Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Царството на костурите!
Царството на костурите!
На 13.10.07г. се на вършиха 700 години от Вартоломеевата нощ!Тогава Филип Хубави,реши да избие тамплиерите,но не би!
Те още са живи!
Аз реших да отпразнувам годишнината с избиване на костури!За 3 часа при скорост на вятъра 50-60км.ч. и вълни по един метър успях да уловя 59 костура!На 14.10 реших да повторя упражнението и в късния следобед паркирах лодката над костурския рай и въпреки леденият вятър,финиширах с 54 костура!Радвам се много,защото костура в момента се размножава и е много-много труден!А и времето беше ужасно!
Не съм ги избил,те са милиони..
Имаше и сулчици,които внимателно откачах и пусках,но от бялата риба нямаше и следа!

Не знам,Натрий,Калий,Рубидий,Цезий,но може би живееш сам и не споделяш трапезата с още 3-4 гърла?
Моят проблем е,че не мога да си контролирам улова.Хващам повече от колкото,ми е необходимо!Костурския риболов е такава тръпка и носи много емоция,за това ми е трудно да се спра у време!
Гол след гол,после пауза и пак,гол след гол!А,ако дойдат и бабанките,става сташно,забравям къде съм и защо съм!

- MITKO70
- кандидат преподавател
Евала Троли ,евала баце!Като ти казах преди време "късмета е с тебе като при Хамилтон от формула 1" и не сгреших.Ти май го и задмина.На право ти завиждам благородно за възможноста да ги" трепеш" толкова често.При мене малко се объркаха нещата и нямам толкова възможност за риболов,но ще ги оправиме.То е ясно къде си ги ловил/от снимката/,но на какво ги хвана ако не е тайна.Давай все така.Успех. П.С.Очаквай включване и на някой дето може и да те упрекнат в нарушаване на закона,нормите и т.н. ама да не ти пука 

Всичко може,но не всеки го можe.

-
- ще става разбирач
За изкуствени примамки забравете!
Размножава се!От 10 костура 7 са пълни с хайвер а 3 със сперма!Извод?Костура се размножава 2 пъти годишно!На пролет и есен!
Ловях на куршумче,но приложих нов революционен метод-Рапала+Шимано!Много удобно и рационално и ще опитам на Щъркела,как е!
Обявявам сезона на костурска сеч за открит и чакам да се надминаваме ежеминутно,без грях и срам!
Ако не сме ние,то ще останат само костурите по нашите земи!
Да живее Кубинката!И, кубинките!И,кубинските пури,и кубизмът,и ку.......ку......!
УРА,УРА!

- Big^Fish
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво Троли,страхотен улов.
Виждам и дечицата се кефят на костурляците.
Имам един въпрос към теб.Костурите които ловиш...в някой от тях намирал ли си от оня червения червей,който е във вътрешностите и месото навит на топче.Сигурно се сещаш за кой говоря.Преди 4 години и аз запуках големите костури на река Тунджа и някои баластриери около нея.Даваше прилично на изкуствени примамки и на рибета (виюн,виолетки).Ловяха се екземпляри до кило ,като имаше места и периоди където под 500 гр парче не удряше.Малко бяха хората практикуващи този риболов в тази част на реката ,поради факта,че такива екземпляри не кълвяха на друго,а и си имаха определени места на обитание,които се знаеха от малко хора.С всяка година костурът,който се ловеше издребня и започнахме да намираме в него от въпросния паразит.Личните ми наблюдения са,че се появява предимно есента.Всяка година по няколко пъти опитвам да ловя "ония бабанки" на познатите и подобни места ,на познатите и алтернативни методи,но уви...уловените екземпляри са дребни и опаразитени.Рибата не я консумирам ,защото и да не е опасен въпросния паразит най малкото ме е гнус.
Е аз май си изписах писането...
Какво е виждането ти по въпроса и срещал ли си въпросния бацил в някой от твоите костури.

Е аз май си изписах писането...

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Айде сега, дедо ви Доцент да каже нещо без никой да се сърди. Костурът не е българска риба, а е нашественик от разни южни страни, дошъл при нас, както слънчака и други екзотични риби. Аз лично съм ловил костури с хайвер или мляко по всяко време на годината, но изводът от това не е, че той се размножава целогодишно. Дори да хвърля узрял хайвер и сперма по това време, това не значи, че се размножава, защото няма да има копулация и популация, а само някакво подобие на полов акт, което при хората става ежедневно. Истината е, че при активиране на половите продукти при рибите има периоди, в които те кълват като бесни, а после следват подобни периоди на пълно постенеTroli написа:За изкуствени примамки забравете!Размножава се!От 10 костура 7 са пълни с хайвер а 3 със сперма!Извод?Костура се размножава 2 пъти годишно!На пролет и есен!
![]()
![]()
![]()
УРА,УРА!

Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Биги,риболовът на костур е най-емоционален и изобщо не е "детски" лесен!
Ако бях срещнал от тези червейчета,то моментално бих прекратил риболова,дори и костурите да са по 2 кила!
Риболовът и консумацията при мене са свързани!Доцента греши и моите аргументи са следните:1.Костура се лови в невероятни количества на Искър-а,Батак или Пясъчник и никога не свършва!2.Костура е канибал,но пак си оцелява!Изводът е,щом има толкова много,значи се размножава 2 пъти годишно!И това го,отличава от другите риби по нашите земи!
Няма риба,която да произвежда хайвер ей така,от любов към спорта.В природата всичко е логично построено и няма секс с противозачатъчни!
Вервай ми!
След всяко Боц,има поколение!Също,кат братята роми!

Troli написа:Костура се лови в невероятни количества на Искър-а,Батак или Пясъчник и никога не свършва!2.Костура е канибал,но пак си оцелява!Изводът е,щом има толкова много,значи се размножава 2 пъти годишно!И това го,отличава от другите риби по нашите земи!

Добре, че костура се размнажава за трети път тази година, защото темповете с които Troli избива тамплиерите ...!