Лицемерието на тези, които се опитват да ни учат на риболов

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Аватар
bobopeli
Модератор
Модератор

Re: Лицемерието на тези, които се опитват да ни учат на рибо

Мнение от bobopeli »

galin_fcb написа:
hristo_go написа:Здравейте колеги,

Днес се случи интересно съвпадение. Говорих с баща ми и той ми разказа за негов приятел, който е ходил на р. Янтра до село Куцина за риба. На другия бряг е бил Мариян Димитров(Марчо) с още няколко негови съмишленици.

Нито искам да нападам нито да защитавам който и да било,само искам да кажа че в началото на Ноември и аз посетих реката до село Куцина и видях че моста откъм другият бряг е съборен и няма как да се стигне до отсрещният бряг по този мост!!!
Някой ако знае как се стига до отсрещния бряг на реката ще съм благодарен да сподели (говоря по суша,не за преминаване с лодка)
През моста на Крушето
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
Аватар
genov_eng
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от genov_eng »

Не е важно, ако някой ще каже пред много хора, че си негодник (лицемер) - важното е колко ще му повярват!
Само в бананова държава, като нашата, един непроверен слух може да срине авторитет граден с години, защото всички сме сиирджии и завистници!
п.п. Приликата с действителни лица е абсолютно случайна :)
Гено Генов
Изображение
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

Божидар написа:И Аз очаквах да стане интересно ,ама Нееееее :lol: :lol: :lol:
То и ако върнеш парите на Митака ще стане интересно, ама нейсе ... :lol:
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

Кви пари че нещо съм пропуснал май..:)
Изображение
Най добрите са тук
Аватар
minchoto
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от minchoto »

ribolovcho написа:Кви пари че нещо съм пропуснал май..:)
Той си знае, просто много забравя, та е добре да му се напомня от време на време ... :wink:
dreamworks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dreamworks »

Това е нашата държава.Всеки пълни било кофи било трюмчета и там каквото ви дойде на ум.Как няма да пълни като мнозинството си прави сметка 10 лева газ,10 лева захранки и червей.И после си казва аз съм дал 20 лева (примерно) да не смятам ако е с преспиване и как така няма да взема рибата.Затова няма риба.Кой пуска рибата?Почти никой!На фона на 100 000 рибари 300 човека който я пускат са точно НИКОЙ.Виждал съм снимки на колеги на който държат рибата във водата и мога да се обзаложа че половината от тая риба отдавна е заминала но не във водата а в кенефа.Никой не казва да не се взима риба но ние както винаги се оливаме.В цял свят лова и риболова са скъпи хобита само при нас срещу символична такса си велик риболовец и член на някой клуб.Това култура това някой да ти обясни коя риба каква е и кога си хвърля хайвера.Да си изчистим мястото след края на излета.Това че маломерни и трофейни риби не се взимат е много далеч от нашите разбирания.Просто сме си такива и няма на кого да се сърдим.Проблема е че нашите деца след време ще питат защо по реките няма риба.След някоя година дали ще отидеш на река или ще хвърлиш в гъола пред блока няма да има голяма разлика.Виж тогава няма да се ядосваме много защото ще сме спестили 10 лева газ и 10 лева червей и захранки.То пък тогава ще се ядосваме на комшията че си препалвал колата и вдигал много шум че затова не кълвяло.Общо взето много сме далеч от истината.Хората отиват на риболов за кеф не като нас с идеята да избием похарчените пари като напълним живарника с риба.
delio-haidutin
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от delio-haidutin »

то и във цял свят заплатите са над 700-800евро или долара ,а тука СИМВОЛИЧНИ.не е проблема в кунсумацията на риба ,а в нейната продажба-високи цени =лесни и бързи пари.
по времето на соца да не би някой да е връщал риба във водата???
ВАСИЛ ЛЕВСКИ: "...Ако допуснете утре, когато сте вече свободни да ви управляват днешните турски мекерета и разните му лихвари и чорбаджии, които и днес ви грабят най-безжалостно, то по-добре да си останем под сянката на султана....."
redmilano
новобранец
новобранец

Мнение от redmilano »

Какъв...?СОЦ...?Само си намирате извинения!
lambri
новобранец
новобранец

Мнение от lambri »

Така е!!! Или си циганин в душата си или не.... и това не се променя! Както се казва "по коледа се случват чудеса" - дано и ние го дочакаме.
Аватар
steven1969_bg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от steven1969_bg »

Проблема е в съзнанието...Давам пример със себе си и не ми е неудобно ама хич!Когато искам да взема риба ходя на платено,правя си кефа с отлични риби,избирам си една(знам колко се изяжда в къщи),плащам си я и ям...На река да взема риба?!Не помня кога е било за последно...На язовир да взема?Ами да,да кажем уклей,30 броя,това ми прави две тефлонови тиганчета или 3-4 каракуди само за мене,че жената и щерката ги недолюбват заради кокалите...А когато на тях им се хапва рибица си купувам пъстърва,хек или друго по интересно там...И през цялото време ръся на излет барем по 30-35-45 лева за захранка и стръв...И никога не съм съжалявал за тези пари защото съм ги изхарчил за кеф!Така както някой ходи и харчи на кръчма...Та за съзнанието...Кой каквото го има...А ако се абстрахираме от това поне има закон и дай Боже да се спазва...Удоволствието от риболова,това е важното...Наслука на всички и няма да влизам в полемики.
не ме е срам да уча нови неща и да ме подсещат за стари...
redmilano
новобранец
новобранец

Мнение от redmilano »

Много вярно!
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Риболова специално за мен е Удоволствие ,ако парите, които харчим за Хобито си закупим Риба ,то ще требе да купим поне още фризери !
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
ivanpg
новобранец
новобранец

Мнение от ivanpg »

ribolovcho написа:Не е тайна че никаде по водоемите не се пуска рибата..Това са редки случаи и то епизодични,когато съм виждал някой да пуска ..За съжаление няма да е далече деня във
който по реките няма да има риба..Не е само Мариян който ги слага направо у кофата..Всички са така..Така че няма смисъл да се правите на божи кравички във форума.
Месарщината е навсякъде..Като се почне от захранвачите и тези които ходят да вардят места още от предния ден или рано сутринта/2 часа/ картинката направо е ужасна..
Няма оправия.
ЕЙ ШОПАР СЕЛСКИ ГРОЗЕН ГНУСЕН СЕЛСКИ СЕЛЯНДУР !!!

Какъв по-точно ти е проблема, че съм отишъл рано на гьола, за да си хвана място, което ми харесва???
Или по-вероятно някой те е изпреварил за "твоето" място, и това те прави гневен към всички, които ходят рано.... ?
А пък това за захранката, ПРОСТО НЕ СЕ КОМЕНТИРА... ?!
Аватар
pacho69
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pacho69 »

Що се карате бе, бийте се... Кефа цена няма, ако искаш да хванеш риба в див водоем или река няма начин да стане без да се подготвиш - захранки, миризми, червеи, воблери, блесни и какво ли не още. Аз на платени не ходя, щото на платен гьол рибар не се става. По въпроса за релийза и кофите - аз лично познавам много хора тук от форума, за които релийза е нещо нормално, даже и аз прихванах от тях, таз благородна постъпка. Какво лошо има в това да прибереш и риба в кофата? Отивам за риба, хващам - което трябва го пускам, но и за тигана оставям. По отношение на т.нар. обезрибяване - не се правете на типигьози, как аджеба ще обезрибиш водоем с една или две въдици? Ако и да има 3-5 хил. риболовеца с по две пръчки? Обезрибяването на реките и язовирите го прави неконтролираното бракониерство.Преди 10-на дена бях на Панчарево втичалото - имаше кротки риболовци с по един прът и такива, които за по-лесно пускаха цапало..... Та темата е много щекутлива, на понтоните на Лобош от мрежи няма къде да хвърлиш плувката, същото и на Искъра, на Копринка, Жребеца, Тунджа (по тез места ходя и за там казвам), най-вероятно картинката е същата и по другите водоеми....
По-голям шаран от рибаря няма...
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

pacho69 написа:които за по-лесно пускаха цапало.....
Какво е това цапало?
pacho69 написа:най-вероятно картинката е същата и по другите водоеми....
За жалост е така! :(
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”