Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Salmo Diamond Bullet Vs. Salmo Diamond Aggressor
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Salmo Diamond Bullet Vs. Salmo Diamond Aggressor
Здравейте колеги
чета редовно във форума и до сега не срещнах съпоставка между тези две спинингарки, а аз съм се насочил именно към тях
Нов съм в този специализиран метод за риболов и мисля че сам няма да мога да се справя
.Та ето ги и тях ...
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56
Salmo DIAMOND AGGRESSOR Тегло 230 Дължина 2.70 Акция 7-30
и другата
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Salmo DIAMOND BULLET Тегло 220 Дължина 2.70 Акция 8-32
При подобни характеристики не мисля че разликите ще са големи ,но добре ще е и да разбера какви са
Избраната въдица ще се използва на закрит водоем главно за бяла риба и щука.Да е възможен и улова на кустур и сом... Подчертавам няма да се ходи целенасочено за тях(особено за сом), но знаели човек какво ще му удари
Приемам абсолютно всякакви коментари свързани с темата и блаодаря предварително
Иии ... наслукаа 

http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=56
Salmo DIAMOND AGGRESSOR Тегло 230 Дължина 2.70 Акция 7-30
и другата
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=56
Salmo DIAMOND BULLET Тегло 220 Дължина 2.70 Акция 8-32
При подобни характеристики не мисля че разликите ще са големи ,но добре ще е и да разбера какви са

Избраната въдица ще се използва на закрит водоем главно за бяла риба и щука.Да е възможен и улова на кустур и сом... Подчертавам няма да се ходи целенасочено за тях(особено за сом), но знаели човек какво ще му удари

Приемам абсолютно всякакви коментари свързани с темата и блаодаря предварително

Един рибар се хвали на колегите си:
- Вчера хванах ей - такава щука, като ръката ми!
- Стига бе, такива космати щуки няма.
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Re: Salmo Diamond Bullet Vs. Salmo Diamond Aggressor
Колега тая акция 8-32гр. е за Salmo Diamond Bullet при 3м. а не при 2.7 както си посочил.
Мнение не мога да ти дам за Bullet-a,но за Aggressor-брат ми има такава и е мн.доволен. Най-голямата му риба до момента изкарана с нея е 2.5кг щука.Среден клас пръчка за почти всякакъв риболов от кефал до щука и бяла.За сом не ти я препоръчвам.Пръчката на мен ми идва малко лигава,но това е може би защото съм свикнал на пръчка с по-голяма акция.Та искам да ти кажа,че всичко е въпрос на вкус,ако обичаш по-меки пръчки и извличащ максимален кеф от изваждането на рибата това е твоята пръчка.Поздрави.
Мнение не мога да ти дам за Bullet-a,но за Aggressor-брат ми има такава и е мн.доволен. Най-голямата му риба до момента изкарана с нея е 2.5кг щука.Среден клас пръчка за почти всякакъв риболов от кефал до щука и бяла.За сом не ти я препоръчвам.Пръчката на мен ми идва малко лигава,но това е може би защото съм свикнал на пръчка с по-голяма акция.Та искам да ти кажа,че всичко е въпрос на вкус,ако обичаш по-меки пръчки и извличащ максимален кеф от изваждането на рибата това е твоята пръчка.Поздрави.
Колега Ramzey няма грешка... в сайта наистина е посочена модела 3м. , но в магазина кадето ходих да търся бе 2.70 и с посочената акцияRamzey написа:Колега тая акция 8-32гр. е за Salmo Diamond Bullet при 3м. а не при 2.7 както си посочил.

Ако ходиш бяла и щъка ти ... би споделил каква акция използваш и какво прътле ?

Аз имах същата дилема като си купувах въдицата. Затова най-добре отиди в някой от магазините и хвани с ръка въдиците
, което май вече си го направил
На сайта имат грешка с размера на Булета. Това го знам от магазинера, като ходих да си купя моята Salmo Diamond Aggressor преди 2 месеца почти. Уж тогава ми каза, че ще го оправят ама като гледам не са поправили грешката. Размерите са съответно 2,10 , 2,40 и 2,70. На 2,70 я тръснах Булета и да ти кажа колега много твърда и жилава въдица спрямо Агресора. Направо си е MH както е посочено
С магазинера я обсъдихме и решихме, че за средни риби, каквито ще търся аз Агресора по-ми приляга. Ако ще търсиш по-едри риби може да ти свърши работа Булета. При него проблема беше, че заради твърдия връх се губи чувствителността при кълване. Най-голямата ми риба за сега с Агресора е една щука от Марица 2-ка....е както и едно сомче около 1,5-2кг изкарано от адското дебело течение без затруднение. По 4-5 часа мятам с Агресора и след излета не ме болят ръцете и не чувствам умора по време на излета. Теглото не е 230 грама както е посочено, защото на везната в магазина я измерихме 193 грама. Примамки по 4 грама ги изхвърлям с плетено 0,16мм до около 25 метра, което приятно ме учуди
. Работи си чудесно с примамки както е посочено над 7 грама. Стреля ги яко
На върхът можеш да усетиш чудесно всяко едно кълване ! Усещаш дори когато воблера се движи м/у водораслите или провеждането му по дъното. Също е голям кеф, когато искаш да пробваш дали даден воблер има хубава игра и дали работи въобще в течение или спокойна вода. Усеща се и най-малката игра на воблера. От там си извеждаш извода дали тоя воблер ще ти свърши работа или е за боклука
Това ми е първата спинингова въдица и да ти кажа съм изключително очарован и не смятам да я сменям. За цена/качество просто производителя ти дава много!
П.П. : В Ютуба имам 2 видеота на въдицата можеш да ги разгледаш ако не си ги прегледал вече
На едното мятам точно с 4 грамово воблерче , с което праснах щуката точно при първия ми излет с новия ми първи спининг комплект
....,а тука в тая тема описвам излетите си на спининг и можеш да разгледаш какви риби съм изкарал за сега с Агресора 

П.П. : В Ютуба имам 2 видеота на въдицата можеш да ги разгледаш ако не си ги прегледал вече

Колега JettroniX радвам се че точно ти изказа мнение по отношение на темата
. О да гледал съм ти ревютата и постовете във форума
.Когато ти имаше същите въпроси .. мисля че не ти обърнаха достатъчно внимание и ... явно сам си стигнал до твоя избор
. Точно поради тази причина реших да създам темата и да се види че не си единствен
.Между другото ако не бе драснал имах намерение да ти пиша на лично съобщение
По отношение на въдиците имал съм честа да пораздрусам Bullet-a и ми харесва като цяло... но съм нямал близки контакти с Aggressor-а за да мога да ги съпоставя за мен лично.Следващата седмица съм си наумил да я издиря във Варна и мисля че ще успея
Понеже имаш вече опит с нея бих попитал дали би се справила с изкуствени примамки от рода на Mepps cyclops №3 който е 26гр.
Зададох същия въпрос и в магазина и ми предложиха Shimano Catana на 14-40 акция ... но отзивите за нея са че не била чувствителна
Все пак едно е да четеш коментар за определената въдица , друго е да я видиш и разтръскаш в магазина ,но като цяло и двете не гарантират качествата им (независимо положителни или отрицателни) когато метнеш във водата спрямо копувача
и това е всеизвестно 

Истината е , че не съм закачал за сега примамка по-голяма от 15 грама
Провокиран от твоя въпрос и от собственото си любопитство, за по-тежките примамки в границата на акцията, реших да направя едно леко тестче на сухо. Изкарах от прашуляка "по-хеви" примамките :

Естествено тия черпаци дето се виждат на снимката, могат и с просто око да се определят, че са доста над акцията на въдицата, но все пак да има матриал
Малката рапалка просто я сложих на кантара за да се убедя и аз, че мери правилно. Тя е 10,5 гр. , а кантара си я хвана баш толкова
:

Така, че 2 мнения няма
Първата закачена беше тая руска блесна - малко над 50 грама:

Бих казал , че пръчката я носи, но дали ще я изхвърли правилно - нямам идея
Доста тежка ми се видя, може и да прекърши пръта при замятане.

Другата, която закачих е отново дебело руско желязо - малко след 40 грама :

Впечатлението ми е , че не само я носи, но ще я изхвърли също,но какво ще е поведението на блесната и въдицата за сега си е загадка, особено в течение ако се пусне

Накрая закачих тоя дългуч - м/у 20 и 30 грама (баш по-близо до 26-те грама в случая):

Впечатлението ми е, че ще го метна надалеч и ще го проводя без проблем

По-близки до 26 грама нямам примамки. Пък не са ми и много примамките на брой. Ако имаш търпение до Събота или Неделя, когато ще ида да врътна някъде, мога да го взема и да ти покажа дали ще е "OK" работата. Аз Агресора си го взех след цели 3 седмици четене и образоване в мрежата
Само да вметна, че разликата м/у Булета и Агресора е съответно MH и М клас, което хич не е малко
ще се убедиш като хванеш 2те въдици. От теб си зависи вече избора и насоката : дали към средни риби, който са по-масови във водоемите в БГ или към по-едрите екземпляри, който стават все по-редки 

Естествено тия черпаци дето се виждат на снимката, могат и с просто око да се определят, че са доста над акцията на въдицата, но все пак да има матриал

Малката рапалка просто я сложих на кантара за да се убедя и аз, че мери правилно. Тя е 10,5 гр. , а кантара си я хвана баш толкова

Така, че 2 мнения няма

Първата закачена беше тая руска блесна - малко над 50 грама:

Бих казал , че пръчката я носи, но дали ще я изхвърли правилно - нямам идея

Другата, която закачих е отново дебело руско желязо - малко след 40 грама :

Впечатлението ми е , че не само я носи, но ще я изхвърли също,но какво ще е поведението на блесната и въдицата за сега си е загадка, особено в течение ако се пусне

Накрая закачих тоя дългуч - м/у 20 и 30 грама (баш по-близо до 26-те грама в случая):

Впечатлението ми е, че ще го метна надалеч и ще го проводя без проблем

По-близки до 26 грама нямам примамки. Пък не са ми и много примамките на брой. Ако имаш търпение до Събота или Неделя, когато ще ида да врътна някъде, мога да го взема и да ти покажа дали ще е "OK" работата. Аз Агресора си го взех след цели 3 седмици четене и образоване в мрежата

Само да вметна, че разликата м/у Булета и Агресора е съответно MH и М клас, което хич не е малко

мм .. супер
Страшна презентазия отново си направил
.По отношение на предложеното ти тестче във водата на примамките за събота или неделя... въобще не се притеснявай
не бързам за никаде,а и отдавна съм минал твоите 3 седмици в избор на пръчка
(по принцип доста по бързо щяха да се развият нещтата с избора ,но съм възпрепятстван по отношение на свободно време в момента).Както отбелязах интересува ме как се справя с 26гр. в твоя случай .. както ти го нарече червеноглавия "дългуч"
. Имам наклонности към по големи примамки ноо... определено няма да е с този прът споко
Ще хвана някой як стар прът от колекцията на бащата и ще мятам с 40 гр. попер за сом на яз.Одринци ..
. Братото е виждал там пляскаща птичка и изведнъж... хвръкнала перушина ,а птиче ц
Лирично отклонение
Таа.. ще чакам с нетърпение резултата от твоя излет с "дългуча" 

Сега намирам време да ти пиша колега
"Дългуча" го мятам без проблем с въдицата. Оказа се, че на тоя воблер лопатката му е дефектна - изкривена е фабрично на ляво и му е трудно на воблера да задълбае 

Благодаря за информацията JettroniX .Доста ми помогна .. остана само да я намеря малко да я пораздрусам, че не ми се поръчва без да я пипна се пак 

Понеделника един приятел новобранец пълен в спининговия риболов отиде до София и си я взе от един магазин в Скай Сити Мол (там откъдето и аз я купих).
Преди време му я бях дал помята за 10 минутки и се влюби в нея. Не беше пипал и таквоз чудо на техниката де.
Взе си и същата като моята макара, та сега и брейда иска да е същия
.
Вече както си прецениш на първия оглед като я намериш
Значи да вметна, че при замятане тоя воблер има по-голямо съпротивление с въздуха отколкото железата. Така, че предполагам железата от този калибър, ше са като куршуми и ще трябва доста концентрация при замятането.
Нямам търпение да дойде уикенда и да я развъртя някъде пак
Голяма краста ей 
Преди време му я бях дал помята за 10 минутки и се влюби в нея. Не беше пипал и таквоз чудо на техниката де.
Взе си и същата като моята макара, та сега и брейда иска да е същия

Вече както си прецениш на първия оглед като я намериш

Значи да вметна, че при замятане тоя воблер има по-голямо съпротивление с въздуха отколкото железата. Така, че предполагам железата от този калибър, ше са като куршуми и ще трябва доста концентрация при замятането.
Нямам търпение да дойде уикенда и да я развъртя някъде пак

Специално за въпроса на колегата pop_stavri_ пиша този пост
(Дано нямате нищо напротив да остане за архива
)
Въпроса е : Колко е дължината на дръжката под макародържача на Salmo Diamond Aggressor
Тоя въпрос и преди са ми го задавали и хубаво, че пазя една снимка отпреди и така ще мога обективно да отговоря на въпроса
Ето колега колко е в действителност дължината :

Въпроса е : Колко е дължината на дръжката под макародържача на Salmo Diamond Aggressor

Тоя въпрос и преди са ми го задавали и хубаво, че пазя една снимка отпреди и така ще мога обективно да отговоря на въпроса

Ето колега колко е в действителност дължината :

- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Мерси за бързия отговор!JettroniX написа:Специално за въпроса на колегата pop_stavri_ пиша този пост![]()
)
И наслука през новата 2013-та, дано да видим още хубави снимки с трофейни екземпляри!
С каквото мога помагамpop_stavri_ написа:Мерси за бързия отговор!JettroniX написа:Специално за въпроса на колегата pop_stavri_ пиша този пост![]()
)
И наслука през новата 2013-та, дано да видим още хубави снимки с трофейни екземпляри!