Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

Кормораните вече са разрешени за отстрел в Чехия!
Модератор: emo vasilev
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Кормораните вече са разрешени за отстрел в Чехия!
Така, така, кормораните не са тези които ще обезрибят българските водоеми... и едните ядат и серат и другите също...., така е в природата... Ако ги няма браковците, че и лоялните риболовци де пълнят чувалите, няма да има проблем с рибата, нито кормораните ще я изядат....

За Холандия и Германия това е нормално, не че ще се свърши рибата, но в техните водоеми има риба по други причини, затова и има ята от те птици, па в нашите, няма риба и затова има само единични екземпляри-птициkoko6oko написа:Дано да се разрешат,въпреки че съм защитник за всяко животно,тези са епидемия вече,в Холандия обезребиха тотално, езера пълни с риба.Популацията им е огромна вече,само в Германия гнездят 7 милиона ,да си ги вържат, какво идват насам да ни ядът и малкото риба къде остана

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- трапера
- сериозен играч
Не е зле да има как да се регулира популацията. Корморанът е естествен враг на рибата. А кой е естественият враг на корморана?!!?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- antivik
- кандидат преподавател
Все си мисля, че първо трябва да се отстрелят всички нелегални токаджии, мрежари, парашутисти+тези де продават нелегална риба+търговци продаващи забранени уреди. Че като се понашвърка някакво количестви риба, да се види каква е вредата от кормораните и тогава да се умува дали да се стрелят или не, че до колкото съм чувал не ставали и за ядене....инак що да не го врътне човек на някой лагерен огън за замезване или вечеря.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Освен,че яде като за последно, тая гад изпосра всичко на острова на бай Киро-лека му пръст.Не е смешно бе
стомаха му отделя киселина, за да смила костите та дърветата на острова изсъхнаха,трева не остана ШЪ сЪ става ловец 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- СЪНДИ
- вече хвърля и на тежко
Къ ме яд,че не го утепах.......

Не е важно колко си живял.А как си живял.
Преди 2 години язовир "Жребчево" беше почернял от корморани.Аз съм за тяхното изтребване
Не мисля, че са полезни за популацията на рибите 

Природата си знае работата. Човека небива да се меси в нейните работи, защото става лошо. Хайде да не мислим за дивите животни както Хитлер е мислил за евреите. Избиването на една животинска популация води до други праблеми, защото всяко животно, бактерийка и тн си има свое предназначение и ние нямаме право да се месим по никакъв повод. Риба няма заради бракониерите, диви животни няма заради бракониерите и ако искаме да възтановим рибната популация трябва първо да поработим върху човешкия фактов и нещата ще се оправят. Примери много но на никой не му се занимава да чете... Ако в един район се появят видри или корморани и обезрият реката, те остават гладни след това и тяхната популация намалява или изчезва а рибата се възтоновява... това е кръговрата на природата... ние отиваме и избиваме видрите и кормораните щото ни пречат на спорта хобито развлечението... за мен не е правилно да унищожаваме дивата природа за някакво хоби или развлечение.

Положително тая гад трябва да се намали
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Спокоооо,делфините много си ги харчат.silvestar написа:Положително тая гад трябва да се намали
А делфини,наспорил бог през тези години.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:

-
- ще става разбирач
Бре, ми откъде да вземем сладководни делфини, че то тука корморани колко щеш.....
Христо - наслука на всички
-
- научил се да хвърля
E това е хубаво ако е такаКИРО написа:Спокоооо,делфините много си ги харчат.silvestar написа:Положително тая гад трябва да се намали
А делфини,наспорил бог през тези години.

Значи, забранен за лов е Малкия корморан. Птица рядка и потайна.
Големият корморан, който е й масовия по нашите водоеми е разрешен за лов вече няколко години.
Въпроса е, че повечето ловци не стрелят по тях защото месото им адски мирише на риба и поради това не може да се яде.
Същото е и с лисиците. Не се отстрелват щото не стават за ядене, значи изгърмения патрон е похарчен напусто.
Както и при рибарите, така и при ловците болшинството признават за лов само дивата свиня и заека. Т.е. тези с които може да се напълни торбичката...
Големият корморан, който е й масовия по нашите водоеми е разрешен за лов вече няколко години.
Въпроса е, че повечето ловци не стрелят по тях защото месото им адски мирише на риба и поради това не може да се яде.
Същото е и с лисиците. Не се отстрелват щото не стават за ядене, значи изгърмения патрон е похарчен напусто.
Както и при рибарите, така и при ловците болшинството признават за лов само дивата свиня и заека. Т.е. тези с които може да се напълни торбичката...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!
http://standartparket.com/
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не знам ве Мите,ама ми се иска да е така поне.sapuna написа:Делфините нападат корморани ли бе Кире?

И тука са напаст голяма,но не ни пречат поне.
Виж,гларусите са друга работа,отмъкват ти рибата от кофата,
суджука от балкона,пилетата от двора - луда работа де.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- antivik
- кандидат преподавател
Кажи така бе Кърца, че ако съм знаел тази година да бях ръгнал в каячето въздушната, бая нахалници де ми се моткаха в каваците щяха да дадат фира, а сачмите за въздушните не са дип толкова скъпи като патроните на авджиите.Кърцата написа:Значи, забранен за лов е Малкия корморан. Птица рядка и потайна.
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!