Какво улових?

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

mesta
новобранец
новобранец

Re: Какво улових?

Мнение от mesta »

Изображение

Изображение

Разбрах,че е морска лястовица,ама после ми казаха ,че е била като дракона,
опасна ли е?
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Морска лястовица-една от най-красивите и вкусни морски риби.По безопасна е и от попова лъжичка :!: За това че е опасна като дракон е най-голямата глупост която съм чувал напоследък........
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Към момента, в който съм я хванал на снимката, минава някакъв
човек по крайбрежната алея и ме предупреждава,че има бодли
като дракона, и я пускам на паважа.Като съм аджамия и не
познавам морските риби му повярвах,та затова питам.
Аватар
RAAZIEL
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от RAAZIEL »

Разбрах те!Това същество след като си го хванал лично е било задължително да си пуснеш тото :!: толкова редки са те.....
ПАЗЕТЕ ЧИСТОТА НА ВОДОЕМИТЕ
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Тая риба има само яка костена глава и плочки по тялото-демек трудна за хапене,яркия и цвят предупреждава хищниците,на вкус е подобна на черното попче и става доста голяма.Рибета с такива размери вече се хващаат на въдица напролет-преди 5 г. на траката забих една.Виждал съм хванати на ной и св.Константин почти всяка година.Можеш да си осолиш главата и да я изсушиш като трофей,гледай да е с перките,за да се запазят е добре да се лакира.Я кажи как я хвана,по това време е странно,но все пак тя носи на студ,а в средиземно море има няколко подвида.
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Излезе на пилешко,явно на Кавала и водата е по топла,но я хвана колегата Спас,софиянец.
И след като грка ми каза,че е опасна реших да я кача,колегите от Петрич ни казаха,че е морска лястовица,но явно и те не са знаели,че не е опасна като дракона.

Изображение
Тази малката риба как се казва,местните и казват церуля,за мене си е чист костур.
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Помислих че е хваната в нашето море,егей се запазва по-топъл и има повече видове.Моята ласточка също я хванах на пилешко и още ме радва главицата и,но за шипове не се бой-безвредна е .Другата риба няма как да е костур,но щом се ядва не му мисли.Другите са гадни иларии,гърците ги ловят на мекици и тесто,по-добре си намери други по-вкусни видове,там поне има.
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”