Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Да се похваля и аз...
Модератор: Paublo_Eskobar
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Да се похваля и аз...
Та...Здравейте!Вчера си купих първия ми мач!Бат Суни(Сунай) ми препоръча ZHIBO SWIFT! L-4.2m ; Section-3 ; C.W.-10-30gr. Предложи ми 2 макари на Browning, една Daiwa, някакви по-нискобюджетни и едно Shimano EXAGE MRC 3000 HIGH SPEED. Поръзвартях ги всичките и най-ми харесе Shimano-то. Впоследствие накарах баща ми да го вземем
Паснаха си перфектно!На макарата навих влакно TRABUCCO Tforce XPS MATCH SINKING 0.20(пак препоръчано от бат Суни)!
Та искам да ви попитам добър ли е комплекта и ако някой има такъв мач да сподели отзивите и наблюденията си!
Весели празници!

Та искам да ви попитам добър ли е комплекта и ако някой има такъв мач да сподели отзивите и наблюденията си!
Весели празници!

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Re: Да се похваля и аз...
Мяса на добър комплекта,само влакното е за як добитък,тури на едната шпула и нещо по тънко 0,16мм примерно,за по дребни риби до 4-5кг 

Аз там съм пораснал...
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Еми начинаещ съм с мача!Казаха ми:"ти още на си за спортен риболов,трябва ти нещо 0.18,0.20" и аз незнаех какво да направя и се съгласих!
Мерси ще си купя и нещо по-тънко!
Мерси ще си купя и нещо по-тънко!
-
- разбира нещата
Честито колега !! С много здраве да си я ползваш !
Сега да кажа моето мнение.
Пръчката не ми е позната, но както си написал личи , че е с по-голяма акция , което мисля че и сам се досещаш, че с леки ваглери ще е тегаво.
Може да не е толкова тегаво с леките ваглерчета, ако влакното ти е по-тънко, например 0.16.
С това 0.20 и тази акция, с ваглери под 7-8 грама ще видиш доста зор, ако търсиш дистанция над 20-25м. Не че и аз не съм хвърлял, с 0.20 ваглерчета по 4-5 грама, но някак е дискомфортно.
Ексейджа има резервна шпула, навий 0.16 и сам ще видиш разликата. Не знам защо тънкото влакно се свързва със спортния риболов
Успех и да се похвалиш , като ги сефтосаш.
Сега да кажа моето мнение.
Пръчката не ми е позната, но както си написал личи , че е с по-голяма акция , което мисля че и сам се досещаш, че с леки ваглери ще е тегаво.
Може да не е толкова тегаво с леките ваглерчета, ако влакното ти е по-тънко, например 0.16.
С това 0.20 и тази акция, с ваглери под 7-8 грама ще видиш доста зор, ако търсиш дистанция над 20-25м. Не че и аз не съм хвърлял, с 0.20 ваглерчета по 4-5 грама, но някак е дискомфортно.
Ексейджа има резервна шпула, навий 0.16 и сам ще видиш разликата. Не знам защо тънкото влакно се свързва със спортния риболов

Успех и да се похвалиш , като ги сефтосаш.

Mача не ми е познат, но ако вземеш макарата на Шимано няма да згрешиш.
относно дебелината на влакното е доста правилен избор /дори и 0,22 или 0,23 няма да е грешка / с тая 16-ка за която е споменал колегата, ще има да ги гониш ваглерите над 12гр. по водоема
относно дебелината на влакното е доста правилен избор /дори и 0,22 или 0,23 няма да е грешка / с тая 16-ка за която е споменал колегата, ще има да ги гониш ваглерите над 12гр. по водоема
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

основно влакно го слагаш винаги по дебело, вече надолу линията и най-вече повода го слагаш според зависи какви риби ще ловиш. Тъй че ти е идеален комплекта със здраве да си го ползваш и друго основно влакно не ти трябва. Просто се въоръжи с влакна за поводи ( 0.12, 0.14, 0.16) всякакви размери. Наслука
-
- разбира нещата
По принцип говорех за по-леките ваглери до 6-7гр, че е добре с по-тънко влакно. Просто по-лесно се хвърлят, не че няма да ги хвърли и с 0.20 .
Ексейджа има 2 шпули и ще може да избира с какво влакно да лови според ситуацията и ваглерите, които ще използва.
Ексейджа има 2 шпули и ще може да избира с какво влакно да лови според ситуацията и ваглерите, които ще използва.

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Споко имам за поводи от 0.10 до 0.18Joshua написа:Просто се въоръжи с влакна за поводи ( 0.12, 0.14, 0.16) всякакви размери.
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Това е типично слайдерски такъм т.е. за подвижни ваглери 8-10гр. С тази пръчка и това влакно ще ти е малко зор с по-леки ваглери. Трябваше първо да се по разровиш из форума и след това да купуваш, но може и такива такъми да си си искал.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Ако няма да ловиш с 2-3 грамови ваглерчета, с 0,20 си перфектен, още повече щом си начинаещ, пък и да не си.... Имай едно наум и че в повечето случаи тежките ваглери позволяват по-прецизен риболов от леките.
Добре дошъл в клуба и успех!
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Благодаря! Основно ще ловя с ваглери и слайдери от порядъка на 6-7грама до 14 грама!Венелин Радушев написа:Ако няма да ловиш с 2-3 грамови ваглерчета, с 0,20 си перфектен, още повече щом си начинаещ, пък и да не си.... Имай едно наум и че в повечето случаи тежките ваглери позволяват по-прецизен риболов от леките.
Честито колега и много риби да ловиш с новата придобивка! Щом ще ловиш със слайдери дебелината на влакното е перфектна,така ще имаш и по-малко уплитания.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Понеже ми е първи мач и досега не съм ползвал въдица с толкова малки водачи с подвижни плувки искам да ви попитам нормално ли е стоп възела да ми се запречва в първите 2-3 водача(от върха към дръжката)? Ако да,то така няма ли да се намаля дистанцията на такъма?
- antivik
- кандидат преподавател
Ще е нормално ако не се научиш да си правиш нормален сто-възел, най-добре от същото влакно коквото е на линията и да са 2 възела..., но вземи акъл и от другите
иначе и при мен се случва да запъват/хеле при по-големите възли и ваглери, а при теб са таквиз/.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!