тях и чак тогава разгеле явно Стойчо(пазача) се събуди и дойде да ми вземе таксата.Ама дали съм хванал нещо,какво съм хванал......няма кой да ме попита.Така ако продължава......горко им на Пламен и Радо
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

pasator написа:
lishev_64 написа: А на Тръстиково да не би да има камери, или пък пазачите да не би с прибежки и припълзявания да дебнат 24 часа по секторите кой какво ще хване и ще пусне? Що не се пробваш да отидеш там и да прибереш хванатите риби?
Оооо Антоне,не казвай голяма дума.Ако контрола на Тръстиково...........горко им на Пламен и Радо
Ако така се е случило - много си прав, за съжаление. Относно самоконтрола имах в предвид, че присъстващите колеги, в близост до "месарите", задължително ще са в течение със случващото се в съседство с тях, и няма да останат безучастни. Това трябва да се отчита от контролиращите водоема, и да насочат усилието си, уединените и подозрителни "риболовци", да бъдат контролирани по-прилежно......(Оппааа, sori, надявам се, че ме разбираш?)
А между другото - 22-ри сектор ме кефи най-много. :D :D :D
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

lishev_64 написа:
pasator написа:
Оооо Антоне,не казвай голяма дума.Ако контрола на Тръстиково...........горко им на Пламен и Радо
Ако така се е случило - много си прав, за съжаление. Относно самоконтрола имах в предвид, че присъстващите колеги, в близост до "месарите", задължително ще са в течение със случващото се в съседство с тях, и няма да останат безучастни. Това трябва да се отчита от контролиращите водоема, и да насочат усилието си, уединените и подозрителни "риболовци", да бъдат контролирани по-прилежно......(Оппааа, sori, надявам се, че ме разбираш?)
А между другото - 22-ри сектор ме кефи най-много. :D :D :D
:drinkers: :drinkers: :drinkers:
Да,аз винаги си резервирам 22 сектор по телефона една седмица по рано.Ама 22 се вижда от бараката на пазачите.Ами бил съм и на 8 сектор-там нямат никаква видимости пак същата работа-прибирам,тръгвам си и никой не идва да види за какво става въпрос.Нa последното състезание бях при едни приятели от Сливенският отбор и единият ми каза:
"Ако този водоем беше около Сливен и охраната беше на това ниво-мрежи щяха да се хвърлят и те пак нямаше да разберат,ама то и тук може да се случва това"-това му бяха думите на колегата,а той много пъти е идвал на Тръстиково и си е направил изводите за пазачите и за контрола като цяло.Аз там и се запознах с него
Последно промяна от pasator на Чет Дек 13, 2012 7:55 am, променено общо 1 път.
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Много жалко! :(
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Tези ваши полемики разцъкани ли са Карпаджиййския форум,където по-може да ги види някой заинтерисуван това да не се случва?
Аз тази година не можах да отида там и не знам как е станало вече,но по-миналата година контрола беше на ниво.
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

RAAZIEL написа:........но по-миналата година контрола беше на ниво.
По миналата година на водоема имаше контрол,имаше и управител колега-Хари,след него управител стана Митко,но той го ударил на уволнение.Те явно заради това са го и уволнили де :lol:
hondacrx
новобранец
новобранец

Мнение от hondacrx »

Мрежи се опъват отдавна и риби се вземат от колеги и то пишещи тук и в другия форум.
Аватар
pasator
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pasator »

hondacrx написа:Мрежи се опъват отдавна и риби се вземат от колеги и то пишещи тук и в другия форум.
Къде се опъват мрежи бе колега?На тръстиково ли? :D
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”