избор на лодка

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

j&j
новобранец
новобранец

избор на лодка

Мнение от j&j »

Здравейте колеги,моля някой с опит да помогне в избора на лодка.Трябва ми надуваема лодка с твърдо дъно 3-3.30,да е сигурна и здрава,предимно за риболов във язовирите.Предлагат се всякакви марки и модели,но не знам кое е най добро и надеждно.Благодаря предварително.
cormoran1
новобранец
новобранец

Re: избор на лодка

Мнение от cormoran1 »

Здравеи колега аз имам ето къкава http://www.hydrostart.com/1.%D0%9B%D0%B ... N_290_DPW/ ползвам я вече две години с този мотор http://www.hydrostart.com/2.%D0%94%D0%B ... N_F_2.6_S/ перфектна лодка за цената си.
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

Всичко се прави на едно и също място,така че гледай да е 7пластова и най добре да е RIB.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

7-пластов материал няма!

лодките около 3 метра се правят от 0.9мм 1100ДЕН ПВЦ, което обикновено е произведено в Корея...
Най-хубавите лодки са с оптимизирана (олекотена) конструкция, но са доста скъпи и за същите пари могат да се купят 2-3бр "нормални" от масовите марки на цени около 1500лв...
И едните и другите се захабяват и рискът от спукване или срязване е еднакъв... С две думи скъпите не си заслужават освен, ако парите не са проблем.
Най-евтините на пазара (така наречените no-name) пък често се разпадат още след 2-3 излета...
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

Има 7пластов материал и се слага и на по-малки лодки от 3,3м
http://watersportsequipment.eu/bg/produ ... /1076.html
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Колега всички надуваеми лодки си имат "кусури" В повечето пъти им се разлепя транеца, ако се карат с по силен мотор. Моята е ZODIAK произведена е 2000г. и е видяла много риболов, както в море така и в сладки води. За толкова години само дъното ми се разлепи на няколко места. Не знам китайска лодка дали ще издържи толкова.
j&j
новобранец
новобранец

Мнение от j&j »

Колеги,благодаря за съветите!
Спрях се на този моделhttp://www.hydrostart.com/1.%D0%9B%D0%BE%D0%B4 ... N_320_ALD/
Ако някой я е ползвал нека каже как е?
Задната част на турбините е скосена по водата,това има ли значение?
Благодаря предварително и Ч Н Г на всички.
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

Здравей колега аз имах стария модел TOHAMARAN И на втората година ми се разлепи транеца :roll:
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

piars написа:Здравей колега аз имах стария модел TOHAMARAN И на втората година ми се разлепи транеца :roll:
Ако я придвижваш с мотора на транеца,
или си махнал задната седялка,и си сядаш на борда - не се чуди.
Има доста проблеми с тези транци,
и основното идва от неправилна ескплоатация на лодката.
Защото ми идват и лодки на 12-15г,
по други проблеми без да са им мръднали транците.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
piars
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piars »

КИРО написа:
piars написа:Здравей колега аз имах стария модел TOHAMARAN И на втората година ми се разлепи транеца :roll:
Ако я придвижваш с мотора на транеца,
или си махнал задната седялка,и си сядаш на борда - не се чуди.
Има доста проблеми с тези транци,
и основното идва от неправилна ескплоатация на лодката.
Защото ми идват и лодки на 12-15г,
по други проблеми без да са им мръднали транците.
Кире един приятел има YAMAHA на 13 години и тя не е мръднала,но не е КИТАЙСКА :idea:
пп.Мойта лодка нямаше задна седалка :shock:

Поздрави!
че ми кае он на мене ТИ кога яз сам ВИЕ!!!
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Някъде бях чел за некоректната реклама с много-пластовите лодки. Ако го намеря ще го сложа. Истината е следната: Пластовете /основните са три-Плат /тъкан/ и два слоя от ПВЦ, гума, хайпалон и тн. Впрочем хайпалона е хлосулфониран полиетилен. Обикновенно се слага вътрешен слой.Така, че основно са три слоя. Понякога материала на плата налага за по-добра спойка да има междинно промазване с лепило. Ето че става 5 слоя със двата междинни от лепилото. Обикновенно добавките за стареене се влагат в материала на обмазката. Понякога се налага да има лакиращ слой отгоре за защита от УВ и т.н стареене. Ето че станаха 6 слоя. Ако има такава лакировка и от вътре /например за подобряване на херметичността/ стават 7. Явно е, че за здравината на лодката имат значение само трите основни слоя.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Попадал съм на такива вътрешни слоеве.
Изображение

И добре че го видях,
иначе вътрешната лепенка нямаше да хване както се полага.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

КАЯ написа:Някъде бях чел за некоректната реклама с много-пластовите лодки. Ако го намеря ще го сложа. Истината е следната: Пластовете /основните са три-Плат /тъкан/ и два слоя от ПВЦ, гума, хайпалон и тн. Впрочем хайпалона е хлосулфониран полиетилен. Обикновенно се слага вътрешен слой.Така, че основно са три слоя. Понякога материала на плата налага за по-добра спойка да има междинно промазване с лепило. Ето че става 5 слоя със двата междинни от лепилото. Обикновенно добавките за стареене се влагат в материала на обмазката. Понякога се налага да има лакиращ слой отгоре за защита от УВ и т.н стареене. Ето че станаха 6 слоя. Ако има такава лакировка и от вътре /например за подобряване на херметичността/ стават 7. Явно е, че за здравината на лодката имат значение само трите основни слоя.
А нещата стоят по следния начин: http://zebec.co.kr/english/accessories/ ... Fabric.htm
КАЯ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КАЯ »

Предполагам, че не само си гледал картинката, а си прочел и текста. За полиуретановите пише, че са от три слоя. За хипалоновите положението е следното: полиестерен плат, външен и вътрешен слой на база хлоропренов каучук и допълнителен слой от хлорсулфориран полиетилен /хайпалон/ за подобряване износоустойчивостта и светлинното стареене.
stisho
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от stisho »

Наистина точно това пише само,че ти е убягнал от вниманието част от текста:
...Този плат е направен от ламинирането на два броя PVC платове,изтъкани от мрежест полиестер... Така,че не съм гледал само картинките...
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”