Оцветяване на троха?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Оцветяване на троха?

Мнение от chirusa_bg »

Благодарско Жоре, много полезно!
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
gurgapiti4
новобранец
новобранец

Мнение от gurgapiti4 »

За оцветяване си купих от кауфланд червена глазура за торти .Още не съм я пробвал но е напълно безвредна и е 1лв. 5 пакетчета.Може и да има и жълта.
Спокойствие и само спокойствие.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Абе да не пускам нова тема да си питам тука.Какъв е смисъла на оцветяването?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Георги Кръстев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Георги Кръстев »

Цигънска е душатаааа циганско е сърцетоооооо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
bayatov
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от bayatov »

Д.Граховски написа:Абе да не пускам нова тема да си питам тука.Какъв е смисъла на оцветяването?
Направо ми взе думите от устата и още по - конкретно , аз лично на река , не виждам никва файда , а може и да греша !
MILF - Man, I love fishing !
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Нямат си работа и взели,че боядисали трохите :lol: :lol:
Мой познат в събота дойде в.........и ми каза,че тръгвал за Гърция на речен риболов и негови приятели от Петрич му заръчали цветна троха и без нея да не идвал,защо ли :roll:
Цветната троха се откроява на дъното и........за досетливите :idea:
Изображение
А защо ли си играят да оцветяват и червея :?:
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Е как защо? Колегата го е написал. :lol: :lol: :lol:

Георги Кръстев написа:Цигънска е душатаааа циганско е сърцетоооооо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

miro253 написа:Е как защо? Колегата го е написал. :lol: :lol: :lol:

Георги Кръстев написа:Цигънска е душатаааа циганско е сърцетоооооо :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Лудите на шарено се радвали :lol: :lol: :lol:Ами миналата година що куркума изкупих за белия червей,баси цигането къде съм :lol: :lol: :lol:
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

butnik написа:
Лудите на шарено се радвали :lol: :lol: :lol:Ами миналата година що куркума изкупих за белия червей,баси цигането къде съм :lol: :lol: :lol:
Бря Бутник, то тая куркума бая скъпа иде при големи количества бре....... :? Нашия цървен пипер не става ли.....? :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Нищо подобно-с едно пакетче се боядисва яко количество,а жълтото на реката даде резултат или поне така си мисля.като имаме улов си въобразяваме,че нещо ни помага,като имаме улов без цветна троха си правим грешни заключения,абе пълна идиотщина :lol: :lol:
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Вие сигурни ли сте, че рибата вижда цветно?! За кучето съм сигурен, че е на "черно-бял телевизор", а рибата ми се вижда "малко" по-низшо същество.И въпреки това оцветяването изглежда има значение, както и цвета на мънистото, напр.?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Някои породи виждат цветно , а и никой до сега не е доказал по какъвто и да е начин ,че рибата не вижда цветно :wink:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

Преди десетина години,мряната по Дунава вземаше изключително на жълт и оранжев червей. Хвърляхме две пръчки една до друга (мястото не позволяваше повече)-на белия не бутва,на шарения до две минути имаше удар. Смених и на втората- резултата не закъсняваше! Разчу се и понеже само в един магазин имаше от шарения червей,свърши за нула време. После някой се светна на друг пиниз. От стари джапанки,с макетно ножче и ножички се "изрязваха червеи",естествено с цвета "убиец".Закачахме на куката три бели и две шарени ментета-системата работеше.
След две-три години,приятел ме открехна на друг чалъм. На куката връзвахме червен конец. Както при чепаретата за морски риболов. Най-обикновен вълнен конец,от родопско одеало. 4-6 бели червея и конеца. Съответно,аз като Тома неверни,пак пробвах със и без конец.Резултата беше в полза на конеца!

Това трудно може да се обясни! В реките,за които се лови на троха (на Дунав,аз лично не съм виждал някой да лови) предполагам най-голямата дълбочина е 3-4 метра.
Ние търсихме мряната от буна и хвърляхме в течението,където дълбочината е 6-8 метра. Октомври и ноември времето е предимно облачно и мъгливо.Не рядко преръмява дъжд цял ден. На тая дълбочина едва ли би се различил цвят. Но факт е, че рибите предпочитаха цветното! :smt102
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
Аватар
pampasa
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pampasa »

За Скобар и Морунаж по нашите реки най-добре при мен работи ЗЕЛЕНАТА троха :idea: иначе червеите може да си боядисате със сладкарска боя на прах (няма мирис и вкус -абсолютно безвредна е) -сипвате я в кутията - гадовете я изяждат и са боядисани (пробвано) :wink:
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Един съвет към воблеростроителите-воблерите само в черно-бяло като телевизор Опера :lol: :lol: Мани тия риби не можеш ги разбереш-един път иска бяло и червено мънисто-друг път жълто със зелено :roll: :lol: един път боядисан ,друг път мартеничка :lol: МноУ Фанахме да им угаждаме-буфкай бЕл леб и тва е,поне е гарантирано с него.
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”