Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Питане
Модератор: Paublo_Eskobar
Виж сега колега snegk това е много спорен въпрос и аз нямам намерение да се заяждам с никого (дане мислиш че нещо се заяждам с теб) придръпвам толкова колкото ми е дълъг повода и това придръпване го правя на почти всички водоеми.
А относно за това че се прави по дълъг повод според това колко е наплашена рибата е вярно и несъм си го измислил аз.
А относно за това че се прави по дълъг повод според това колко е наплашена рибата е вярно и несъм си го измислил аз.
Хвани и Пусни !
- CERRUTI
- сериозен играч
Абе колкото и да придърпваш едвали ще направиш голямо хранително петно и стръвта да е в него....трябва да е доста рязко придърпване...освен ако захранката ти е прекалено суха или рехава...все пак всеки захванал се с този риболов трябва да прави разлика при приготвяне на захранката за фидер и другите...аз като забъркам захранката винаги тествам топче от нея в кана с вода и наблюдавам как и за колко време се разпада.Гледам да се разпада напълно за около 40-50сек.
А че върха трябва да е леко огънат и линията опъната е задължително!!!Защо?Ами помислете малко..
А че върха трябва да е леко огънат и линията опъната е задължително!!!Защо?Ами помислете малко..

Айде и аз да се изокам. След като падне хранилката на дъното, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се придърпва.Идеята е следната: Ако сте направили захранката както трябва(нито много суха, нито много мокра), тя достига дъното В хранилката. Придърпването е нужно за да изпада захранката от кошницата. Тогава се получава едно малко петно със захранка и една линя от захранка също така. Куката застава или на петното или на линията от захранка
Също така самия повод се изпъва. Тка, че като ви падне хранилката на дъното, направете 2-3 оборота с макарата 

за врьзването на фидера

ckorpion
за повода на фидера

ckorpion
Re: за врьзването на фидера
Колега, би ли споделил какво точно е това "несиметрично връзване"?ogibg58 написа:колеги според мен наи - доброто врьзване е не семетричното ......
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
сигурно става на въпрос за следното-връзвате един клуп 40см,прекъсвате през средата едната корда или се получават два мустака,на късия се монтира фидера,на дългия се монтира повода,закрепен към вирбел или клуп в клуп. при този монтаж разстоянието от хранилката до куката е хубаво да е 1м,за река монтирайте един дропер на 15-20см.от куката,когато течението е силно.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....