За скобари и кефали на Топлицата

Модератори: bobopeli, sapuna

adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

За скобари и кефали на Топлицата

Мнение от adidasf50 »

Привет колеги днес Неделя кацнах на реката в 7:30 часа с моя приятел Васко.Умишлено отидохме по рано тъй като до мястото имаме 40 минути ходене през едни ливади и така надолу ходехме и обмисляхме тактики.Пристигнахме 8:15 на мястото реката беше перфектна на цвят.Разпънах болонезата със основно 0,16мм, повод 0,12мм, плувка 1,5 грама,кука номер 14 камасан Б611 направих няколко контролни изтичания и се заех със бъркането на храната.Използвах филстар ванилия тъмна,ванилия с коноп,малко трохи от домашен хляб и пресяхме малко къртичина в захранката,добавихме и около 100 грама шарен червей.Бяхме подготвили и за всеки случай малко варено жито,кус-кус.Захранихме със 3 топки с големината на портокал в основното течение закачих два бели с един червен и заметнах.Няма и 5 минути и удари първото скобарче след това второ и трето и така с моя приятел започнахме да ловим в добро темпо като на всеки 5 минути хвърляхме по една мала топчица захранка и по няколко прашки кус-кус и жито.Да обаче хванахме около 20 скобарчета и явно от стрелянето на жито дойдоха и кефалите.Както казах на това място има едно паднало дърво във водата и зад него има клечки и там седят кефалите.Хвърлих пак,изтекох до дървото и точно в края като ми заби плувката едвам удържах болонезата не го напъвах изобщо поради тънкия повод ,но след няколко минути борба скъса.Вързах пак с 0,12 повод и продължих и извадих след това няколко скобарчета и кефалчета и ето пак същата история и пак ми скъса.Казах на васко:Васе сменям директно със 0,16 повод, Рисковете са следните или ще скъса цялата линия,или ще счупя болонезата,или ще излезне рибата.И само след няколкото прашки жито и червей и батко кефал се закачи и аз естествено го напънах здравата за да го изкарам от клечките и така изкарахме го около 1,300кг. и си казах ей са ва бодбарах но явно се наплашиха кефалите защото този доста пляскаше докато го вадехме и така продължихме да ловим имахме около 3 килограма риба скобарчета,но накрая ни завари много лош дъжд както знаете даваха го дъждовно в цяла България и по тази причина събрахме набързо болонезите,претеглихме рибата,и набързо изсипахме живарника във водата и газ към шосето където ни чакаше на Васко баща му.Мислим от петък нататък тъй като излизаме ваканция да направим няколко риболова там докато времето още е горе долу хубаво и след това ще има да оправяме такъмчетата в най-големите студове ще препипаме всичко да сме готови.С радост и усмивки чакаме да изчезне грозния лед по язовирите пълни с каракуди и бабушки и да разпънем мачовете и да се започне лятното приключение,но ще почакаме доста.На мен колеги много ми се лови на мач от 1 месец не съм ловил на мач и много ми се лови на вас незнам как ви е но на мен ми се лови защото риболова на мач е много приятен.Поздрави и наслука.И повече кофи във водата по-малко във фризерите!!!
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Re: За скобари и кефали на Топлицата

Мнение от jasonsmith »

Евалата брат, и някоя снимка за цвят да имаше щеше даа е супер.
Аватар
stivy_g
новобранец
новобранец

Мнение от stivy_g »

Като за 16ти декември, звучи страхотно! Поздравления!
Хвани пусни, за да можем и в България да ловим свестни риби!!!!
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

благодаря колеги мисля пак да посетя реката с по добра подготовка вярно не са много големи рибите но ми доставиха удоволствие на вас лови ли ви се на мач?
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

Приятелю,дано дядо Коледа да ти донесе фотоапарат ,за да можеш да онагледяваш бъдещите си успешни риболовни излети през 2013 година.
Успешна Нова година :wink:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Тополница не беше ли замърсена в горното течение на реката ?
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Колега не Тополница а топлица това са съвсем различни реки.Относно апарата колега имам,но понеже ме е страх да го нося на реката тъй като багажа е зад мен и ме е страх да не го откраднат.Иначе незнам как да качвам тези снимки ако ми кажете подробно как ще качвам.И колеги и без това нямах време да снимам тъй като заваля силен дъжд и ние тичахме към шосето.Поздрави
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Снимай колега,Топлицата е много красива ще събереш много овации. :rolleyes:
Изображение
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

Колега Пано едва ли топлицата е толкова красива защото е пълна със драчки.Тази събота пак ще ходя и ще направя снимки
vilicvett
новобранец
новобранец

Мнение от vilicvett »

колега, къде е тая река - да не би да е около Хисаря
vilicvett
новобранец
новобранец

Мнение от vilicvett »

всъщност разбрах къде е- около Гоце Делчев - така, че е излишно да уточняваш. Поздрави и да им скъсате джуките на рибите следващия път.
adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от adidasf50 »

близо е до гоце делчев колега.Мерси колега ще им накъсаме джуките
balyk
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от balyk »

Браво!!!
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Поздравления за добре разказания излет и респект за пуснатите риби!!Пък и зимата не е толкова лоша , винаги има къде да се лови :wink:
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”