Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Морски раздел Излети Информация за активноста на рибата по морето.Калкан
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- ще става разбирач
Re: Калкан
на 30.12.12 бяхме метнали сопите за каквото има на 4-та буна, но освен вино и джумерки друго не ударихме
- ivanomir
- новобранец
- Обратна връзка:
кога е подходящото време за плажа на Велека?/февруари-март?
Мерак ми е да пробвам от брега, а и е добро място за барбекю и бягство от Софииската зима
Мерак ми е да пробвам от брега, а и е добро място за барбекю и бягство от Софииската зима
Compass 470 GT + Mercury 40efi, Raymarine Dragonfly 7
www.avant.bg
www.avant.bg
Колега , от коя страна пробваш на устието на Велека ? От към реката или в другия край на плажа ?
Здравейте колеги и за много години.Моля за "помощ"-във неделя се каним да ходим да се пробваме за калкан но не знаем къде.Преди 10г. ходихме на Бяла но от форума разбрах че там вече не става.Много благодаря предварително.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бе тооо ако знаех аз къде - първи щях да съм на линия,
че още нямам сефте на тази риба.
че още нямам сефте на тази риба.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Бате КИРЕ ШАПКА ТИ СВАЛЯМ ТИ си Рибар Който всички те признават не се познаваме но дано някой ден се видим.Аз имам сефте на въллнома когато лових меджид един 2.8кг.Но това беше преди повече от 10г.Ако имаш скайп пиши ми на лични.Благодаря ти.
И аз също не съм опитвал от години, но ми се въртят в главата някакви Шкорпиловци и Карадере.На Шкорпиловци преди се вземаше по някоя риба.Преди-преди, преди 6-7 години имам спомени
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе за имане - имам.Ама в последно време не ми се дава,need7408 написа:..Ако имаш скайп пиши ми на лични.Благодаря ти.
че от него не мога да сваря си прегледам форумите,
а и времето за пред компа ми е ограничено.
Ако нещо конкретно искаш да ме питаш,давай на ЛС - там не отказвам отговори.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Шабла,там има
Някой с успехи този уикенд ?
- kalin_80
- вече хвърля и на тежко
Аз съм имал много успехи на буната, която е в дясно от Рубин. От нея започва вече резиденцията. Тая буна е само на половина разрешена (северната половина) . Та от там хвърлям няколко пръчки не много на вътре, а в дупките за попове с волти. Има малко повечко за вървене само
Днес бяхме на плажа до рибарите на Ветеран.Времето само за плаж-риба няма(калкан)за това наблегнахме на вино,ракия, шиш и много емоции по бутане на коли по ледената пързалка която ни сполетя на връщане по баира на връщане.Наслука на всички през 2013г.
Не съм спец по калкана но ми се струва, че калкана е слука предимно за мрежарите и харпунистите. Калкан на въдица е по-скоро голям късмет или чиста случайност.
-
- вече хвърля и на тежко
Който има нерви да дреме и е посоянно пробва има слука......lefera1 написа:Не съм спец по калкана но ми се струва, че калкана е слука предимно за мрежарите и харпунистите. Калкан на въдица е по-скоро голям късмет или чиста случайност.
Не съм ходил на кея в Несебър но обикновенно по това време има мераклии.Имам познат който се е връщал с 5 калкана от излет. Аз лично съм вадил с кеп калкан уловен от друг мой познат преди години.Около Иракли и нос Емине по това време би трябвало да има калканска слука........За жалост нямам възможност да отида да пробвам
- rikitikitavi
- разбира нещата
колега - наслукаneed7408 написа:Здравейте колеги и за много години.Моля за "помощ"-във неделя се каним да ходим да се пробваме за калкан но не знаем къде.Преди 10г. ходихме на Бяла но от форума разбрах че там вече не става.Много благодаря предварително.
само да кажа ако разбира се не знаеш- според закона нямаш право да ловиш калкан и ако го хванеш трябва да го пуснеш. За съжаление е това ситуацията.
Е-книгата "Черноморски риболов"
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
http://knigite.bg/book.php?pid=268" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;