Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от брега
naRiba.com

Форум

Заргана на изкуствена примамка
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re:
Ei krasi ,ti mai gi razbirash tezi nesta a ? ...ia kaji koga da doida da hvashtame takiva ribiдаката написа:Никого не се опитвам да зъблудяКраси 7650 написа:Дака , аз съм - Красимир - (щуреца)
що , заблуждаваш хората - зарганата се лови на морски - това е
миналата година имаше недостик на морския и с един пакет стигах до 40 броя - с глупости .... само по няколко броя (голям успех ) , аз съм пробвал по4ти вси4ко - но висенето на опашка със записване си стуваше удоволствиетоМОРСКИ червей е най добрата стръв за зарган спор няма
Но когато стане дефицит е добре да се знаят и други варянти .
![]()
![]()
,. hem da me naauchish i men ...

Правете товоа което трябва ,за да получите това което искате ...
-
- научил се да хвърля
Re: Заргана на изкуствена примамка
Аз ще ви кажа какво правя когато ми омрът червеите,или сваршат.. просто влизам в водата изваждам си 20-тина големи миди,след тва като ги отворя изрязвам страничната част( тази която седи в края на мидата ,тя е с едни реснички тъмна почти като червей хаха
) след тва я закрепям за куката и на вода .. Вторник имам 22 заргана за цял ден на мида около 6 като се има в предвит че сам ловил на мида около 2 часа тва е от мен ! 

!!!НАСЛУКА!!!
А на Кавала защо излиза и на пилешко и на торен,даже и на бял??Не са големи ама излизат.

Щото е хищник,не е кефал,ловил съм го на всякакви черва, аза края на мидата не бях се сетил за което благодарско.Рибката е мислител и го поздравявам.
- shturetc
- ще става разбирач
Рекох си,че някой е "избил рибата" на нов вид изкуствена примамка(каквато е темата) и полюбопитствах...,а то било алтернативна стръв за заргани-дискутирали сме го в темата за риболов на зарган.
Все пак,на въпроса на колегата mesta:"А на Кавала защо излиза и на пилешко и на торен,даже и на бял?"--и тука имаме спорадични удари на ем, различен от морския/блатния червей (аз лично на лентичка от зарган , на жива скарида,закачена нежно откъм корема,на жива атеринка(гюмюш),както и на филе от такава ).Все пак,при по-големи пасажи от риби (в случая на заргани), шансът състезателния метод да проработи (на принципа кой превари -той натовари) и те да налитат на по-нетрадиционна стръв се увеличава. За разлика от Кавала ,тъдява рибите ни са по-кът,по-редки и пръснати и ,затова,по-капризнички!
Все пак,на въпроса на колегата mesta:"А на Кавала защо излиза и на пилешко и на торен,даже и на бял?"--и тука имаме спорадични удари на ем, различен от морския/блатния червей (аз лично на лентичка от зарган , на жива скарида,закачена нежно откъм корема,на жива атеринка(гюмюш),както и на филе от такава ).Все пак,при по-големи пасажи от риби (в случая на заргани), шансът състезателния метод да проработи (на принципа кой превари -той натовари) и те да налитат на по-нетрадиционна стръв се увеличава. За разлика от Кавала ,тъдява рибите ни са по-кът,по-редки и пръснати и ,затова,по-капризнички!
Смених тактиката за подаване на захранката,миналата година я правих с пясък и затова
се е събирал заргана,а тази я правя на топки с глина и го няма никакъв.
Ама за утре
съм приготвил две кофи и така и вака,ще видя дали ще има зарган.
се е събирал заргана,а тази я правя на топки с глина и го няма никакъв.

съм приготвил две кофи и така и вака,ще видя дали ще има зарган.