МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
smok.1971
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от smok.1971 »

Информация от неделя:На устието на Съзлия до обяд пълно капо, а от 14ч. до 17ч в Симеоновград доволно морунаж/аклама, гърбавица, чамурлига/, скобар/алай/ и кефал/карабалък, кабакулак/. Ама наистина доволно. За три часа - 2 норми и 5-6 откачания. Рибата не ми се видя рядка и постоянно "играеше".
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Vid написа:
angel.tr написа:Кво му е лудото!? То, ако не ми беше толкова тежко възстановяването след снощния банкет/прераснал в сутришен/, сигурно щях да съм 11-та кола. :lol:
Ами, лудото е това да се пернеш на някаква селска миризлива вада още в 7 и да седнеш в калта при това лошо време - студ, мъгла, слана и за кВо? да ловиш каракудки или алаи педарки???
Малко пояснения:
1. Не е селска, а си е чисто градска.
2. Вече не мирише толкова- има си пречиствател.
3. Не знам за истински риболовец, който да се е уплашил от калта,студа, сланата, мъглата и др. природни катаклизми.
4.Верно ,че преобладава дребосъка, но когато паднат трайно температурите под нулата ,съм правил незабравими риболови на хубави алаи и морунажи. А и предимството е , че можеш да отидеш и да си направиш кефа на 5 км. от града/ естествено, ако ти е приятно мургавите "братя", да ти дишат във врата/.Не съм любител на навалицата ,затова от доста време не съм ходил там, но преди години през седмицата не беше толкова натоварено.
5.Трябва болшинството от пловдивските плувкаджии да са луди, щото аз поне не познавам такъв, който нито веднаж да не е риболовствал там. :wink:
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Съгласен съм с Ангел :) Другата седмица по Синоптика го дават с температури от +6 + 8 градус към четвъртък и най-вероятно ще остскоча :) Все пак идва 2 лв бензин само :D
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

съгласен с Вид,на тая гадна мръсна миризлива вада,вече никога,няма да си топна кордата,камо ли риба да ловя.Пречиствателната станция май работи само по светло,като се мръкне се носи неповторима смрад,на която и най-скъпите френски парфюми могат да завидят.Факт е,че едно време съм закачал на устието и капитален сом.Факт е,че отидох само веднъж под помпената на Поповица и въпреки,че хванах много красив 19кг сом повече не повторих въпреки,че имаше и други.....е ми не можех да издържам на гадната луга и смрадта идващи от мръсния канал на Катуница.Този,който обича да му мирише на смрад,няма лошо нека си ходи и да си прави кефа,ако така го разбира....няма лошо.Те така.
валатът не най-лошото нещо на света
anastas95
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от anastas95 »

Баце , аскел трудно бих повярвал ,че си изкарал Сом 19 кг на едно място , което е близо до Пловдив, и не си отишъл 2ри път.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

angel.tr написа:
Vid написа:
angel.tr написа:Кво му е лудото!? То, ако не ми беше толкова тежко възстановяването след снощния банкет/прераснал в сутришен/, сигурно щях да съм 11-та кола. :lol:
Ами, лудото е това да се пернеш на някаква селска миризлива вада още в 7 и да седнеш в калта при това лошо време - студ, мъгла, слана и за кВо? да ловиш каракудки или алаи педарки???
Малко пояснения:
1. Не е селска, а си е чисто градска.
2. Вече не мирише толкова- има си пречиствател.
3. Не знам за истински риболовец, който да се е уплашил от калта,студа, сланата, мъглата и др. природни катаклизми.
4.Верно ,че преобладава дребосъка, но когато паднат трайно температурите под нулата ,съм правил незабравими риболови на хубави алаи и морунажи. А и предимството е , че можеш да отидеш и да си направиш кефа на 5 км. от града/ естествено, ако ти е приятно мургавите "братя", да ти дишат във врата/.Не съм любител на навалицата ,затова от доста време не съм ходил там, но преди години през седмицата не беше толкова натоварено.
5.Трябва болшинството от пловдивските плувкаджии да са луди, щото аз поне не познавам такъв, който нито веднаж да не е риболовствал там. :wink:
Е, па кой как си го разбира... Не споря с никого. За мен лично си е чист мазохизъм да стана в 6 сутринта за риба... Обикновено през зимата ходя за риба в 11ч. до към 17ч., а лятото към 18 ч. докато се стъмни.... и то щото ловя само с изкуствени примамки, за другото.. де да знам, но все пак последното кое написах, едва ли носи удоволствие..., ама хора разни и идеали разни и така... Никого не ангажирам с мнението си...
Поздрави на всички... и много успехи през зимния сезон...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от angel.tr »

Живи и здрави и весели празници на всички! :drinkers:
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

anastas95 написа:Баце , аскел трудно бих повярвал ,че си изкарал Сом 19 кг на едно място , което е близо до Пловдив, и не си отишъл 2ри път.
Аксел,кажи на колегата за оня 32 кг. пак до Пловдив :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

някой да ходил на спининг по марица и дали има резултат....не ми се ходи по канали и малки речки за скобари писнами от гадни гладни пенсийй и от роми от два изгледа два пъти се карам с ненормалници....или почва да замята върхо мен или тройкаджий с 3-4гр плувки
Изображение
Reel Tuning
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

KalinBoloneza написа:някой да ходил на спининг по марица и дали има резултат....не ми се ходи по канали и малки речки за скобари писнами от гадни гладни пенсийй и от роми от два изгледа два пъти се карам с ненормалници....или почва да замята върхо мен или тройкаджий с 3-4гр плувки

И на мен ми писна от...неграмотници!!!
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

joko75 написа:
KalinBoloneza написа:някой да ходил на спининг по марица и дали има резултат....не ми се ходи по канали и малки речки за скобари писнами от гадни гладни пенсийй и от роми от два изгледа два пъти се карам с ненормалници....или почва да замята върхо мен или тройкаджий с 3-4гр плувки

И на мен ми писна от...неграмотници!!!
На път съм да се откажа от зимният риболов поради множеството браконери и нагли "колеги" не ми прави удовлствие да ми пляска някой и да лови на ваглер до мен на 60- 70см ниво на водата и стой прав с рязки засичания....аз не съм много разбиращ рибар ходя за удоволствието немога да се меря с мойсторите на спорта тука стил Триглав червей(тройка червена)няма да се оправим скоро мисля да се орентирам към спининга на 100% и мач болонеза да ги разпродам
Изображение
Reel Tuning
gabanka
новобранец
новобранец

Мнение от gabanka »

Колега не бързай в избора си, за да не съжаляваш.Разбирам,че си ядосан,но да си продадеш мача и болото заради някви гадни шапшали не си струва.
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

gabanka написа:Колега не бързай в избора си, за да не съжаляваш.Разбирам,че си ядосан,но да си продадеш мача и болото заради някви гадни шапшали не си струва.
по принцип си прав ще изчакам януари когато има по малко хора по реката тогава може и да станат качествени изгледи...друго което ми прави впечетление е, че се повече рибари стават всяка година...кой знай кой не знай с въдица в ръка :mrgreen:
Изображение
Reel Tuning
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Колеги някой с инфо от мръсния канал има ли ? За утре съм решил да окъпя няколко червея там ... Най важното е има ли вече много хора , че преди 8/9ч не смятам да ходя да мръзна :D Някой , който ходи там , може да ме посъветва , дали да ползвам захранка или само стрелба на бял .... жълъда ще е задължително с мен :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

като не ти се мръзне си стои във вас бре :lol: :lol: :lol: Топло дупе риба не яде :lol:
След 8 ще ловиш където намериш свободно място,а не където ти харесва.По добре свий някоя постна сърмичка :D за утрешният ден-Бъдни вечер.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”