Ще ми дадете ли савет

Модератор: Paublo_Eskobar

bogi123
новобранец
новобранец

Ще ми дадете ли савет

Мнение от bogi123 »

Здравеите колеги извинявам се предварител,искам да попитам удачен (да не паши шараните на дънните) варянт ли е да си хвърля 2 те дънните една от една ми страна а другата от другата на косъм за шаран а посредата да си ловя с фидера.Благодаря предварително.
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Ще ми дадете ли савет

Мнение от boreto1 »

Не - идвете дънни да са от едната страна една до друга ,че като ти рънне шарко ще ти оплете всичко Аз съм пробвал и най добре е срещу теб дънните на 2-3 метра от фидера и тъка е най удобно гледаш постоянно всичко -успех
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Супер дилема,от три дънарки коя ще седи посредата!?Така го разтъкувах...
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Аз ловя чат-пат и така- с две дънарки(или хеви фидери) с дънни монтажи, колчета(род под) сигнализатори и оптегачи и един нормален "Л" или "Л/М" фидер или пикер, с нормални фидерни монтажи и методика. Дънарките винаги са само от едната страна и то противоположната на тази от която се намира нормалния фидер спрямо платформата(стола); това е с цел- ако има "рън", бързо да се притича до дънната, без заметнатия фидер да пречи и да трябва да се заобикаля платформата(стола) а и при по едри риби ще има оплитания или в едната, или в другата дънна. ако са от двете страни и клъвне едра риба на фидера. :idea:
Има и още един момент- много е вероятно ако си залостиш фидера между две дънарки с дебели линии и метнати на големи дистанции, в сектора между двете опънатите под водата линии, да не влезе нито една свястна риба! :idea: :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”