Инфо за р. Струма!

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
vstoev
новобранец
новобранец

Re: Инфо за р. Струма!

Мнение от vstoev »

Някой информация за района Сандански - Кресна. Че мисля утре да се разходя
tegov86
научил се да хвърля
научил се да хвърля

ю

Мнение от tegov86 »

На Кресна вира (гара Пирин) е затлачен от много години вече, а беше най-култовия по цялата река. Вече и риба не се групира в него :( . На Сандански на въжения мост, ако няма много тройкаджии може да пробваш там на бял червей на возене, но без никакво задържане. Бойника е в основното течение, а леглата и клена са покрай брега в тихажите. На село Струма тая година има изключително много риба, но не по-големи от 500-600 грама, но там има джасачи и рибата почти не кълве. Аз те съветвам да се пробваш именно на тоя вир. Иди по рано и застани в горния му край (джасачите са от долния). Захранка не ти трябва :) . Това е от мен ;).
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

някои да е ходил около Благоевград примерно на покровнишкия или вливането на бистирца миналата ходина имаше много скобар там
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

New Документ на Microsoft Office Word (3).docx
(16.2 KiB) Свалено 101 пъти

Пичове това направих,моля ако някъде нещо не е както трябва поправете ме,че го правя през работно време.

Туй чудо е подписка!!!
Последно промяна от Д.Граховски на Пон Яну 07, 2013 8:51 pm, променено общо 1 път.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

В събота ходих на Струма под бента в Невестино, от 14.30 до към 17.00ч. хванах само два скобара и два се откачиха. Веднага под бента имаше двама колеги и хвърляха буквално в камъните, извадиха 3 скобара на бели, ама големи по над кило. Имаше и колеги на островчетов долната част под падналото дърво, меткаха подхранка и бели и хванаха по 3-4 хубави скобара. Рибата се влияеше от захранка, но трябва да се подава по-често и на малки порции, както и редовна стрелба на бели. Аз пробвах за захранка 1 торбичка трохи от Феста, по-малко от половин пакет захранка за скобар и 300г. глина и имаше ефект. Рибата поне примен започна да кълве след 15.30ч. след хвърлянето на първите топки подхранка, а на другите места имаше удари и през другого време. Като си прибирах такъмите започнаха да скачат огромни скобари на 2 м. от брега, "направо ти се къса сърцето".
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

В четвъртък и петък съм по рекат в района на Благоевград, най вероятно под горелото кафе или Симитли, спирката или моста. Радосното е че на Художника са направили актове и са минавали на проверка в 2 поредни дни. Иначе радостно е, че излиза риба навсякъде по реката, а и драскачите определено са по страхливи от други години. И ние ако сме благосклонни към рибите, които ловим и не взимаме всичко, а само колкото да нацапаме тиганите вечерта след риболова, в бъдеще ще се кефиме повече. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Та последно ИАРА Благоевград изпълняват ли някаква полезна функция.

АКО ОТГОВОРА Е "НЕ" ВИЖТЕ ПРЕДНИЯ МИ ПОСТ!!!

Изображение

Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

fishingman написа:В събота ходих на Струма под бента в Невестино, от 14.30 до към 17.00ч. хванах само два скобара и два се откачиха. Веднага под бента имаше двама колеги и хвърляха буквално в камъните, извадиха 3 скобара на бели, ама големи по над кило. Имаше и колеги на островчетов долната част под падналото дърво, меткаха подхранка и бели и хванаха по 3-4 хубави скобара. Рибата се влияеше от захранка, но трябва да се подава по-често и на малки порции, както и редовна стрелба на бели. Аз пробвах за захранка 1 торбичка трохи от Феста, по-малко от половин пакет захранка за скобар и 300г. глина и имаше ефект. Рибата поне примен започна да кълве след 15.30ч. след хвърлянето на първите топки подхранка, а на другите места имаше удари и през другого време. Като си прибирах такъмите започнаха да скачат огромни скобари на 2 м. от брега, "направо ти се къса сърцето".
Пичага, да не бъркаш датите, защото аз бях в събота на същото място, и си говорих с един, който беше на най-хубавото място от сутринта - точно в началото на бента, в буйната вода. Та той ми каза че за целият ден има изваден само един скобар, и то не от него, а и аз успях да го видя на колегата - нямаше и 0.500 гр??
А между другото, аз си прибирах такъмите към 17ч, и бях единственият на вира, и не скочи нито една риба???

Р.С. Евалата Митак, добра е подписката!
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Д.Граховски написа:Та последно ИАРА Благоевград изпълняват ли някаква полезна функция.

АКО ОТГОВОРА Е "НЕ" ВИЖТЕ ПРЕДНИЯ МИ ПОСТ!!!
Подписката е екстра :D Евала Мите, че си си играл :drinkers:
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Ами утре пускам официална тема тук и в другия форум,да се свали файла и да се разнесе из магазините,аз ще се погрижа за магазините в Младост.

Изображение

humfy
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от humfy »

Eкстра е,пускай я :wink:
Старите
рибари никога не умират.. те просто така... си миришат.
tchenkete
новобранец
новобранец

Мнение от tchenkete »

Пускай и дано има ефект.

А иначе за риболова...пълна скръб. В неделя на Бобошево от 8 до 11h. капо.Имаше към 15-20души без риба.Вятър..не е истина, неможеше да се лови.От там отидох на Монца..нямаше никой, оттам на Железница. Имаше 5-6 колеги..и мнооого вятър. До 15h никаква риба.
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

jasonsmith Аз не знам къде си бил по това време но аз бях с още едно момче под прага от към старата чешма точно срещу върбата в средата на коритото. Незнам какво си видял но колегите като си тръгнаха, тези дето бяха под прага показаха улова и беше така както го описах по-горе. А тези колеги на островчето са си тръгнали последни, щото останаха след мен и бе почти тъмно.

Хвала за подписката и дано да има ефект.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

jasonsmith написа:
fishingman написа:В събота ходих на Струма под бента в Невестино, от 14.30 до към 17.00ч. хванах само два скобара и два се откачиха. Веднага под бента имаше двама колеги и хвърляха буквално в камъните, извадиха 3 скобара на бели, ама големи по над кило. Имаше и колеги на островчетов долната част под падналото дърво, меткаха подхранка и бели и хванаха по 3-4 хубави скобара. Рибата се влияеше от захранка, но трябва да се подава по-често и на малки порции, както и редовна стрелба на бели. Аз пробвах за захранка 1 торбичка трохи от Феста, по-малко от половин пакет захранка за скобар и 300г. глина и имаше ефект. Рибата поне примен започна да кълве след 15.30ч. след хвърлянето на първите топки подхранка, а на другите места имаше удари и през другого време. Като си прибирах такъмите започнаха да скачат огромни скобари на 2 м. от брега, "направо ти се къса сърцето".
Пичага, да не бъркаш датите, защото аз бях в събота на същото място, и си говорих с един, който беше на най-хубавото място от сутринта - точно в началото на бента, в буйната вода. Та той ми каза че за целият ден има изваден само един скобар, и то не от него, а и аз успях да го видя на колегата - нямаше и 0.500 гр??
А между другото, аз си прибирах такъмите към 17ч, и бях единственият на вира, и не скочи нито една риба???

Р.С. Евалата Митак, добра е подписката!
колега объркал е датите ситурно :D междудругото ти от Кюстендил ли си може да се знаеме щом ходиш често из района
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
fishingman
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от fishingman »

От Кюстендил съм и мога да ходя само в събота и неделя на риба. А тази неделя баща ми имаше имен ден и не съм ходил другаде. Ти къде лови под бента, над мен бяха само тези под прага, срещу мен имаше 2-ма от към помпата, един или двама имаше долу във вълбалаците от моята страна и двама със зелена кола на островчето, а имаше един под малкото прагче срещу фабриката.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”