Кормораните вече са разрешени за отстрел в Чехия!

Всичко за рибите.Външни белези,хранене,ареал на отделните видове.

Модератор: emo vasilev

BFC
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Кормораните вече са разрешени за отстрел в Чехия!

Мнение от BFC »

Здравейте всички,
Не съм сигурен дали темата е за тук.Ако трябва модераторите да преместят където сметнат за нужно, но е важно да се знае, че вече има прецедент в Европа и в Чехия кормораните са разрешени за отстрел от ловците.Мотивите са ясни - унищожават рибата!Вижте повече тук:

http://www.tackletradeworld.com/news/mo ... cormorants

Сега е момента да се обединим и да го направим и у в България!
Поздрави
Ники
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Re: Кормораните вече са разрешени за отстрел в Чехия!

Мнение от alankulu1987 »

Подкрепям с две ръце :) Ако и други корморани от индийски произход се отстрелват също ще е много добре за популацията на рибата :D :lol:
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Не кормораните са виновни че рибата намалява, а ние хората с нашето действие или бездействие. По нас кой да стреля. Да вземем да избием и видрите и рибарчетата и всичко що се храни с риба та дано популацията и да нарасне. Преди време е имало доста повече корморани, а също така и риби в изобилие, птицата надали пречи толкова. Ако всеки връща всички маломерни рибки във водата и запазва за себе си това което му позволява закона тогава ще има и риба. Докато сме на принципа каквото хванем да слагаме в торбата нека не чакаме подобрение. Хвани и пусни- По добре да прокараме такъв закон. Със сигурност ще е по-успешен от твоето предложение.
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

корморана доколкото знам го разрешиха в България 2012г
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
BFC
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BFC »

Efimov написа:Не кормораните са виновни че рибата намалява, а ние хората с нашето действие или бездействие. По нас кой да стреля. Да вземем да избием и видрите и рибарчетата и всичко що се храни с риба та дано популацията и да нарасне. Преди време е имало доста повече корморани, а също така и риби в изобилие, птицата надали пречи толкова. Ако всеки връща всички маломерни рибки във водата и запазва за себе си това което му позволява закона тогава ще има и риба. Докато сме на принципа каквото хванем да слагаме в торбата нека не чакаме подобрение. Хвани и пусни- По добре да прокараме такъв закон. Със сигурност ще е по-успешен от твоето предложение.
Не се познаваме и не знам на колко години си, но ако си спомняш кормораните се появиха в България 1988/89 година!До тогава по вътрешните водоеми и реки такова чудо не е имало!Интересувам се отдавна какво става с тия "пилета' и по Европа!Там има обезрибени цели реки и водоеми, говорим за пълно изчистване!!!!Мисълта ми е, че прибавено към бракониери става още по-лошо!
BFC
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от BFC »

Д.Граховски написа:корморана доколкото знам го разрешиха в България 2012г
http://www.greenbalkans.org/category.ph ... &cat_id=69

Не знам само дали е същия корморан, за който и ние говорим!Но сигурно е същия!
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Същия е,ама незнам на какво основание е включен в Световната червена книга и дали не трябва да се преразгледа това решение,щом обезрибяват цели реки значи не са толкова малко,а и не само че ядат много риба,а и тези които не могат да погълнат,тъй като са им големи,ги убиват.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
atanas atanasov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanas atanasov »

И какво като са разрешени за отстрел в Чехия ?
С ловна пушка да ходим за риба ли?
До къде стигнахме че и кормораните да ни пречат.Мисля че не е проблема в кормораните а в други фактори които влияят на популацията и количеството на рибата по нашите водоеми .Аз където ходя на риболов има корморани и съм ги наблюдавал с бинокъла,като гледам гмурват си и вадят по някоя рибка и мрежи неползват ни парашути ни ток.Е питам се какво ви пречат птичките ?
Можеби на някой арендатори да пречат,но на повчето риболовци не.
Проблема с обезрибяването е главано в нас а не от птичките.
За завистта,глупостта и подлостта почивен ден няма.
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Линка е за малък корморан, който е рядък вид. Големия корморан е птицата за която говорите и ако не се вземат някакви мерки наистина ще има обезрибени водоеми.
Аватар
сандански карп
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от сандански карп »

Д.Граховски написа:Същия е,ама незнам на какво основание е включен в Световната червена книга и дали не трябва да се преразгледа това решение,щом обезрибяват цели реки значи не са толкова малко,а и не само че ядат много риба,а и тези които не могат да погълнат,тъй като са им големи,ги убиват.
Аз мисля че Големият корморан прави поразийте по нашите водоеми,наблюдавал съм зимата ято от 30-40 птици как нападат скобарите по СТРУМА,искам да ви кажа че голяма сеч пада,каквото погъне ,погълне(до колкото знам поне 5кг риба на ден изяжда един корморан)под вира където ловуваха , имаше скобари от по кило ударени от птиците и...умираха,така че мрежи ,тройки +корморани ....грозната действителност в БГ :evil: :evil: :evil:
YOU LL NEVER WALK ALONE
Аватар
andrean_dimitrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от andrean_dimitrov »

В природата има баланс,и вместо да давате пари за пушки и патрони защо да не съберем парички за една зарибителна акцийка,и така през 3 месеца.Във форума сме хиляди,достатъчно да зарибим всяка една локва.
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

andrean_dimitrov написа:В природата има баланс,и вместо да давате пари за пушки и патрони защо да не съберем парички за една зарибителна акцийка,и така през 3 месеца.Във форума сме хиляди,достатъчно да зарибим всяка една локва.
Баланс наистина има, ако ги няма бракониерите.... Когато някой ден изчезнем като човечество, което неминуемо ще стане, тогава наистина природата ще се балансира....
Засега, относно всяка намеса на човека, там къде не му е работа, съм твърдо против...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Забелязал съм ,че колкото повече се развива човечеството,толкова по глупави решения взема ;)
koko6oko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от koko6oko »

Дано да се разрешат,въпреки че съм защитник за всяко животно,тези са епидемия вече,в Холандия обезребиха тотално, езера пълни с риба.Популацията им е огромна вече,само в Германия гнездят 7 милиона ,да си ги вържат, какво идват насам да ни ядът и малкото риба къде остана :P
krasi gg
новобранец
новобранец

Мнение от krasi gg »

колеги , да ви кажа за кормораните,- оня ден ги гледах ,4 или 5 бяха бутнаха се в язовира и ,ха бре -де бре - изкараха триисетина шарарана .... ама по над 5 кила -всеки ... изядоха по един брои ,всеки -другите ги продадоха на селския пазар .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: сега сериозно- кормораните ловят риба ,за да се НАХРАНЯТ.- като вземат да извършват търговска деиност ,ще ги подгоним за данъци , дотогава са защитени ДИВИ животни./особено малкия корморан , които е световно застрашен /.ТЕЛЕТО НЕ Е ПОД ВОЛА...на слука...
Публикувай отговор

Обратно към “За рибите по света и у нас”