Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Утежнения за блесни и воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- daniel defoe
- разбира нещата
Утежнения за блесни и воблери
Здравейте колеги,
дали някой от вас се е натъквал из софийските магазинчета на такива или подобни утежнения от 2 до 4 грама максимум ?!

или

Благодарен съм на всякакво инфо и/или идея по въпроса с утежненията
p. s. От Янтра ЗАРИБИТЕЛЕН МАГАЗИН не стаа работата (по една или друга причина), вече опитах
дали някой от вас се е натъквал из софийските магазинчета на такива или подобни утежнения от 2 до 4 грама максимум ?!

или

Благодарен съм на всякакво инфо и/или идея по въпроса с утежненията

p. s. От Янтра ЗАРИБИТЕЛЕН МАГАЗИН не стаа работата (по една или друга причина), вече опитах

Re: Утежнения за блесни и воблери
Може и сам да си направиш-оливетки,тел,клещи и за 15 минути имаш цял арсенал .
ROCK"N"ROLL
-
- научил се да хвърля
А не разваляли играта на воблерите ?
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
Естествено, че я разваля. Според мен е допустимо да се използва само за блесни и силиконови примамки. За воблери ползвам / само ако много се налага за постигане на по-голяма дистанция/ един голям дропер на 25 - 30 см монтиран на основното влакно. Ако е по-близо също разваля играта.tedo43 написа:А не разваляли играта на воблерите ?
- daniel defoe
- разбира нещата
Цъtedo43 написа:А не разваляли играта на воблерите ?

p. s. Става въпрос за утежняване предимно на блеснички

- begleca_sv
- кандидат преподавател
а направо подвижно оловце на кордата неможе ли след това металния повод и блесната ......
Обичам природата, но не само на картинка !!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Подвижно олово при спининга е равно на много примамки фира . Само защо е металният повод не разбрах 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Как защо? За сигурност..., щото ударилата риба трябва да бъде изкарана..., а и може би филетирана след товаПавел Иванов написа:Само защо е металният повод не разбрах

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- научил се да хвърля
Пробвал съм и не ти препоръчвам усуква се влакното,оплита се при замятане за точността няма да ти говоря монтирай си след блесната една по-лека чебурашка или от по-горните утежнения ,които ползват мепс и няма да имаш проблем.Става за дъно такъв монтаж с подвижно олово но не и за блесна .При блесните утежнението трябва да е максимално близо до блесната, това е моето мнение ,с което не ангажирам никого.Относно колегата Вид вече не се сдържах-ами за щука сигурно ти ако не си виждал някои хора даже и ловятbegleca_sv написа:а направо подвижно оловце на кордата неможе ли след това металния повод и блесната ......

На риба като на война.
- майсторчето страхил
- сериозен играч
- begleca_sv
- кандидат преподавател
само предложих лично аз не съм го пробвал поради простата причина че мятам само тежки клатушки и въртящи блесни 4 5 6 номер ...
Обичам природата, но не само на картинка !!!
Не е хубаво така да се пише на човек дето е хващал зъбатки повече от теб, пък колко е виждал да се хващат....geleznia написа:Относно колегата Вид вече не се сдържах-ами за щука сигурно ти ако не си виждал някои хора даже и ловят

Даниел 1-вия монтаж - разваляш голяма карабинка с клещи, слагаш оливета 2 гр. и май си готов, ако ли не минаваш на джигdaniel defoe написа:Здравейте колеги....

П.П. : Майстора ти е дал пример за калъп

Последно промяна от JettroniX на Пет Дек 21, 2012 11:16 am, променено общо 1 път.

- Vid
- кандидат преподавател
Виждал съм почти всичко, вярвай ми...geleznia написа:Относно колегата Вид вече не се сдържах-ами за щука сигурно ти ако не си виждал някои хора даже и ловятbegleca_sv написа:а направо подвижно оловце на кордата неможе ли след това металния повод и блесната ......
А, относно темата, вече не ползвам никакви утежнения и никакви флуорокарбонови или метални поводи... то щото така ме кефи риболова. А всички щуки де съм уловил до момента съм го направил така, че влакното не опира в зъбите на рибата...
А, относно "железния", само мога да му кажа, че кога улови моята бройка щуки и си ги пусне за сезона де, тогава да ми пише и критикува на лични.... Щото имам свидетели и то тук в този форум...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- вече хвърля и на тежко
Е що влизаш във филма..........Нали знаеш ,че е непобедим.Vid написа:Виждал съм почти всичко, вярвай ми...geleznia написа:Относно колегата Вид вече не се сдържах-ами за щука сигурно ти ако не си виждал някои хора даже и ловятbegleca_sv написа:а направо подвижно оловце на кордата неможе ли след това металния повод и блесната ......
А, относно темата, вече не ползвам никакви утежнения и никакви флуорокарбонови или метални поводи... то щото така ме кефи риболова. А всички щуки де съм уловил до момента съм го направил така, че влакното не опира в зъбите на рибата...
А, относно "железния", само мога да му кажа, че кога улови моята бройка щуки и си ги пусне за сезона де, тогава да ми пише и критикува на лични.... Щото имам свидетели и то тук в този форум...