Какво кълве на яз.Цонево ?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Re: Какво кълве на яз.Цонево ?

Мнение от Георги Кръстев »

Радвам се че сте направили добър риболов, но понеже имам информация от Цонево поне 2 пъти в седмицата, та това е било нещо моментно. Подред на 4 седмици риболова на варовата мина става все по-слаб за разлика от риболова под самите скали където е 6-7м. Имам инфо за риболов на понтона където е над 8-10м там е имало много риба, но е била пасивна.....След този сняг и ниските температури рибите няма да се задържат на 2-3м дълбочина! А това че сте направили хубав риболов с директните аз само си го мечта, все не улучвам ден и рибата се държи поне на 15-20 м на вътре.....
По въпроса за проходимоста на чакълената, там винаги след голям дъжд е изронено....!
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Така е - късметлийски беше риболова , още повече че празнувахме рожден ден и не вложихме много старание и подготовка за риболова :wink:
Ловихме на бял червей , бидема - максимално тънък, куките - малки/моята беше 16 номер на Оунър/. Както писах по-горе сопите бяха 6-7м , дори пробвах с 4-метрова на метър дълбочина вземах дребен уклей.Имаше 1-2 хвърлени фидера, също вземаха риба.
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Ако не се лъжа по миналата година се ловяха риби на директни телескопи и то в снега. Тогава причината беше, че бреговете бяха пълни с едър вердевас. Лично аз си събирах по някой ларва и риболувах, на бял вземаха поне 3 пъти по-бавно.....
Тази година не съм забелязал да има ведревас по бреговете. Но то и година с година не си прилича, миналата например още октомври си заваля сняг....
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Какво става бре, никой нищо или всички си траем :lol:
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

някои да знае как е риболова на Цонево.гледам темата няма нещо развитие,това означава ли че няма риболов там сега?весели празници на всички!!!
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Ми то и аз питах, ама тръц. Баси така ли поне някой не е пътувал, че да пусне два лафа, видял ли е рибарини, как е водата а.у. :lol:
Аватар
ribarshe
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ribarshe »

Жоро, как да пътуваме в тоя сняг , голям капан стана. Само да отпусне малко и съм там - или под Добромир или на вира на тръбите. :D А как ни се ходи на мен и на аверите :D
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

След коледа ще атакуваме.....
zkaikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zkaikov »

Здравейте,вчера ходих на Цонево по скоро да видя как е положението след тоя сняг.От Добромир до Чудните скали всичко е сковано в лед ,като на скалите леда леко се е подмокрил отгоре но ще му трябва още някой топъл ден за да отпусне.Пътя от моята посока до Партизани беше ужасен ,непочистен ,но от там нататък е идеален за пътуване дори асфалта е сух.Ходих и десетина км. нагоре по реката /Трънак, Билка/ и там пътя е сух но по реката има доста замръзнали участъци.Рибари видях само по реката които вадеха дребни костурчета.Това е от мен като инфо.
Весели празници!
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Верно си беше замръзнал язовира.Но реката след Добромир ставаше за "работа"(поне до обяд) и направихме що годе добър риболов.Надърпахме доста рибки: кефалчета(от дребен до среден размер),костурчета(от дребен до микроскопичен размер :lol: )и уклей.
zkaikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от zkaikov »

Вчера на Чудните скали направихме закриване на сезон 2012.Сутринта около 10 часа беше адски студено ,не се виждаха и хора да ловят.След час висене и захранване нямахме дори кълване .По обяд времето отпусна малко и тогава на захранката се свъртя бабушка ,кълвеше като за последно .За няколко часа с колегата хванахме около 70 бабушки и няколко кефала /около 300 гр. /.Ловихме на около 8 м. от брега на дълбочина 3,5 м. ,захранка - кило шарен , за стръв няколко бели.
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

Ей това е кеф
valio5
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valio5 »

вчера бях на вира след с.Добромир с тръбите и доста слабо се отчете този път само костури и то доста дребни но гъсти реката се е избистрила и кефалите от преди 2 седмици ги нямаше просто не им се излизаше от укритията със уклея от който вреше също почти нямаше следа само по брега видях на 3 места парчета от скъсани мрежи просто местните не оставят тази риба да си почине а преди месец какви хубави морунажи се ловяха там но уви това е българия
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stanimir17 »

zkaikov написа:Вчера на Чудните скали направихме закриване на сезон 2012.Сутринта около 10 часа беше адски студено ,не се виждаха и хора да ловят.След час висене и захранване нямахме дори кълване .По обяд времето отпусна малко и тогава на захранката се свъртя бабушка ,кълвеше като за последно .За няколко часа с колегата хванахме около 70 бабушки и няколко кефала /около 300 гр. /.Ловихме на около 8 м. от брега на дълбочина 3,5 м. ,захранка - кило шарен , за стръв няколко бели.
:smt041
In vino veritas!
:partyman:
Pavel Qnakiev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Pavel Qnakiev »

Колеги аз смятам да ходя тази неделя на някой от вировете да си пробваме късмета с приятели ,но не знам дали ще е загуба на време ,но и да е ще компенсираме със пикник във студено време .Наслука колеги . :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”