Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Зимни разходки 2012/2013
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Зимни разходки 2012/2013
Пускам тази тема, в която ще разказвам за някой от излетите си на леда, а и да не претоварвам подфорума. По всичко личи, че тази зима ще има доста риболов на лед.
По Коледните празници имах доста ангажименти, та успях само два пъти и то за кратко да изляза – веднъж на едно малко, безименно селско гьолче, уж имало щука …..пуснах и на жива рибка, ама този ден щуки за мен нямаше, но пък открих още едно приложение на шейничката, която ползвам от миналата година. Като напече едно слънце и като ми се доспа – шейната за матрак и раницата за възглавница, и подремнах на чист въздух
-

Само един човек на леда, сиреч, аз, а колко багаж
, обаче всичко ми трябва и от нищо не се отказвам :

За сметка на щуките, обаче имаше много „слънчеви” дупки, в които кивокът подскачаше неудържимо
:

Хванаха се малко рибки, част обратно, част в тигана
-

Един след обед, като нагря слънцето и утихна вятъра и хайде да видя как е леда на Враждебна – добре беше, ама с повишено внимание и без резки движения
.Дребни костурчета ме забавляваха два часа, останах доволен – лед вече има, а зимата предстои:

И ето - на 01.01.2013 година, малко след 8.00 часа двамата с Бат Стан сме на Враждебна, пръв аз на леда, обаче докато се оправям с багажите си, Бат Стан хвана първата риба за годината , че и втората и третата
!
Ако някой има достоверна информация за по-рано хваната риба, да се обади, ще нанеса съответната корекция
!
Ето снимка - други преди нас нямаше ............
!
Майсторът на първите три риби
, как не си прегаря влакното с тези цигари - не знам
:

Към обяд се посъбраха любители и професионалисти на зимния риболов, сума ти приказки изслушах за минали и предстоящи състезания, абе малко задушевна беше атмосферата
.
Дойде и една дама, ще я познаете по цвета на костюма, но се справи много добре, направила беше "килим" от риба около себе си
:

Такива, като мен, със стандартните цветове, бяхме като съ-отборници
:
Дърпаха обичайните бабки и костурчета, но към обяд зачестиха гелетата на мормишката и се наложи да пусна добрата стара плувчица, с малка кукичка и резултата не закъсня - с леко придърпване се лъжеха повече и по-едрички бабки, ето резултата :

Ледът беше около 8 см, прозрачен, здрав - поне за мен
!
По Коледните празници имах доста ангажименти, та успях само два пъти и то за кратко да изляза – веднъж на едно малко, безименно селско гьолче, уж имало щука …..пуснах и на жива рибка, ама този ден щуки за мен нямаше, но пък открих още едно приложение на шейничката, която ползвам от миналата година. Като напече едно слънце и като ми се доспа – шейната за матрак и раницата за възглавница, и подремнах на чист въздух

Само един човек на леда, сиреч, аз, а колко багаж

За сметка на щуките, обаче имаше много „слънчеви” дупки, в които кивокът подскачаше неудържимо

Хванаха се малко рибки, част обратно, част в тигана

Един след обед, като нагря слънцето и утихна вятъра и хайде да видя как е леда на Враждебна – добре беше, ама с повишено внимание и без резки движения

И ето - на 01.01.2013 година, малко след 8.00 часа двамата с Бат Стан сме на Враждебна, пръв аз на леда, обаче докато се оправям с багажите си, Бат Стан хвана първата риба за годината , че и втората и третата

Ако някой има достоверна информация за по-рано хваната риба, да се обади, ще нанеса съответната корекция

Ето снимка - други преди нас нямаше ............

Майсторът на първите три риби

Към обяд се посъбраха любители и професионалисти на зимния риболов, сума ти приказки изслушах за минали и предстоящи състезания, абе малко задушевна беше атмосферата

Дойде и една дама, ще я познаете по цвета на костюма, но се справи много добре, направила беше "килим" от риба около себе си

Такива, като мен, със стандартните цветове, бяхме като съ-отборници

Дърпаха обичайните бабки и костурчета, но към обяд зачестиха гелетата на мормишката и се наложи да пусна добрата стара плувчица, с малка кукичка и резултата не закъсня - с леко придърпване се лъжеха повече и по-едрички бабки, ето резултата :
Ледът беше около 8 см, прозрачен, здрав - поне за мен

Re: Зимни разходки 2012/2013
Риболов за ценители!!! 

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
-
- научил се да хвърля
Супер излет 

Страхотни излети.
С чичо Георги риболовът много върви - колкото пъти сме отишли, все сме направили хубав излет!
- pacho109
- сериозен играч
....и смелчациТелескоп написа:Риболов за ценители!!!

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
-
- сериозен играч
През новата година все така да ти върви-даже и по-добре.При този студ мога да ти кажа само едно- 

-
- сериозен играч
- borislav58
- сериозен играч
Добри излети с риби
П.п.С какво се загрявахте вътрешно
щото външно си е било доста студенко.

П.п.С какво се загрявахте вътрешно

Всичко заебавам и за риба заминавам!
Браво,браво...Гледам и ми течът сълзите.Около Враца няма нито един замръзнал гьол.Явно ще се ходи до София тази седмица....А един въпрос по темата-купувате ли си зимните примамки или си ги правите?И ако ги правите,гледате ли ги от някъде или всичко е до фантазия и проба-грешка...Вчера ровичках из форума да не би случайно да има нещо по въпроса,но не открих нищо конкретно.И по-точно ме интересуват примамки които работят в нашите водоеми,защото ми омръзна да вземам идеи от руските сайтове и да губя време в изработка на разни нещица,работещи само на Камчатка....
- nikolaiiliew
- сериозен играч

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Сигурно ще се шокираш, ако ти кажа, че от около 15 души на леда май само аз и Ивайло Янков си носехме по едно павурче с 200 грама.borislav58 написа:Д
П.п.С какво се загрявахте вътрешнощото външно си е било доста студенко.
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Браво Жорка хубави излети си имал!И аз станах поледен бандит и съм много горд. 

Последно промяна от Paublo_Eskobar на Сря Яну 02, 2013 9:55 pm, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн