Откриване- Скобариада.

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Откриване- Скобариада.

Мнение от indalo »

И така, манджата е 2 пакета храна за скобар, 1 пакет шок. бисквита и 4 хляба на трохи. Още на второто изтичане кълване, подсечка, килник. И така на всеко 4-5 изтичане. Това на троха, пробам на бял, пак натискане, пак риба, решавам да пробвам нова техника- а именно риболов с мънисто и о боже, пак кълване и пак риба......И това се случва в ноща преди плануваното откриване, демек беше...... сън :lol: След тоя сън не мигнах повече, в очакване да тръгнем за двудневното планувано откриване на любимата река. Всъщност бяхме решили да ходим на Ангиста, но след разочароващо инфо от 2-3 места и след напън на Слави/ трети човек от групата заедно с мен и Росен Мустака/ преценихме откриването да е на Струма. Звъниме на каката от Железница да запазим бунгало и греда, зимата не ги отдавала. За наш късмет. След полезно инфо от Емо Бобсъна се свързахме с един човек, който направил къща за гости в Железница, уговорихме спането с него и газ на 10ти към Благоевград. Разбира се пристигнахме по тъмно, завари ни студ и при началото на риболова стана ясно, че нещата изобще нямат намерение да са като в съня. Та за първия ден накратко, до обяд на всяко 3то замятане имах нужда от ледобур да разбивам леда по водачите и да махам ледените висулки над плувката. Тамън към обяд стана възможно да се лови нормално и задуха вятър който направи вълни срещу течението. И така равносметката аз капо, Слави и Росен по 2-3 риби. И хубавото за деня. Къщата за гости се оказа малко наточено хотелче и ние му бяхме едни от първите гости. Собственика ни остави и ресторанта и кухнята за ползване, имаше и мини BBQ, но всичко това след животоспасяващия топъл душ. След това нищо ново, ракии, вина, мезета, меса, липсваше ни само домашното сушено месце на Коце. Тримата се справихме с 2 кила ракия/ най голяма заслуга за което имаше Мустака/. Аз пийнах 2-3 и минах на винце та добре изкарахме вечерта.

И накратко за най хубавото от излета. На 11ти се получи риболов. Времето перфектно, облачно с лек ветрец, захранката като от съня и оп замятане, второ, трето, кълване, засечка и риба. Но само до тука има прилика с по ранния разказ. Не че нямаше рибки. Като за откриване си хванахме. Рибките ми бяха 2-3 тупана и една дузина дребосък. Всичките хванати на троха. Пробвах мъниста, бели но скобетата си искаха леб. Лових с болонеза 6 м., плувка 1,5 гр., утежнение верижка и кука 14 фуна.
Трябва да спомена, че Слави беше шампиона на Излета и негово беше правото да релизва рибките. Той даже и не се възползва от правото си да вземе риба. Аз и Росен взехме по 4 риби, другото обратно във водата. Та като стана въпрос за релийз, за първи път видях тройкаджия да практикува хвани, пусни, но е факт, видях го с очите си. :shock:
Са вече търпя критика. Ще ви покажа некоя, друга снимка, но ич не са много, щот непрекъснато имаше причини, поради които не ми се снимаше.
Ето ги и тях:
Рибите от първия ден:
Изображение

И бат Слави пускачо. :D :
Изображение

От масата вечерта има само една снимка, но се вижда че си имаме от всичко, чак и салца с лучец си бяхме спретнали:
Изображение

Рибките ми от 2рия ден:
Изображение

И пак пускачо:
Изображение

И мястото ми на риболовстване:
Изображение

Та така прекарах моето откриване, в личен план съм доволен, вярно не беше като в съня ми, но доволно. Пожелавам си повече такива излети през годината, а на всички ваз пожелавам същото. И спирам, че май се увлякох.
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Откриване- Скобариада.

Мнение от drebens »

Бе Инженер си си на реката и това си е.А и добре си поминал вечерта,това е. Май верно риболова си е по добре от онуй нещо. :)
Аватар
Martin Angelkov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Martin Angelkov »

и аз искам такъв сън и такава реалност след това :wink:
браво за хубавия излет!
Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Аватар
nikolaiiliew
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от nikolaiiliew »

:prayer: Страхотен си както винаги!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Аватар
prodigy666
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от prodigy666 »

Изображение

браво ... е тва са скобари :drinkers:
Аватар
gstef
новобранец
новобранец

Мнение от gstef »

:smt041 :smt041 :smt041
:partyman:
Nikola Polizovski
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Nikola Polizovski »

На секой повечедневен риболов му се възищавам специялно.....щото уникална е тръпката ...да ловиш,по също време си мислиш как вечерта ке си мезиш и пийваш....и как и след това имаш още време за ловене :drinkers: :drinkers: :drinkers: :drinkers: Евала и да живеят три и четиридневните риболови :drinkers: :drinkers: :drinkers: :mrgreen: Тук вече тръпката е повечекратна :wink:
Macedonia
Братко, теб съм те признал! :drinkers: :D
Заклевам се, ще си сложа твоя снимка и преди излет ще я целувам, кръстя, кланям, моля... абе всичко, за да върже кадема! :lol:
bounce
фен клуб-скобар

Мнение от bounce »

Евала колега добри тупалки :) а иначе вие сте били кадето са гумите или си направил снимката от местото на което сте били?
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Думи.....просто излишни.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Евала отсекаде!И скобаро си сака леб :D По-големи натам,а не ги ли ловеше по-яки по това време около Земен? :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Начесали сте крастата,поздрави!
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Много приятен репортаж, поздрави!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

bounce написа:Евала колега добри тупалки :) а иначе вие сте били кадето са гумите или си направил снимката от местото на което сте били?
Срещу гумите. При края на тополите.

Батко Емо написа:Евала отсекаде!И скобаро си сака леб :D По-големи натам,а не ги ли ловеше по-яки по това време около Земен? :drinkers:
Е,да но там се ловят максимус 2-3 риби на ден и често се капотираш, докато по Благоевградско са възможни 23-30 рибки на един излет. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Евала Майсторе, отличен репортаж с прекрасни скобрета !

p. s. Който го може си го може :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Браво , добър риболов на хубави риби !Дано този да ти е най слабия за тази година ! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”