Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Дезинформация?
Модератор: bobopeli
-
- новобранец
Дезинформация?
Приятелите от Рибарски вестник да не са полели предсрочно края на забраната? На две места в днешния брой пише, че от 4-ти юни можем да ловим на Дунава. Заповедта налага пълна забрана до 10 юни и за р.Дунав включително! По-рано може само карагьоз. Ако е променена заповедта, кажете, щото и на мен ми се ходи за скобар.
Дай веднага да им звъннем на момчетата от въпросния вестник, че и аз излудявам вечеПриятелите от Рибарски вестник да не са полели предсрочно края на забраната? На две места в днешния брой пише, че от 4-ти юни можем да ловим на Дунава. Заповедта налага пълна забрана до 10 юни и за р.Дунав включително! По-рано може само карагьоз. Ако е променена заповедта, кажете, щото и на мен ми се ходи за скобар.

-
- новобранец
Говорих с тях, така тълкували заповедта, изменение нямало. Обещаха да звъннат на ИАРА за официално становище, но до момента не са говорили. Миналата година изрично в заповедта бяха разрешили Дунава по-рано, в тазгодишната обаче не. На мен ми се струва, че не може. Сигурен съм, обаче, че доста от местните по селата във Видинско си ловят.
-
- новобранец
Дунавът във видинско последно като го видях (24 май) беше мътен и доста висок, но с тенденция към спадане. По данни на агенцията за подържане и проучване на реката виждам, че спадането продължава, така че вече е по-нормална ситуацията. Тук в Козлодуй въпреки спадането водата продължава да е доста висока и мътна, а удобните места - заляти. Засега това не е тревожно, но 10-ти наближава....
А що се отнася за това, че "местните по селата във видинско ловят" - кажи ми район, където забраната да се спазва от всички стриктно?!?!!! Спомням си миналата година, че по време на забраната на Ново село до Видин буквално "убиваха" скобара (до 30-40 кг./човек на ден
) И информациите ми бяха, че не е имало само местни, а и "колеги" от София, Монтана и т.н....Естествено, че като идеш в някой храсталак на майната си във Връв да речем или пък в с. Долно Нанагорнище
, шансовете да те хванат са малки, но... въпрос на личнен избор и разбирания... То тези с мрежите не са спирали да хвърлят
(които така или иначе не могат да се скрият), та какво остава за другите...
Аз лично ще изчакам 11-ти и я почвам
. Нали знаеш, че моята си е там и ме чака

А що се отнася за това, че "местните по селата във видинско ловят" - кажи ми район, където забраната да се спазва от всички стриктно?!?!!! Спомням си миналата година, че по време на забраната на Ново село до Видин буквално "убиваха" скобара (до 30-40 кг./човек на ден

Аз лично ще изчакам 11-ти и я почвам

- kriki
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Stefko, не им се нерви на колегите, като нема контрол, така ще е. Проблема не е в това, че ловят по 30-40кг, а в това че я взимат всичката тая риба, незнам какво я правят. Иначе изравняването на Дунавската забрана с тая по язовирите е пълна глупосттт, абсолютна тъпотия, но както и да е.
За състоянието на Дунава: Всеки ден получавам съвсем пресна информация от Дунава (баща ми ходи с лодката, но не за риба да не си помислите) - спада и е бистър доста вече. По островите става и за плаж също, водата е 20градуса.
Няма да казвам какво кълве, вие си знаете
За състоянието на Дунава: Всеки ден получавам съвсем пресна информация от Дунава (баща ми ходи с лодката, но не за риба да не си помислите) - спада и е бистър доста вече. По островите става и за плаж също, водата е 20градуса.

Е да не им се нервя, ама аз знам и такива, които са я взимали всичката тази риба. Тези, които знам че няма да вземат не са и ходили...Stefko, не им се нерви на колегите, като нема контрол, така ще е. Проблема не е в това, че ловят по 30-40кг, а в това че я взимат всичката тая риба, незнам какво я правят. Иначе изравняването на Дунавската забрана с тая по язовирите е пълна глупосттт, абсолютна тъпотия, но както и да е.
За забраната на Дунава съм абсолютно съгласен с теб - тъпотия на квадрат...
Относно информацията за реката - вярваш ли че работя на 200-300 м. от брега й, а не съм я виждал от 10 дена. Опитах се един следобед да се разходя по едни тукашни местенца, ама останах пишман - нападнаха ме някакви змии и се прибрах бързо - бързо. Учудвам се че се е избистрила водата, но това е по-скоро радостно...
А по островите знаем какво кълве (особено привечер)