Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Мнение за мач
Модератор: Paublo_Eskobar
- lif3house
- разбира нещата
Re: Мнение за мач
Сподели за кои марки и модели имаш предвид. Мисля, че ще е любопитно не само за мен...piletoradi написа: Колега, не говори за наложени марки без да познаваш продуктите, защото ако ти кажа, че тази въдица се продава под логото на две от най-реномираните марки за продукти за риболов на леко и цената е по 3 сигурно ще запееш друга песен!
-
- вече хвърля и на тежко
Аз бих взел най-дългия и най-"лигавия"! Ако мое да е кат върбъ!hunter-a написа:Здравейте колеги.Много неща прочетох из форума за мач риболова,но все оше нямам представа какво да си купя.Ориентирал съм се към няколко пръчки,а макара-ексейдж.
http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... ubgroup=54
Това са пръчките.Какво е мнението ви за тях.
пп:Ще се ловят предимно шарани![]()
Поздрави!
Поздрави!
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Сега,
Първо добър ден
Второ: за да не пускам нова тема ще пиша тук, надявам се колегата да ме извини.
Ще си пазарувам в близките дни мач и макара. За мача съм си заплюл Tica Excel на 3,90. Много го хвалях хората, а и го клатих в един магазин и ми допадна много.
Макарата обаче още я мисля и се колебая м/у три модела, а именно:
1. CORMORAN Corcast 8Pi Super Jet Match ;
2. Tica Stunna GL2550M ;
3. Tica - GC RD
Моля за мнения. Кой е ползвал някоя от изброените, впечатления, ала-бала
Имам някакви задни мисли за Tica-ски мач комплект, но искам да чуя и чужди мнения
Благодаря предварително!
Първо добър ден

Второ: за да не пускам нова тема ще пиша тук, надявам се колегата да ме извини.
Ще си пазарувам в близките дни мач и макара. За мача съм си заплюл Tica Excel на 3,90. Много го хвалях хората, а и го клатих в един магазин и ми допадна много.
Макарата обаче още я мисля и се колебая м/у три модела, а именно:
1. CORMORAN Corcast 8Pi Super Jet Match ;
2. Tica Stunna GL2550M ;
3. Tica - GC RD
Моля за мнения. Кой е ползвал някоя от изброените, впечатления, ала-бала

Благодаря предварително!
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
-
- вече хвърля и на тежко
А защо не на 4.20?
Значи първата я макара я забравяш просто и никога повече не си помисляш за нея. От долните две - няма псулютно никакво значение коя ще вземеш от гледна точка на функционалност. Само обърни внимание на пружината на бигела - ако ти се стори мека не я вземай. Предлагам ти тази като вариант - http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106 , стига да не те притеснява че е с преден аванс. Аз имам модел 2500, не го виждам тук, затова бих ти предложил по-малката заради по-малкото тегло.
И тази http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7657 но не съм я виждал "наживо" но ако отговаря на описанието би била една много добра макара.
Значи първата я макара я забравяш просто и никога повече не си помисляш за нея. От долните две - няма псулютно никакво значение коя ще вземеш от гледна точка на функционалност. Само обърни внимание на пружината на бигела - ако ти се стори мека не я вземай. Предлагам ти тази като вариант - http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7106 , стига да не те притеснява че е с преден аванс. Аз имам модел 2500, не го виждам тук, затова бих ти предложил по-малката заради по-малкото тегло.
И тази http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7657 но не съм я виждал "наживо" но ако отговаря на описанието би била една много добра макара.
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Защото 3,90 по ми пасва като дължинаnabeden ribar написа:А защо не на 4.20?

А иначе....честно казано аванса не ме бърка какъв е...даже да си призная 99% от макарите, които имам са с преден аванс. Ама нали съм начинаещ в мач реболова и хората казват : "мач макара е със заден аванс".
Ако можете да ми предложите макара с преден аванс, пред. число в интервала 5,5:1 - 6,5:1, с поп големичка шпула. Мисълта ми е да не е от най-бързооборотните - да е по-бавничка, но да обира повече с един оборот и като цена до към 100лв. НОВА!
Дано ме разбрахте, че малко май не се изказах като хората

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Всъщност най-добрите мачови макари са с преден аванс. Казват и че попринцип предният аванс е по-надежден и здрав, като плюс на макарите с заден аванс приемам само "бързият аванс" на някои шимана. Много е удобен за хора които обичат да си играят с аванса.bachoivo написа:"мач макара е със заден аванс".
В този ценови клас, бих ти препоръчал някое Рьоби или Абу...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
+1Венелин Радушев написа:
Всъщност най-добрите мачови макари са с преден аванс. Казват и че попринцип предният аванс е по-надежден и здрав, като плюс на макарите с заден аванс приемам само "бързият аванс" на някои шимана. Много е удобен за хора които обичат да си играят с аванса.
В този ценови клас, бих ти препоръчал някое Рьоби или Абу...

И на трите ми мача имам по едно RYOBI с преден аванс и нямам никакви проблеми.
Бързай бавно.
-
- ще става разбирач
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
хм...95% от народя ще каже, че требе да е заден. Като гледам и по онлайн магазините всички макари в раздел "мач" са със заден аванс. Не че ме топли това де. Както казах аз съм по "за" предния аванс. По удобен ми е на мен. Но малко макари отговарят на това, което търся или поне аз малко съм намерил......гледам един Mach 3 на примоция. Утре може и на живо да го врътна да видя как е.Радо Троев написа:За мача ти трябва преден, а НЕ заден аванс. Успех !![]()
-
- ще става разбирач
Какви 95 % бе братко.... мач и фидер макарето трябва да е с преден аванс
Не че няма и изключения, но задния си е компромис или просто така е свикнал въпросния риболовец 

- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Ок, аз затова разпитвам, за да разбера как стоят нещата. Тъй като съм "бос" в мач риболова и не са ми ясни много, много нещата.Радо Троев написа:Какви 95 % бе братко.... мач и фидер макарето трябва да е с преден авансНе че няма и изключения, но задния си е компромис или просто така е свикнал въпросния риболовец
А иначе сериозно ти говоря, много от "професорите" тук и в един друг форум и по разни други места има доста да спорят макара с какъв аванс е подходяща. Особено след като за най-добра всеки препоръчва един определен модел със заден и "бърз" аванс, започващ с "eх" и завършващ на "ge" на една фирма, която прави и спирачки за колелета

Няма да забравя как преди няколко месеца един колега усилено я препоръчваше, даже и се караше с хората за това колко добра и уникална била. Та чак се запалих и врътках няколко разновидности на въпросната макара в няколко различни магазина...е.... не останах очарован. Едната имаше по големи луфтове от единия тебен на 4 години, който имам. Другата издаваше доста притеснителен звук, но както и да е. Сега сигурно една камара народ ще се изредят да скачат отгоре ми, че говоря с/у въпросната макара, но това си е мое мнение и никой не може да го промени

Както казах "бос" съм в мач реболова и не разбирам, както казваше един прител: "ти си хамалин, ма'ай си с фидера"

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Ексийдж е посредствена макара, но за тези пари толкова.... Не знам кой ти е казал, че е "най-добра", но занапред няма нужда да му обръщаш внимание на приказките.
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Дилян
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ексцела е добра въдица
имам същата на 3.90
Колкото до макарата,дали ще е с преден или заден аванс не е пък от чак пък толкова голямо значение.Иди в някой по зареден магазин с пръчката и пробвай с коя макара най добре ще си пасне и ще ти е по удобна на тебе."Око да види,ръка да пипне" От де-юре до де-факто си има разлика.
Успех с покупката и да се похвалиш

Колкото до макарата,дали ще е с преден или заден аванс не е пък от чак пък толкова голямо значение.Иди в някой по зареден магазин с пръчката и пробвай с коя макара най добре ще си пасне и ще ти е по удобна на тебе."Око да види,ръка да пипне" От де-юре до де-факто си има разлика.
Успех с покупката и да се похвалиш

http://www.xfish.hu/images/gif/sexy-fishing.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Е как бе колега, тука като се поразровиш из форума и по други форуми също, ще видиш колко много я хвалят, не е ясно обаче защо. Но както казах пробвах няколко модела да видя за к'во иде реч и не останах никак впечатлен. Все съм се чудел защо като е толкова "хубава" толкова много колеги я продават. Както и да е....Венелин Радушев написа:Ексийдж е посредствена макара, но за тези пари толкова.... Не знам кой ти е казал, че е "най-добра", но занапред няма нужда да му обръщаш внимание на приказките.
Това е повече от ясно. Макара винаги си купувам след като съм я връткал в магазина. Идеята сега е само да посъбера мненияДилян написа:Колкото до макарата,дали ще е с преден или заден аванс не е пък от чак пък толкова голямо значение.Иди в някой по зареден магазин с пръчката и пробвай с коя макара най добре ще си пасне и ще ти е по удобна на тебе."Око да види,ръка да пипне" От де-юре до де-факто си има разлика.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ясно е защо, защото хората са успяли да отделят 100лв. Изгладували са ги и са сменили макаричка от 25лв. Новата е несравнимо по-добра и затова я хвалят. Просто вярват, че е страхотна, не се опитват да те излъжат.bachoivo написа:Е как бе колега, тука като се поразровиш из форума и по други форуми също, ще видиш колко много я хвалят, не е ясно обаче защо.
В интерес на истината имам една размер 2500 и е чудесен товарен кон. Мести се от фидера през спининга та чак до мача и обратно.
Купих я втора ръка, "на един риболов" от човек, който е очаквал чудеса, но се беше разочаровал.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.