Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Оцветяване на троха?
Модератор: Paublo_Eskobar
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Оцветяване на троха?
Благодарско Жоре, много полезно!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- новобранец
За оцветяване си купих от кауфланд червена глазура за торти .Още не съм я пробвал но е напълно безвредна и е 1лв. 5 пакетчета.Може и да има и жълта.
Спокойствие и само спокойствие.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Абе да не пускам нова тема да си питам тука.Какъв е смисъла на оцветяването?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Цигънска е душатаааа циганско е сърцетоооооо

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Направо ми взе думите от устата и още по - конкретно , аз лично на река , не виждам никва файда , а може и да греша !Д.Граховски написа:Абе да не пускам нова тема да си питам тука.Какъв е смисъла на оцветяването?
MILF - Man, I love fishing !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нямат си работа и взели,че боядисали трохите
Мой познат в събота дойде в.........и ми каза,че тръгвал за Гърция на речен риболов и негови приятели от Петрич му заръчали цветна троха и без нея да не идвал,защо ли
Цветната троха се откроява на дъното и........за досетливите

А защо ли си играят да оцветяват и червея

Мой познат в събота дойде в.........и ми каза,че тръгвал за Гърция на речен риболов и негови приятели от Петрич му заръчали цветна троха и без нея да не идвал,защо ли

Цветната троха се откроява на дъното и........за досетливите

А защо ли си играят да оцветяват и червея

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Е как защо? Колегата го е написал.

Георги Кръстев написа:Цигънска е душатаааа циганско е сърцетоооооо![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Лудите на шарено се радвалиmiro253 написа:Е как защо? Колегата го е написал.![]()
![]()
![]()
Георги Кръстев написа:Цигънска е душатаааа циганско е сърцетоооооо![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

- antivik
- кандидат преподавател
Бря Бутник, то тая куркума бая скъпа иде при големи количества бре.......butnik написа:Лудите на шарено се радвалиГеорги Кръстев написа:Цигънска е душатаааа циганско е сърцетоооооо![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ами миналата година що куркума изкупих за белия червей,баси цигането къде съм
![]()
![]()

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нищо подобно-с едно пакетче се боядисва яко количество,а жълтото на реката даде резултат или поне така си мисля.като имаме улов си въобразяваме,че нещо ни помага,като имаме улов без цветна троха си правим грешни заключения,абе пълна идиотщина

Вие сигурни ли сте, че рибата вижда цветно?! За кучето съм сигурен, че е на "черно-бял телевизор", а рибата ми се вижда "малко" по-низшо същество.И въпреки това оцветяването изглежда има значение, както и цвета на мънистото, напр.?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Някои породи виждат цветно , а и никой до сега не е доказал по какъвто и да е начин ,че рибата не вижда цветно 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
- трапера
- сериозен играч
Преди десетина години,мряната по Дунава вземаше изключително на жълт и оранжев червей. Хвърляхме две пръчки една до друга (мястото не позволяваше повече)-на белия не бутва,на шарения до две минути имаше удар. Смених и на втората- резултата не закъсняваше! Разчу се и понеже само в един магазин имаше от шарения червей,свърши за нула време. После някой се светна на друг пиниз. От стари джапанки,с макетно ножче и ножички се "изрязваха червеи",естествено с цвета "убиец".Закачахме на куката три бели и две шарени ментета-системата работеше.
След две-три години,приятел ме открехна на друг чалъм. На куката връзвахме червен конец. Както при чепаретата за морски риболов. Най-обикновен вълнен конец,от родопско одеало. 4-6 бели червея и конеца. Съответно,аз като Тома неверни,пак пробвах със и без конец.Резултата беше в полза на конеца!
Това трудно може да се обясни! В реките,за които се лови на троха (на Дунав,аз лично не съм виждал някой да лови) предполагам най-голямата дълбочина е 3-4 метра.
Ние търсихме мряната от буна и хвърляхме в течението,където дълбочината е 6-8 метра. Октомври и ноември времето е предимно облачно и мъгливо.Не рядко преръмява дъжд цял ден. На тая дълбочина едва ли би се различил цвят. Но факт е, че рибите предпочитаха цветното!
След две-три години,приятел ме открехна на друг чалъм. На куката връзвахме червен конец. Както при чепаретата за морски риболов. Най-обикновен вълнен конец,от родопско одеало. 4-6 бели червея и конеца. Съответно,аз като Тома неверни,пак пробвах със и без конец.Резултата беше в полза на конеца!
Това трудно може да се обясни! В реките,за които се лови на троха (на Дунав,аз лично не съм виждал някой да лови) предполагам най-голямата дълбочина е 3-4 метра.
Ние търсихме мряната от буна и хвърляхме в течението,където дълбочината е 6-8 метра. Октомври и ноември времето е предимно облачно и мъгливо.Не рядко преръмява дъжд цял ден. На тая дълбочина едва ли би се различил цвят. Но факт е, че рибите предпочитаха цветното!

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
За Скобар и Морунаж по нашите реки най-добре при мен работи ЗЕЛЕНАТА троха
иначе червеите може да си боядисате със сладкарска боя на прах (няма мирис и вкус -абсолютно безвредна е) -сипвате я в кутията - гадовете я изяждат и са боядисани (пробвано) 

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Един съвет към воблеростроителите-воблерите само в черно-бяло като телевизор Опера
Мани тия риби не можеш ги разбереш-един път иска бяло и червено мънисто-друг път жълто със зелено
един път боядисан ,друг път мартеничка
МноУ Фанахме да им угаждаме-буфкай бЕл леб и тва е,поне е гарантирано с него.