Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

За скобари и кефали на Топлицата
За скобари и кефали на Топлицата
Привет колеги днес Неделя кацнах на реката в 7:30 часа с моя приятел Васко.Умишлено отидохме по рано тъй като до мястото имаме 40 минути ходене през едни ливади и така надолу ходехме и обмисляхме тактики.Пристигнахме 8:15 на мястото реката беше перфектна на цвят.Разпънах болонезата със основно 0,16мм, повод 0,12мм, плувка 1,5 грама,кука номер 14 камасан Б611 направих няколко контролни изтичания и се заех със бъркането на храната.Използвах филстар ванилия тъмна,ванилия с коноп,малко трохи от домашен хляб и пресяхме малко къртичина в захранката,добавихме и около 100 грама шарен червей.Бяхме подготвили и за всеки случай малко варено жито,кус-кус.Захранихме със 3 топки с големината на портокал в основното течение закачих два бели с един червен и заметнах.Няма и 5 минути и удари първото скобарче след това второ и трето и така с моя приятел започнахме да ловим в добро темпо като на всеки 5 минути хвърляхме по една мала топчица захранка и по няколко прашки кус-кус и жито.Да обаче хванахме около 20 скобарчета и явно от стрелянето на жито дойдоха и кефалите.Както казах на това място има едно паднало дърво във водата и зад него има клечки и там седят кефалите.Хвърлих пак,изтекох до дървото и точно в края като ми заби плувката едвам удържах болонезата не го напъвах изобщо поради тънкия повод ,но след няколко минути борба скъса.Вързах пак с 0,12 повод и продължих и извадих след това няколко скобарчета и кефалчета и ето пак същата история и пак ми скъса.Казах на васко:Васе сменям директно със 0,16 повод, Рисковете са следните или ще скъса цялата линия,или ще счупя болонезата,или ще излезне рибата.И само след няколкото прашки жито и червей и батко кефал се закачи и аз естествено го напънах здравата за да го изкарам от клечките и така изкарахме го около 1,300кг. и си казах ей са ва бодбарах но явно се наплашиха кефалите защото този доста пляскаше докато го вадехме и така продължихме да ловим имахме около 3 килограма риба скобарчета,но накрая ни завари много лош дъжд както знаете даваха го дъждовно в цяла България и по тази причина събрахме набързо болонезите,претеглихме рибата,и набързо изсипахме живарника във водата и газ към шосето където ни чакаше на Васко баща му.Мислим от петък нататък тъй като излизаме ваканция да направим няколко риболова там докато времето още е горе долу хубаво и след това ще има да оправяме такъмчетата в най-големите студове ще препипаме всичко да сме готови.С радост и усмивки чакаме да изчезне грозния лед по язовирите пълни с каракуди и бабушки и да разпънем мачовете и да се започне лятното приключение,но ще почакаме доста.На мен колеги много ми се лови на мач от 1 месец не съм ловил на мач и много ми се лови на вас незнам как ви е но на мен ми се лови защото риболова на мач е много приятен.Поздрави и наслука.И повече кофи във водата по-малко във фризерите!!!
- jasonsmith
- разбира нещата
Re: За скобари и кефали на Топлицата
Евалата брат, и някоя снимка за цвят да имаше щеше даа е супер.
Като за 16ти декември, звучи страхотно! Поздравления!
Хвани пусни, за да можем и в България да ловим свестни риби!!!!
благодаря колеги мисля пак да посетя реката с по добра подготовка вярно не са много големи рибите но ми доставиха удоволствие на вас лови ли ви се на мач?
Приятелю,дано дядо Коледа да ти донесе фотоапарат ,за да можеш да онагледяваш бъдещите си успешни риболовни излети през 2013 година.
Успешна Нова година
Успешна Нова година

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Тополница не беше ли замърсена в горното течение на реката ?
Колега не Тополница а топлица това са съвсем различни реки.Относно апарата колега имам,но понеже ме е страх да го нося на реката тъй като багажа е зад мен и ме е страх да не го откраднат.Иначе незнам как да качвам тези снимки ако ми кажете подробно как ще качвам.И колеги и без това нямах време да снимам тъй като заваля силен дъжд и ние тичахме към шосето.Поздрави
Снимай колега,Топлицата е много красива ще събереш много овации. 

Колега Пано едва ли топлицата е толкова красива защото е пълна със драчки.Тази събота пак ще ходя и ще направя снимки
колега, къде е тая река - да не би да е около Хисаря
всъщност разбрах къде е- около Гоце Делчев - така, че е излишно да уточняваш. Поздрави и да им скъсате джуките на рибите следващия път.
близо е до гоце делчев колега.Мерси колега ще им накъсаме джуките
Браво!!!
- koda33
- разбира нещата
Поздравления за добре разказания излет и респект за пуснатите риби!!Пък и зимата не е толкова лоша , винаги има къде да се лови 

Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"