Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

tica cambria
Модератор: sapuna
tica cambria
Имам една молба ако някой "горд собственик на такава макара" има схема на частите и разположението им нека я качи тук.
или на друга подобна тика няма да се разсърдя

или на друга подобна тика няма да се разсърдя
скобара е риба проклета

-
- ще става разбирач
Re: tica cambria
http://www.ticaamerica.com/Upload/Docum ... 185052.pdf прилича малко на камбрията... дано ти помогне! Весели празници!
не е същата малко по различна е при аванса и при предавките но мерсиtoshiro написа:http://www.ticaamerica.com/Upload/Docum ... 185052.pdf прилича малко на камбрията... дано ти помогне! Весели празници!
цялата работа е че една шайба не съм сигурен дали е там където я сложих
скобара е риба проклета

БЛАГОДАРЯ БЛАГОДАРЯmuso написа:Снимах описанието на моята, дано се чете
а и сега едни коментар тъй като я разглабям за 5 път да ви кажа какво не ми харесва в нея
пружината на скобата вс знаете сменям я за 2 - ри път
пружинката за стопиране при игления лагер е по зле от косъм и ваче се разтегнала
тия лагери имам чувството че са слагани за тегло а не да ръвшат работа
скобара е риба проклета

Колко интензивно я ползваш тази макара че вече е на пето разглобяване. Да не би да я претоварваш нещо?
Да я претоварвам - това ми харесва.Вчера я претоварих с дестина скобара.del71 написа:Колко интензивно я ползваш тази макара че вече е на пето разглобяване. Да не би да я претоварваш нещо?

открих още една подробност тази шайба която не я бях поставил на мястото липсва и на схемата
скобара е риба проклета

- radogagov
- ще става разбирач
Виждам,че си намерил това което търсиш. Все пак ето ти един "пдф" с по-добро качество. И аз мойта съм я разглобявал за почистване и смазване и малко брах ядове с моментния стоп.
- Прикачени файлове
-
- Tica Cambria LD2000.pdf
- (205 KiB) Свалено 185 пъти

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва е от многото смазка или е влязла нагоре към стоп лагера.radogagov написа:Виждам,че си намерил това което търсиш. Все пак ето ти един "пдф" с по-добро качество. И аз мойта съм я разглобявал за почистване и смазване и малко брах ядове с моментния стоп.
Аз там съм пораснал...
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Претоварване с ремонти майpojara28 написа:Да я претоварвам - това ми харесва.Вчера я претоварих с дестина скобара.del71 написа:Колко интензивно я ползваш тази макара че вече е на пето разглобяване. Да не би да я претоварваш нещо?![]()
открих още една подробност тази шайба която не я бях поставил на мястото липсва и на схемата

Понякога майсторлъка превзема...
И аз имам няколко Тики ,скоро земах на приятел Камбрия и ми хареса доста,ще си зема и за мен,ама няма да смеем да ги отворим, след тези премеждия

Аз там съм пораснал...
Колеги имах я тази макара,ползвах я близо 3 години страшно доволен останах.Сега мисля пак даси я закупя за новото боло,никога несъм я отварял за смазване и ремонт.
с червено съм отбелязал шайбата която липсва на схемата а със синьо съм оградил където съм имал проблеми
скобара е риба проклета

- radogagov
- ще става разбирач
Както Бобо каза, проблема със стоп лагера беше от много смазка. Реших го със силиконово масло.
Интересно ми е за другите проблеми: капачката на аванса и пиньона, какво им се случи?
Моята Камбрия я използвам само за спининг, понякога не лек, но засега се държи перфектно.
Един съвет, ако искаш да не сменяш често пружината на скобата, просто я затваряй на ръка
Не помня на мойта дали има въпросната шайба, но нищо не пречи щом си забравил да я върнеш на мястото и, да разглобиш на ново макаричката и да коригираш нещата. Пружинката 31 наистина е часовникарско изпълнение, аз просто вече като смазвам ще вадя целия еднопосочен лагер без да го разбутвамс червено съм отбелязал шайбата която липсва на схемата а със синьо съм оградил където съм имал проблеми

Моята Камбрия я използвам само за спининг, понякога не лек, но засега се държи перфектно.
Един съвет, ако искаш да не сменяш често пружината на скобата, просто я затваряй на ръка

в капачката на аванса също има една малка пружинка която отчита регулирането на аванса тя се счупи деня в който я купих смених я със самоделка. а пиньона ми направи впачатление ча там където ляга на корпуса си прави гнездо.
скобара е риба проклета