Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Пръчка и макара за щука.
Модератор: sapuna
- zapalen_92
- разбира нещата
Пръчка и макара за щука.
Здравейте.Запалих се по риболова на щука на корекциите на р.Росица.Не сам хващал все още,хварлях на блесна и нищо не ми удря.Другите хора са на тапа с рибе и хващат,обаче са с голяма вадица а пък аз сам с 1.80м вадица и ако хварлям на тапа с рибе ще имам проблеми.Кажете каква вадица и макара да си взема,знам че трябва да е с голяма акция.За начало предпочитам по евтина.Помогнете ми моля се.
Благодаря ви.

- Николай Неделков
- учете се от него
щом ше ловиш на корекция или на река не ти трябва с голяма акция, нормално е шпулата да събира 100м 0.30, поне според мен , а и размера няма значение, на въдицата де
е наистина че с по дълга въдица ще ти е по лесно да извадиш щуката, но тя да ти клъвне, ти пак ше си я извадиш с 1.80
а за макарата, ако нямаш да дадеш 40-50 лвеа за нещо по качествено и една от 20 ше ти свърши работа, все пак предполагам че няма да ловиш щуки по големи от 3-4 кила, а и предполагам че повечето които кълват са оато на всякъде 1.000-1.500, така че това е от мен като съвет 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- zapalen_92
- разбира нещата
...
Ми на моята въдица пише 30-40гр.Как така не ми трябва по голяма акция нали ще хварлям на тапа с рибка няма ли да стане голяма тежест???А за големината е така не по големи от 1-2 кг.Пък ако удари нещо по голямо...ще работя с аванса.Така че трябва макарата да е с прецизен реглаж???Претеснявам се повече за въдицата.
- Николай Неделков
- учете се от него
ами ако ти е наистина слаба въдицата, ше ти е ебати тръпката да вадиш щуки по кило,нещо като да извадиш гол шаран 1.000-1.500 с директен 

http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
- zapalen_92
- разбира нещата
..
nikejo написа:ами ако ти е наистина слаба въдицата, ше ти е ебати тръпката да вадиш щуки по кило,нещо като да извадиш гол шаран 1.000-1.500 с директен
Не те разбрах нещо???Каква е разликата???
- zapalen_92
- разбира нещата
Да разбрах,но не мислите ли че ще ми е трудно с него и да имам повече изпуснати риби като е по слаб,а ако сам с по дълга и с по голяма акция ще имам по добро водене над рибата?Затова искам да си взема една нова но с каква акция.Marco Polo написа:Купон е да бориш голяма риба със слаба пръчка! Твоята ще ти върши добра работа и за тапа, просто трябва да си внимателен при замятането... А когато с директен вадиш риба на границата на издържливостта му, тогава пулсът ти може да достигне критични стойностиКакто и ако закачищ щука 2-3 кила с твойта въдица!
Адреналин му се вика на туй!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Отиваш в най-близкия магазин и си вземаш един телескоп
на 3, 3.30, 3.60 зависи кой ти приляга на ръката, с акция 100-тина грама и нагоре. Има всякакви китайски телескопо по 20-30 лв който ще ти свършат работа
Не слагай тънка корда когато ловиш щука в блата и корекции, аз ползвам минимум 0,35. Килограмова щука като се набие във водораслите и трябва да се вади с една туфа от тях е малко сложно с
тънка корда
на 3, 3.30, 3.60 зависи кой ти приляга на ръката, с акция 100-тина грама и нагоре. Има всякакви китайски телескопо по 20-30 лв който ще ти свършат работа

Не слагай тънка корда когато ловиш щука в блата и корекции, аз ползвам минимум 0,35. Килограмова щука като се набие във водораслите и трябва да се вади с една туфа от тях е малко сложно с
тънка корда

я си вземи първо една качествена макара и си карай с твоя прът,после като събереш пари си земи една качествена пръчка 2.70-3.00 м дву,или три коленна,с по твърд връх,акция до 50- 60 грама ти е предостатъчна и за блесни и за тапа!
по-добре не бързай с евтините покупки,щото ще си купуваш все по-скъпи и качествени такъми занапред,а евтиното си е евтино и след време,ще ти събира прахта,или ще има кратък живот!:)
по-добре не бързай с евтините покупки,щото ще си купуваш все по-скъпи и качествени такъми занапред,а евтиното си е евтино и след време,ще ти събира прахта,или ще има кратък живот!:)
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

малчо, пръчката мисля си е ок за тапа. във втроник изкарах щучка 50 санта на 5-25 акция на блесна, така че ти с 40 грама не биимал проблем. не съм много много наясно с тапите ама май се слага олово за още по далечно замятане, ти просто сложи по малко оловце, а и с аванса не е нужно да работиш само ако рибата е 3 кила, и за по малки кила го позлвай 

- zapalen_92
- разбира нещата
:)
Благодаря на всички.От написаното от вас си обяснявам че трябва да остана с моята си вадица и ако срешна някакъв проблем да посабирам пари и да си купя качествена макара и прът.Ако някои има по добро решение...?
Благодаря.Ще се доверя на вас.

- zapalen_92
- разбира нещата
Тотално се обърках.Кво да правя сега.Един казва че може друг неIvak написа:Как ще хвърли тапата на 1,5 метра дълбочина с 1,8 метра въдица и то в заблатено място![]()
За щуки 1-2 кг няма никакво значение макарата![]()
Всищност аз, греша![]()
Вземи си въдица поне от 100 лв нагоре и макара от 200 лв наоре щото са много хубави![]()
![]()
???Най-накрая ще пробвам какво е положението с моята сегашната и ако не става да ще си взема друга макара и прът и ще моля наще за повече пари

Аз съм с телескоп 2.70 акзия 40-80 и ми идеален за тапа и за блесна.С него ходя и на двете и другата ми е 2.40 акция 20-40 с нея сам само на блесна.Нече няма да хвърли повече ама неща щото и мек върхът с нея съм хвърлял към 80-90 гр ,а акцията и е 20-40.Ти сам си прецини.Дали имаш вазможност за нова или не.Това е от мен дано да съм бил полезен.