Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
Модератор: dantho.mihov
Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
Този референдум е пълен ташак с който се цели поредната политическа изгода.Наближават избори все пак и всеки ебалник в събранието търси изгода.Поредното безумно харчене на пари които могат да бъдат ползвани за здравеопазване или образование например.И без това няма да има необходимия брой гласоподаватели така че това е напълно безмислен харч.Мое мнение е че в България трябва да се развива ядрена енергетика но в Козлодуй,като модернизиране на реакторите и построяване на площадки за поръчаните вече.Жалко за излъганите надежди на хората в Белене за откриване на работни места.Но това е факт от поне 25 год.Редно е да се помисли за осигуряване на някакво препитание на хората в този беден район на България,а не да се пускат сапунени мехури за нещо което всички знаят че няма кой да го плати.Сега са 22милиарда ,догодина ше са 27-28,а до евентуално завършване Бог знае колко.(на всички е ясно че в Бегето неможе да се направи правилен разчет на нищо осве на парите който ще бъдат откраднати).Освен това там е и опасно от земетересения.Един разлом е с Вранча и всички знаят за ужаса от земетресението миналия век.
Без лични пристрастия, като нормален човек бих попитал : За колко години ще се вземе лиценз за 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй (след това колко години ще трае поректа по изграждането, до пуск в експлоатация на блоковете ? Въпреки, че знам такива процедури траят до 15 години) и за колко години ще се построи "КОНКУРЕНТАНА-та" АЕЦ Белене с 51% Държавно участие, без повече инвестиции от българска страна, както е в контракта
Има подводни камъни както от наша страна, така и от чужда !
Гласувайте с "ДА" или "НЕ" - вашият глас е от значение - казва ви го инженер Топло и Ядрена Енергетика към катедрата на ТУ-София, на 25-години, специализиращ Топлоенергетика
Тук в любимия ни форум е просто дискусия...даже споменавам колегата Тео62 , ако няма такива дискутирания на локално ниво, то да ядем БАНАНА С КУРата - като майМУНИТЕ ли , остави грешните си впечатления за 3-ти прочит на темата от твоя страна и ще прогледнеш кой за какво е и с кого е

Гласувайте с "ДА" или "НЕ" - вашият глас е от значение - казва ви го инженер Топло и Ядрена Енергетика към катедрата на ТУ-София, на 25-години, специализиращ Топлоенергетика

Тук в любимия ни форум е просто дискусия...даже споменавам колегата Тео62 , ако няма такива дискутирания на локално ниво, то да ядем БАНАНА С КУРата - като майМУНИТЕ ли , остави грешните си впечатления за 3-ти прочит на темата от твоя страна и ще прогледнеш кой за какво е и с кого е

-
- ще става разбирач
Разбира се че съм ЗА
Ама не в такъв обирджийски проект, 'дето 80 процента от народа ще го плаща
, т'ва дет си го правил преди с пистолетчето (дето го бъркаш с ташаци) са не върви, щото и ние го вадим, 'ма по-гОлем от твоя
Понеже имам наблюдения по язовирните стени и вецовете, та мога да споделя разни изводи... Основно за ВЕЦ-а на язовир Кърджали. Преди около 7-8 години там чат пат работеха 1-2 турбини, в пиковите часове вечер се включваше и трета. Последните 3 години там почти непрекъснато работят 3 турбини и все по-често се включваше и четвъртата.И това май се случва поголовно в цялата страна....(не съм сигурен ) 'ма да не би да има някъде пълен язовир. От разговорите с шефовете на районите се оказва, че ВЕЦ-овете поемат тежестта от АЕЦ-а. Обаче те ще смогват до едно време, защото все пак капацитета им не стига, за да заместят АЕЦ-а в Козлодуй.....
Нашия политически "елит" твърди, че имаме излишъци от енергия и всичко се продава навън!!!
Що си мисля (дано да не съм прав), че НЕК-а е подготвена за фалит и най-вероятно веднага, след като минат изборите, НЕК ще бъде фалирана и продадена в частни ръце.
Цялата работа е, че Шеврон са в стартова позиция с газа в Черно море
.
А, тук не може да се построи друг АЕЦ освен руски, защото иначе няма да има рентабилно гориво за АЕЦ-а( в Белене разбира се ), а по-лошото няма да има после къде да се изхвърли това гориво
Много е важно как ще си изиграем ходовете, 'ма с тоя референдум пак не зависи от нас
Малко набързо го нахвърлях, ма....има мат'риал за размисъл, общо взето

Ама не в такъв обирджийски проект, 'дето 80 процента от народа ще го плаща

НЕма нужда да делиш народа на ваще и наще-90 те минаха отдавнаTeo 62 написа: И тука ли се пробвате червени мекеретаНе се наплюскахте толкова години,с различни формации - та даже и ГЕРБ са ваши пионерчета - срам нямате.За мене тази тема е изцяло провокативна
...."някаква извадка"...
Прочетете нещо на ядрения физик Георги Котев по този въпрос

Понеже имам наблюдения по язовирните стени и вецовете, та мога да споделя разни изводи... Основно за ВЕЦ-а на язовир Кърджали. Преди около 7-8 години там чат пат работеха 1-2 турбини, в пиковите часове вечер се включваше и трета. Последните 3 години там почти непрекъснато работят 3 турбини и все по-често се включваше и четвъртата.И това май се случва поголовно в цялата страна....(не съм сигурен ) 'ма да не би да има някъде пълен язовир. От разговорите с шефовете на районите се оказва, че ВЕЦ-овете поемат тежестта от АЕЦ-а. Обаче те ще смогват до едно време, защото все пак капацитета им не стига, за да заместят АЕЦ-а в Козлодуй.....
Нашия политически "елит" твърди, че имаме излишъци от енергия и всичко се продава навън!!!
Що си мисля (дано да не съм прав), че НЕК-а е подготвена за фалит и най-вероятно веднага, след като минат изборите, НЕК ще бъде фалирана и продадена в частни ръце.

Цялата работа е, че Шеврон са в стартова позиция с газа в Черно море

А, тук не може да се построи друг АЕЦ освен руски, защото иначе няма да има рентабилно гориво за АЕЦ-а( в Белене разбира се ), а по-лошото няма да има после къде да се изхвърли това гориво

Много е важно как ще си изиграем ходовете, 'ма с тоя референдум пак не зависи от нас

Малко набързо го нахвърлях, ма....има мат'риал за размисъл, общо взето

- Vid
- кандидат преподавател
Та гласувайте ЗА или НЕ.... На въпроса да има ли ядрена енергитика в Б-я или не? Гласувайте принципно, не за Белене, не да Козлодуй, а просто ей тъй... колкото да сме в играта и да угодим на някои кръгове и егота в политиката и да похарчим 20-30 млн. от бюджета, т.е. пари събрани от народа, от всеки един от нас. КВо пък, те милиони пак ще ги съберат от нас и пак ще ги похарчат за техните си......
Пак, и за последно ша са махам от та държава, ама то път за винаги...........
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Колега искам да ти кажа, че се бъркаш ! Виж една от графиките за натовареност на блоковете 5 и 6 от АЕЦ Козлодуй през летния и "циганското лято" се пада и дори при голям отток на реките по течение на ВЕЦ-овете. При такива големи оттоци, ЕСО нарежда на ТЕЦ-а да понижи малко мощността си за сметка на тия ВЕЦ-ове..., но на АЕЦ-а не може да нареди, тъй като е икономически не изгодно !!!!!deso_bg написа: Понеже имам наблюдения по язовирните стени и вецовете, та мога да споделя разни изводи... Основно за ВЕЦ-а на язовир Кърджали. Преди около 7-8 години там чат пат работеха 1-2 турбини, в пиковите часове вечер се включваше и трета. Последните 3 години там почти непрекъснато работят 3 турбини и все по-често се включваше и четвъртата.И това май се случва поголовно в цялата страна....да не би да има някъде пълен язовир. От разговорите с шефовете на районите се оказва, че ВЕЦ-овете поемат тежестта от АЕЦ-а. Обаче те ще смогват до едно време, защото все пак капацитета им не стига, за да заместят АЕЦ-а в Козлодуй.....
Преди 2 години не бяхме включили Американката в паралел, макар, че плащахме за нея все едно е включена и част от мщностите ни бяха натоварени не на МАКС де

На сегашното ниво на икономика - "недоносче" , имаме излишъци на ел. енергия все още, докът не вземат да протестират пак мините в МАРБАС

НЕК ако фалира - нашата страна и ние заедно с нея сме роби ! Това няма как да се случи

Шеврон са ОТЖИВЕЛИЦА ! Виж в Еквадор и други страни какво направиха ! В Бг не сме по-будали от ТЯХ и НИЕ се опълчихме срещу Шеврон и за сега Я изгонихме

Проекта е да е с 51% държавно участие - както ни уверяват политиците + това се планира изграждане на Завод за преработка и съхранение на ОЯГ на територията на БГ по най-съвременни стандарти !!! Така, че няма да се плащат вече илзишни пари за Сибир - това вече е от бъдещите протоколи който сме подписали и аз дори не съм запознат

Бих цитирал себе си отново :
... и добавил " Въпреки изхода на Референдума - важното е, че на ВСИЧКИ НАС НИ ПУКА ЗА НАШЕТО РАЗВИТИЕ и БЪДЕЩЕJettroniX написа: Няма на всяка цена да се строи новата централа - това мисля, че всички го знаете

Аз си оставам в БГ, въпреки всичко и съзнавам - ще работя докът не пукна - без дори да опитам какво е това ПЕНСИЯ !!!

-
- ще става разбирач
С всичко написано от теб мога да се съглася ако ме убедиш
, щото мойто са догадки и се опитвам да си правя собствени изводи на базата на факти, освен с това :
Пък и какво се случва в Черно море , определено не зависи от нас ! Само можем да се надяваме ...
За НЕК не знам с какво гарантираш
ма тенденциите са такива 

Определено не си прав! Не са и скоро няма да бъдат !JettroniX написа: Шеврон са ОТЖИВЕЛИЦА

За НЕК не знам с какво гарантираш

-
- ще става разбирач
Ние 100% ще инвестираме в развитието на ядрената енергетика. Дали ще е Белене, Козлодуй, Черна Вода, Синоп, Кръшко, или други нови проекти наоколо, все тая. Ама от този референдум май нищо не зависи

Последно промяна от deso_bg на Нед Яну 13, 2013 3:25 am, променено общо 1 път.
Ами добре за случилото се давам ти най-близкото и достоверно инфо в мрежата ...deso_bg написа:С всичко написано от теб мога да се съглася ако ме убедиш, щото мойто са догадки и се опитвам да си правя собствени изводи на базата на факти, освен с това :
Определено не си прав! Не са и скоро няма да бъдат !JettroniX написа: Шеврон са ОТЖИВЕЛИЦАПък и какво се случва в Черно море , определено не зависи от нас ! Само можем да се надяваме ...
За НЕК не знам с какво гарантирашма тенденциите са такива
НЕК, ако стане чуждо ще ГО УСЕТИШ, без да ти го пиша !!!
deso_bg написа:Ние 100% ще инвестираме в развитието на ядрената енергетика. Дали ще е Белене, Козлодуй, Черна Вода, Синоп, Кръшко, или други нови проекти наоколо, все тая. Ама ние май нямаме избор.

предполагам знаеш къде са тия чеда и май знаеш нямат нищо общо за сега с БГ ? Относно другите НОВИ проекти в региона предполагам знаеш КОЙ е МОТОРА ?deso_bg написа:Черна Вода, Синоп, Кръшко, или други нови проекти наоколо

-
- ще става разбирач
Те и BP омазаха мексиканския залив
П.П. Знам къде са

П.П. Знам къде са

deso_bg написа:Те и BP омазаха мексиканския залив![]()
П.П. Знам къде са
Тъй как сравняваш БП сравни и Шеврон из картата на СВЕТА

-
- ще става разбирач
Тоя подпис, не случайно съм го пляснал там, доста добре знам къде се намират повечето петролни и енергийни компании, и то от личен опит не от нета
През повечето време работя за тях 
Ти като си навътре в нещата, т'ва инфо има ли нещо общо с реалноста :
https://www.balkanleaks.eu/en/belene-confidential.html

Ти като си навътре в нещата, т'ва инфо има ли нещо общо с реалноста :
https://www.balkanleaks.eu/en/belene-confidential.html
-
- Модератор
Какви са основните постулати в доклада и какъв е извода за аудиторията ?
- daniel defoe
- разбира нещата
Този въпрос предизвиква у мен асоциацията с един друг такъвЗа или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

"Имате триетажна къща, във всеки етаж на тая къща има по осем прозореца. На покрива има две капандури и два комина. Във всеки етаж има по двама наематели. И сега кажете ми, господа, в коя година е умряла бабата на портиера? " из "Швейк пред съдебните лекари"вс

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Много точно казано колега !!!!Vid написа:Та гласувайте ЗА или НЕ.... На въпроса да има ли ядрена енергитика в Б-я или не? Гласувайте принципно, не за Белене, не да Козлодуй, а просто ей тъй... колкото да сме в играта и да угодим на някои кръгове и егота в политиката и да похарчим 20-30 млн. от бюджета, т.е. пари събрани от народа, от всеки един от нас. КВо пък, те милиони пак ще ги съберат от нас и пак ще ги похарчат за техните си......
Англичните си правят сметка как щели да посрещнат хилядите имигранти от България след 2014г и дали да въвеждали ограничения за тях, а ние ще строим АЕЦ и ще развиваме икономика. КОГА И С КОГО? След 20-30г от България ще остане само София.
В болниците няма лекарства и консуматви, за пенсионерите няма пенсии, българските ученици са най-глупави в ЕС, млади хора с образование работят за 400-500лв ама ние въпреки това ще хвърлим милиарди за напълно не ясен проект !!!!
Иначе в най-скоро време и аз ще се махам и аз от таа държава.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

Ми какво зависи от тебе бре човечеJettroniX написа:
...даже споменавам колегата Тео62 , ако няма такива дискутирания на локално ниво, то да ядем БАНАНА С КУРата - като майМУНИТЕ ли , остави грешните си впечатления за 3-ти прочит на темата от твоя страна и ще прогледнеш кой за какво е и с кого е