Питане

Модератор: Paublo_Eskobar

това ли е най-добрия монтаж за фидер

да
17
39%
не
27
61%

Общо гласове: 44

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

колеги,подминавате едно съществено нещо,върха на фидера стои натегнат по посока на кордата,без да направиш оборот с макарата,това само не би станало,а то си придърпване.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За обиране на влакното до леко огъване на върха си прав.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

когато нямам известно време пипане придърпвам,като така я предизвиквам.в повечето случаи след придърпване следва и кълване.за това писах,че фидера е динамичен метод,иска постоянна работа.
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

Виж сега колега snegk това е много спорен въпрос и аз нямам намерение да се заяждам с никого (дане мислиш че нещо се заяждам с теб) придръпвам толкова колкото ми е дълъг повода и това придръпване го правя на почти всички водоеми.
А относно за това че се прави по дълъг повод според това колко е наплашена рибата е вярно и несъм си го измислил аз.
Хвани и Пусни !
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Абе колкото и да придърпваш едвали ще направиш голямо хранително петно и стръвта да е в него....трябва да е доста рязко придърпване...освен ако захранката ти е прекалено суха или рехава...все пак всеки захванал се с този риболов трябва да прави разлика при приготвяне на захранката за фидер и другите...аз като забъркам захранката винаги тествам топче от нея в кана с вода и наблюдавам как и за колко време се разпада.Гледам да се разпада напълно за около 40-50сек.
А че върха трябва да е леко огънат и линията опъната е задължително!!!Защо?Ами помислете малко.. :wink:
Изображение
Аватар
Chester
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Chester »

офф :| ако случайно е останала захранка в хранилката се прави това придръпване например ако е станала малко по мокра захранката да падне :!: :!: :!: :!: :!:
Хвани и Пусни !
fish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от fish »

Айде и аз да се изокам. След като падне хранилката на дъното, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се придърпва.Идеята е следната: Ако сте направили захранката както трябва(нито много суха, нито много мокра), тя достига дъното В хранилката. Придърпването е нужно за да изпада захранката от кошницата. Тогава се получава едно малко петно със захранка и една линя от захранка също така. Куката застава или на петното или на линията от захранка :wink: Също така самия повод се изпъва. Тка, че като ви падне хранилката на дъното, направете 2-3 оборота с макарата :wink:
ogibg58
новобранец
новобранец

за врьзването на фидера

Мнение от ogibg58 »

:( колеги според мен наи - доброто врьзване е не семетричното при него оплитането е почети невьзможно за него ми каза колегата бутник аслед това си свалих иедин филм на братя щербакови за риболов на фидер филма може да си свалите от торентхот
ckorpion
ogibg58
новобранец
новобранец

за повода на фидера

Мнение от ogibg58 »

:) аз ползвам поводи между 40-65см. а когато рибата взима по мудно слагам повод около 1м. по принцип след като се ползва симетричния или несиметричното врьзване няма оплитане и при по -дьлгиа повод
ckorpion
fish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: за врьзването на фидера

Мнение от fish »

ogibg58 написа::( колеги според мен наи - доброто врьзване е не семетричното ......
Колега, би ли споделил какво точно е това "несиметрично връзване"?
rope
новобранец
новобранец

Мнение от rope »

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

сигурно става на въпрос за следното-връзвате един клуп 40см,прекъсвате през средата едната корда или се получават два мустака,на късия се монтира фидера,на дългия се монтира повода,закрепен към вирбел или клуп в клуп. при този монтаж разстоянието от хранилката до куката е хубаво да е 1м,за река монтирайте един дропер на 15-20см.от куката,когато течението е силно.
fish
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от fish »

Rope&Butnik тия са ми ясни. Ма не виждам асиметрията :wink:
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

Публикувай отговор