Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да вържем кукичка
Модератор: emo vasilev
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Как да вържем кукичка
Истината е в едно-връзване предварително на по чашка бира пред камината на топло в къщи и в класьора.Никога не връзвам на водоема,а още повече през този сезон с измръзнали пръсти,то една цигара не можеш да си свиеш кво остава да връзвам с каквото и да е било 16-18 ки та даже и 20-ки.Връзвам само с връзвачка и за толкова години нямам гелета.Възела се допритяга след направата му и свалянето от джиджафката.
При монтиране на куката към нея,контрата винаги трябва да е към вас,за да бъде кордата от вътрешна страна на стеблото на куката.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Добър вечер колеги темата е интересна и аз така си връзвам кукичките и повярвайте ми не е проблем да се върже кука 16-18 с техниката която е изпозвана на 1вия клип а даже е много лесно аз съм на 17 години 

Риболова е хоби.Наслука 

- antivik
- кандидат преподавател
Като сме почнали да споделяме, ето ви и моя начин на връзване. Заради снимането ползвам голяма кука и поради бързане не съм доизпипал клипа и наместването на самия възел, но се надявам да стане ясно за к`во иде реч.
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ObvIrxUSTtw?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ObvIrxUSTtw?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
[youtube1]<object width="420" height="315"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ObvIrxUSTtw?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/ObvIrxUSTtw?version=3&hl=bg_BG" type="application/x-shockwave-flash" width="420" height="315" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
При този ,последния клип е Добре-желателно , да се стараете да навивате от лопатката,навътре ,към ухото на кордата,нещо такова се получава:

3. Връзване на обикновенна кука
Правите ухо с влакното и го поставяте върху стъблото на куката. Със свободният край започвате да правите намотки около стъблото надолу (както е на картинката).

Правите около 6 намотки и промушвате оставащия свободен край през ухото. Остава само внимателно да стегнете възела и да изрежете края

3. Връзване на обикновенна кука
Правите ухо с влакното и го поставяте върху стъблото на куката. Със свободният край започвате да правите намотки около стъблото надолу (както е на картинката).

Правите около 6 намотки и промушвате оставащия свободен край през ухото. Остава само внимателно да стегнете възела и да изрежете края
Аз там съм пораснал...
-
- фен клуб-скобар
от миналата година след като поставих очила за близо и пред мен изникна въпроса аджиба как да ги вържа тези куки като не виждам къде ми вървят намотките на влакното
и ето отговора
http://www.fishingmall.bg/index.php?rou ... ct_id=3137
откакто ползвам това нямам проблеми нито с малките куки нито с тънките повод
пък и куките си връзвам в къщи на спокойствие и в класьора и не ми се налага да полагам дзверски усилия на реката
те това от мен
и ето отговора
http://www.fishingmall.bg/index.php?rou ... ct_id=3137
откакто ползвам това нямам проблеми нито с малките куки нито с тънките повод
пък и куките си връзвам в къщи на спокойствие и в класьора и не ми се налага да полагам дзверски усилия на реката
те това от мен
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Ползвам същата и съм много доволен!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Здравейте,искам да добавя-повода задължително сепревърта преди да се затегне от вътрешната страна на куката.Не забравяйте и слюнката за смаска.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги когато изрязвате долният излишен край той от коя страна трябва да бъде отвътре леко стърчейки към върха на куката или на гърба на куката.Кое по правилно??Защото са ми казвали че когато краят е от вътре рибата не го усеща и вземала по добре , а от други колеги знам че ако краят е отвътре , куката не стои правилно и не влиза добре в устата на рибата и затова трябвало да е отзад.Та накратко по единият начин върхът на куката сочи към гърлото на рибата а по другият сочи навън от устата.Ама кой е верният
а сега де
Наздраве и наслука на всички

Наздраве и наслука на всички

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Няма връзка със забиването в устата на рибата.
Влакното минава отпред за да не се нарани от лопатката на куката.

Влакното минава отпред за да не се нарани от лопатката на куката.

-
- Модератор
Поради малкото случаи, които имам на срязване на влакното от лопатката, преминах на куки с ухо.И така проблема е решен.
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
И при куките с ухо влакното също трябва да мине от вътре.Тук вече е свързано със забиването в устата на рибата,но това е при по-големите куки.Малките нямат ухо.Поне не съм виждал под номер 10 с ухо.Може и да има не знам,но едва ли е удачно ползването им.
Според мен де!
Според мен де!

-
- Модератор
Има и съвсем мънички куки с ухо. Например имам на Sasame модел F-875, който отговаря на № 18 при масовите.Дълга е 5 мм. и връзвам влакното под лупа.