Как да мятам стример със спининга ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Как да мятам стример със спининга ?

Мнение от begleca_sv »

а няма ли да е яко стримера да се монтира на мястото на тройката кво го бърка че е с единичка кука важното да работи ?
Обичам природата, но не само на картинка !!!
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

begleca_sv написа:а няма ли да е яко стримера да се монтира на мястото на тройката кво го бърка че е с единичка кука важното да работи ?
Възможно е има блесни ,които имат нещо подобно на стример на тройката.Предполагам,че няма да е възможно да се води бързо поради съпротивлението,но ако е по-лека блесната няма да е проблем мисля.Отдавна го мисля и аз това ,но без повод.
На риба като на война.
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

аз визирам стример за щука с голяма въртяща блесна 5 6 номер листо ...
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Това ли имаш предвид Изображение
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

нещо подобно
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

Тъй като вчера сутринта бързах да ходя в тъста да слагаме на едно прасенце червен гердан и нямах много време, а исках да покажа и това.
Изображение
Изображение
И на мен ми беше дошла идеята да се комбинира стример с блесна, а знаех за моделът на Mepps. Това което ме спря да си го купя и ме накара за се опитам да направя свой, е че не намерих по голям номер от 3, а и не знам дали се произвеждат по големи.
Мисля че като за първи път се получи задоволително добре, за съжаление обаче не съм я пробвал в бойна обстановка, а само на вода. Защото момента, в който ми дойде идеята съвпадаше с дните, когато рибата вече се беше дръпнала навътре и затова само и пробвах играта- като цяло блесната достигаше добра дистанция и стримерът отзад играеше съблазнително.
Материалите, които използвах бяха - ламе и копринен конец, а допълнителният повод с кука закачих посредством халкичка за долният край на една безименна блесна.
Изображение Изображение
Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
geleznia
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от geleznia »

eroucma написа:Тъй като вчера сутринта бързах да ходя в тъста да слагаме на едно прасенце червен гердан и нямах много време, а исках да покажа и това.
Изображение
Изображение
И на мен ми беше дошла идеята да се комбинира стример с блесна, а знаех за моделът на Mepps. Това което ме спря да си го купя и ме накара за се опитам да направя свой, е че не намерих по голям номер от 3, а и не знам дали се произвеждат по големи.
Мисля че като за първи път се получи задоволително добре, за съжаление обаче не съм я пробвал в бойна обстановка, а само на вода. Защото момента, в който ми дойде идеята съвпадаше с дните, когато рибата вече се беше дръпнала навътре и затова само и пробвах играта- като цяло блесната достигаше добра дистанция и стримерът отзад играеше съблазнително.
Материалите, които използвах бяха - ламе и копринен конец, а допълнителният повод с кука закачих посредством халкичка за долният край на една безименна блесна.
Много добре се е получило :smt023 Блесната е осако-китайска в случая без значение-работят добре.Предполагам си използвал стоманен повод,аз мисля да пробвам с по дебело плетено,но ще видим по-нататък.Весели празници колега и наслука :D
На риба като на война.
Аватар
eroucma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от eroucma »

geleznia написа: Много добре се е получило :smt023 Блесната е осако-китайска в случая без значение-работят добре.Предполагам си използвал стоманен повод,аз мисля да пробвам с по дебело плетено,но ще видим по-нататък.Весели празници колега и наслука :D
Благодаря, поводът който използвах е един стар, който ми прегриза една баба щука и го прещипнах с една ламаринка, с плетеното и аз си помислих обаче има риск да го преяде, ако не първият път то поне на следващите и ще го разнищи яко. А и с повода постигнах още нещо- понеже е леко грапав и като го увия във власинките и те се не отделят от него значително и така остава скрит.
Изображение Изображение
Аватар
ynovi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ynovi »

Въобще идеята сами да си правим примамки или за ъпгрейд на такива заслужава адмирации.

Иначе добре изглежда, но няма ли да е по-добре, ако прекараш повода през червения шлаух на горната тройка, но не разбирам много от щукарски примамки и стримери в частност.. :) Но мисля, че по-малък шанс ще има за се заплита и тнт.
Аватар
koda33
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от koda33 »

Струва ми се че допълнителната тройка може да бъде нагълтана по дълбоко , което ще доведе до по-трудно освобождаване на рибата или почти сигурна смърт.Аз лично мятам стример със спининга като си слагам малко утежнение на основното влакно и винаги с метален повод.
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
Аватар
begleca_sv
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от begleca_sv »

това имах впредвид аз :D
Прикачени файлове
SL380004 (1077 x 807).jpg
SL380004 (1077 x 807).jpg (148.07 KiB) Преглеждано 775 пъти
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”