Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Въдица за тролинг
И аз си поръчах едно ъгли само че е 2.40 с акция40-80.Изглежда ми прилична тояжка.Мисля да и сложа едно риоби 4000 и с това да ги мъча лятото големите сомовеEmo-83 написа:В момента си закупих Ъгли Стик с дължина 2.20м и акция 15-25лб.Водачите са 9 на брой и е черна на цвят.Смятам я за супер въдица в ниско бюджетния клас.Ако някой има интерес...нека се обади за инфо.
Спред мен въдицата за риболов на сом от лодка трябва да бъде с размер от 2.10м. до 2.40м.
http://www.youtube.com/watch?v=UZwNxeXvedo

Щом е Ъгли е хубаво,но избора трябва да е точен.Данните,които си посочил на твоята въдица предполагам,че са грамове.....щото,ако са либри въдицата ще е доста твърда и няма да ти отчита примамките.Some написа: И аз си поръчах едно ъгли само че е 2.40 с акция40-80.Изглежда ми прилична тояжка.Мисля да и сложа едно риоби 4000 и с това да ги мъча лятото големите сомове![]()
![]()
какво ще кажеш за избора ми.
Това,което съм посочил при моя модел,като данни са либри.В момента на пазара има добри пръчки за тролинг според нашите изисквания.Дори цените им са добри.Варират от 70 до 170лв.
Все пак на този етап най-много ми допадат Окума Седрос,която може би ще дойде в края на Март.Нея я поръчваме в нов вариант със снадка в дръжката за добра здравина и удобен транспортен вариант.Ръкохватката може би ще е тролинг изпълнение,защото до сега беше за морски джиг.
Ъгли Стика,който посочих в двете му дължини.
Една Тика на която и забравих името.
Един Албатрос,Окума Андрос,Дайва Интерлайн и още 2-3 които минават към ставащите.
Тепърва ще идват нови неща и не се ловете на приказката ми,че това е най-доброто.То е така,но за момента.Утре може да излезне нещо по-добро.Съгласувал съм с някои от вносителите какво да внесат и е въпрос на време да се види и пипне.
По някаква случайност ми изпаднаха две въдици Penn TRQ 12-20lb.на 2м. дължина.Харесаха ми много и ако са останали вносителя ще достави още.Цената им е 115лв.,а е убийствена въдица от висок клас.Цената е ниска,защото са им объркали надписите.
В момента от тях има на 20-40лб. и според мен стават за морски тролинг на риби до 40кг. или за кльонк,но само за тези,които предпочитат меки въдици.
Ето ви пак клипче,което скоро пуснах, за поведението на Ъглито при 2.40м. дължина и 38кг сом.Все пак харесвам повече тези на 2.18м.Върховете им са едни и същи,но късата ще се държи по-добре с големи риби.
http://www.youtube.com/watch?v=3SLmK1TD ... r_embedded
Ето ви и Окума Седроса със наистина голяма риба,която закачих.
http://www.youtube.com/watch?v=3-ow7NCn1kI
http://www.youtube.com/watch?v=h0C2A84jXOk
Предимствата на този тип въдици е,че можеш да ловиш бели риби на малки примамки и Да изпитваш удоволствие.Но,когато се лепне някой туч въдицата да позволява морене,успешно повдигане и вадене на рибата.
В описанието за Окумата пише така.Въдица създадена за вертикален риболов на големи риби.Меката и върхова акция позволява поемането на резките и тежки удари при улов на големи риби.
Ето ви още едно последно клипче за това как се държи тази въдица при всякакъв улов.

Да не се съобразих акцията е 40-80гр мисля че е същата като на колегата от клипчето.Окума Седрос и на мен много ми хареса въпреки че на живо не съм я виждал а само от клиповете и снимки добивам впечатление но тя като цена беше почти два пъти по скъпа от Ъгли стик ако не се лъжа.Нищо по на там може да се поглезя и аз със една окума че и без това другата ми пръчка е някакво китайче но първоначално ще е така
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Успех на колегите с Ъглита!

Ето една макара на Шекспир,коятоизвади 32-ка и след,като я продадох се отчела с още сомове!

Макарата е по-важна от пръта,щот с нея се вади големата риба!

Авансът на Фин-Нор!

Авансът на Шекспир!

Шекспир Ъгли-стик 2.10 15-40гр.+мАКАРА Шекспир-Солт=20кила!

32-кила на същия такъм!

Същия такъм в действие!
Благодарско на снимачния екип,имот стотина сома на тролинг и ме кльопат!

Дано някога влезеш у час и преживееш БИТКАТА със сом на финни такъми!
Ако не,има доста "специалисти" на които да се довериш и да останеш празна купичка ориз!

Ето една макара на Шекспир,коятоизвади 32-ка и след,като я продадох се отчела с още сомове!

Макарата е по-важна от пръта,щот с нея се вади големата риба!

Авансът на Фин-Нор!

Авансът на Шекспир!

Шекспир Ъгли-стик 2.10 15-40гр.+мАКАРА Шекспир-Солт=20кила!

32-кила на същия такъм!

Същия такъм в действие!

Дано някога влезеш у час и преживееш БИТКАТА със сом на финни такъми!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Eй с това тръгнах в тролинга преди 9години и не съжалявам грам,яко емоции от към риби и кофти време с електрика-лайт-оркестра на гьола,минавах през секакви вълни и не ми пукаше от дъжд и вятър,ма бехме млади и самотни по гьоловете!
Въдицата е последна дупка в кавала,ако говорим за тролинг!
Всичко е до макара,без нея си загубен!
Губил съм мачове от сомове,но и много други са губили пред очите ми,та изводите са ми на 100% преживяни и истински!Та изводът е един:"Дайте ми качествена макара и нема да имам проблеми с големи риби,а за пръта ми е все тая,той не ме бърка грам и мога да го докажа с риби и такъми!"

Лелеее и ти остаря от спорове по тия форуми.
Готин репортаж да го ева.И вие сте готини.Въдицата също,но ми е малко мекичка.
Готин репортаж да го ева.И вие сте готини.Въдицата също,но ми е малко мекичка.

- icko741
- научил се да хвърля
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=% ... 2oHyixDWjw Здравейте колеги.Моля някой,ако има информация за тази въдица да си каже мнението.Поздрави.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Въдицата,като излезе миналата годинна много ми харесваше,но има едно слабо място и това са водачите!icko741 написа:http://www.google.b Здравейте колеги.Моля някой,ако има информация за тази въдица да си каже мнението.Поздрави.

Последно промяна от Troli Rapala на Съб Яну 12, 2013 4:43 pm, променено общо 1 път.
Имам една такава в нас,която е ползвана два пъти за морски тролинг.Мога да ти я дам на ниска цена,но е малко по-дълга.
Красива въдица,но не бих я предпочел пред Ъглито.Във Тази ф-ма от линка има по-подходящи въдици за тролинг.Не вярвам конеца да е скъсал от водачите.По-скоро е проблем в конеца....виждал съм го и друг път с други въдици.
Ето виж я тук в действие.При една от рибите за които Троли говори.
http://www.youtube.com/watch?v=4aUWMD5kHhg
Красива въдица,но не бих я предпочел пред Ъглито.Във Тази ф-ма от линка има по-подходящи въдици за тролинг.Не вярвам конеца да е скъсал от водачите.По-скоро е проблем в конеца....виждал съм го и друг път с други въдици.
Ето виж я тук в действие.При една от рибите за които Троли говори.
http://www.youtube.com/watch?v=4aUWMD5kHhg
Аз троля с такава 2,43 -12-25lb. и съм много доволен.Нямам трофейни риби на нея и с тях не знам как ще се държи,но иначе много лека и чуствителна.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
От три сома тоя ден на една и съща въдица,само третият беше изваден успешно,щот беше женски/спокоен/,другите два обаче скъсаха,бяха нервни и агресивни/мъжкари/!
Бланката на тази въдица е с високо качество,но са спестили от цената с ефтини стоманени водачи,които имат и вътрешен ръб от където идва протриването!Спестили са и от дръжката и макародържача!Една въдица за сом не струва нищо,ако на водачите и макародържача не пише Фуджи!
Валката ще е доволен,докато не му скъса от протриване,после нека ми се обади!

- icko741
- научил се да хвърля
Благодаря за отговорите.
Отказвам се...

Има същите въдици без червен връх и други водачи.Не съм заглеждал ръбовете по водачите,но има големи ф-ми които произвеждат хубави такива и се слагат на качествени пръчки.
В понеделник ще погледна подробно за какво иде реч.

В понеделник ще погледна подробно за какво иде реч.
- icko741
- научил се да хвърля
Като се замислих сега, се сещам че, съседната въдица до тази беше абсолютно същата, пак с червен връх, но с други водачи. Ще отскоча във вторник да я прегледам по-подробно и ще пиша.