За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор

За или не, на референдума - ядрена енергетика в Б-я

За:
48
28%
Не:
60
35%
Не мога да преценя:
8
5%
Строеж на допълнителни мощности в Козлодуй:
37
22%
Нова централа в Белене:
17
10%

Общо гласове: 170

bobivr73
новобранец
новобранец

Re: За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я

Мнение от bobivr73 »

Този референдум е пълен ташак с който се цели поредната политическа изгода.Наближават избори все пак и всеки ебалник в събранието търси изгода.Поредното безумно харчене на пари които могат да бъдат ползвани за здравеопазване или образование например.И без това няма да има необходимия брой гласоподаватели така че това е напълно безмислен харч.Мое мнение е че в България трябва да се развива ядрена енергетика но в Козлодуй,като модернизиране на реакторите и построяване на площадки за поръчаните вече.Жалко за излъганите надежди на хората в Белене за откриване на работни места.Но това е факт от поне 25 год.Редно е да се помисли за осигуряване на някакво препитание на хората в този беден район на България,а не да се пускат сапунени мехури за нещо което всички знаят че няма кой да го плати.Сега са 22милиарда ,догодина ше са 27-28,а до евентуално завършване Бог знае колко.(на всички е ясно че в Бегето неможе да се направи правилен разчет на нищо осве на парите който ще бъдат откраднати).Освен това там е и опасно от земетересения.Един разлом е с Вранча и всички знаят за ужаса от земетресението миналия век.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Без лични пристрастия, като нормален човек бих попитал : За колко години ще се вземе лиценз за 7-ми и 8-ми блок на Козлодуй (след това колко години ще трае поректа по изграждането, до пуск в експлоатация на блоковете ? Въпреки, че знам такива процедури траят до 15 години) и за колко години ще се построи "КОНКУРЕНТАНА-та" АЕЦ Белене с 51% Държавно участие, без повече инвестиции от българска страна, както е в контракта :D Има подводни камъни както от наша страна, така и от чужда !

Гласувайте с "ДА" или "НЕ" - вашият глас е от значение - казва ви го инженер Топло и Ядрена Енергетика към катедрата на ТУ-София, на 25-години, специализиращ Топлоенергетика :idea:

Тук в любимия ни форум е просто дискусия...даже споменавам колегата Тео62 , ако няма такива дискутирания на локално ниво, то да ядем БАНАНА С КУРата - като майМУНИТЕ ли , остави грешните си впечатления за 3-ти прочит на темата от твоя страна и ще прогледнеш кой за какво е и с кого е :lol:
Изображение
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Разбира се че съм ЗА :D

Ама не в такъв обирджийски проект, 'дето 80 процента от народа ще го плаща :wink: :lol: :lol:
Teo 62 написа: И тука ли се пробвате червени мекерета :twisted:Не се наплюскахте толкова години,с различни формации - та даже и ГЕРБ са ваши пионерчета - срам нямате.За мене тази тема е изцяло провокативна :idea:...."някаква извадка"... :twisted:Прочетете нещо на ядрения физик Георги Котев по този въпрос :!:
НЕма нужда да делиш народа на ваще и наще-90 те минаха отдавна :wink: , т'ва дет си го правил преди с пистолетчето (дето го бъркаш с ташаци) са не върви, щото и ние го вадим, 'ма по-гОлем от твоя :mrgreen:

Понеже имам наблюдения по язовирните стени и вецовете, та мога да споделя разни изводи... Основно за ВЕЦ-а на язовир Кърджали. Преди около 7-8 години там чат пат работеха 1-2 турбини, в пиковите часове вечер се включваше и трета. Последните 3 години там почти непрекъснато работят 3 турбини и все по-често се включваше и четвъртата.И това май се случва поголовно в цялата страна....(не съм сигурен ) 'ма да не би да има някъде пълен язовир. От разговорите с шефовете на районите се оказва, че ВЕЦ-овете поемат тежестта от АЕЦ-а. Обаче те ще смогват до едно време, защото все пак капацитета им не стига, за да заместят АЕЦ-а в Козлодуй.....

Нашия политически "елит" твърди, че имаме излишъци от енергия и всичко се продава навън!!!

Що си мисля (дано да не съм прав), че НЕК-а е подготвена за фалит и най-вероятно веднага, след като минат изборите, НЕК ще бъде фалирана и продадена в частни ръце. :mrgreen:

Цялата работа е, че Шеврон са в стартова позиция с газа в Черно море :wink: .

А, тук не може да се построи друг АЕЦ освен руски, защото иначе няма да има рентабилно гориво за АЕЦ-а( в Белене разбира се ), а по-лошото няма да има после къде да се изхвърли това гориво :lol:

Много е важно как ще си изиграем ходовете, 'ма с тоя референдум пак не зависи от нас :lol: :lol: :lol:

Малко набързо го нахвърлях, ма....има мат'риал за размисъл, общо взето :mrgreen:
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Та гласувайте ЗА или НЕ.... На въпроса да има ли ядрена енергитика в Б-я или не? Гласувайте принципно, не за Белене, не да Козлодуй, а просто ей тъй... колкото да сме в играта и да угодим на някои кръгове и егота в политиката и да похарчим 20-30 млн. от бюджета, т.е. пари събрани от народа, от всеки един от нас. КВо пък, те милиони пак ще ги съберат от нас и пак ще ги похарчат за техните си......
Пак, и за последно ша са махам от та държава, ама то път за винаги...........
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

deso_bg написа: Понеже имам наблюдения по язовирните стени и вецовете, та мога да споделя разни изводи... Основно за ВЕЦ-а на язовир Кърджали. Преди около 7-8 години там чат пат работеха 1-2 турбини, в пиковите часове вечер се включваше и трета. Последните 3 години там почти непрекъснато работят 3 турбини и все по-често се включваше и четвъртата.И това май се случва поголовно в цялата страна....да не би да има някъде пълен язовир. От разговорите с шефовете на районите се оказва, че ВЕЦ-овете поемат тежестта от АЕЦ-а. Обаче те ще смогват до едно време, защото все пак капацитета им не стига, за да заместят АЕЦ-а в Козлодуй.....
Колега искам да ти кажа, че се бъркаш ! Виж една от графиките за натовареност на блоковете 5 и 6 от АЕЦ Козлодуй през летния и "циганското лято" се пада и дори при голям отток на реките по течение на ВЕЦ-овете. При такива големи оттоци, ЕСО нарежда на ТЕЦ-а да понижи малко мощността си за сметка на тия ВЕЦ-ове..., но на АЕЦ-а не може да нареди, тъй като е икономически не изгодно !!!!!
Преди 2 години не бяхме включили Американката в паралел, макар, че плащахме за нея все едно е включена и част от мщностите ни бяха натоварени не на МАКС де :lol: , но факт е , че освен за тях плащахме и за съдебни дела с АЛСТОМ за неуредени сметки с АМЕРИКАНКАТА ;)

На сегашното ниво на икономика - "недоносче" , имаме излишъци на ел. енергия все още, докът не вземат да протестират пак мините в МАРБАС ;)

НЕК ако фалира - нашата страна и ние заедно с нея сме роби ! Това няма как да се случи ;) ГАРАНТИРАМ !!!

Шеврон са ОТЖИВЕЛИЦА ! Виж в Еквадор и други страни какво направиха ! В Бг не сме по-будали от ТЯХ и НИЕ се опълчихме срещу Шеврон и за сега Я изгонихме ;)

Проекта е да е с 51% държавно участие - както ни уверяват политиците + това се планира изграждане на Завод за преработка и съхранение на ОЯГ на територията на БГ по най-съвременни стандарти !!! Така, че няма да се плащат вече илзишни пари за Сибир - това вече е от бъдещите протоколи който сме подписали и аз дори не съм запознат :) ;) Финансирането и проекта вече в напреднала фаза, но не знам за чия сметка ще бъде :( ;)

Бих цитирал себе си отново :
JettroniX написа: Няма на всяка цена да се строи новата централа - това мисля, че всички го знаете :D
... и добавил " Въпреки изхода на Референдума - важното е, че на ВСИЧКИ НАС НИ ПУКА ЗА НАШЕТО РАЗВИТИЕ и БЪДЕЩЕ :prayer:

Аз си оставам в БГ, въпреки всичко и съзнавам - ще работя докът не пукна - без дори да опитам какво е това ПЕНСИЯ !!!
Изображение
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

С всичко написано от теб мога да се съглася ако ме убедиш :wink: , щото мойто са догадки и се опитвам да си правя собствени изводи на базата на факти, освен с това :
JettroniX написа: Шеврон са ОТЖИВЕЛИЦА
Определено не си прав! Не са и скоро няма да бъдат ! :idea:Пък и какво се случва в Черно море , определено не зависи от нас ! Само можем да се надяваме ...

За НЕК не знам с какво гарантираш :mrgreen: ма тенденциите са такива :roll:
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Ние 100% ще инвестираме в развитието на ядрената енергетика. Дали ще е Белене, Козлодуй, Черна Вода, Синоп, Кръшко, или други нови проекти наоколо, все тая. Ама от този референдум май нищо не зависи :wink: :mrgreen:
Последно промяна от deso_bg на Нед Яну 13, 2013 3:25 am, променено общо 1 път.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

deso_bg написа:С всичко написано от теб мога да се съглася ако ме убедиш :wink: , щото мойто са догадки и се опитвам да си правя собствени изводи на базата на факти, освен с това :
JettroniX написа: Шеврон са ОТЖИВЕЛИЦА
Определено не си прав! Не са и скоро няма да бъдат ! :idea:Пък и какво се случва в Черно море , определено не зависи от нас ! Само можем да се надяваме ...

За НЕК не знам с какво гарантираш :mrgreen: ма тенденциите са такива :roll:
Ами добре за случилото се давам ти най-близкото и достоверно инфо в мрежата ...
НЕК, ако стане чуждо ще ГО УСЕТИШ, без да ти го пиша !!!
deso_bg написа:Ние 100% ще инвестираме в развитието на ядрената енергетика. Дали ще е Белене, Козлодуй, Черна Вода, Синоп, Кръшко, или други нови проекти наоколо, все тая. Ама ние май нямаме избор. :ANAL:
:rolleyes: ччччАКАЙ МАЛКО :
deso_bg написа:Черна Вода, Синоп, Кръшко, или други нови проекти наоколо
предполагам знаеш къде са тия чеда и май знаеш нямат нищо общо за сега с БГ ? Относно другите НОВИ проекти в региона предполагам знаеш КОЙ е МОТОРА ?
Изображение
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Те и BP омазаха мексиканския залив :lol:

П.П. Знам къде са :!:
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

deso_bg написа:Те и BP омазаха мексиканския залив :lol:

П.П. Знам къде са :!:

Тъй как сравняваш БП сравни и Шеврон из картата на СВЕТА ;)
Изображение
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от deso_bg »

Тоя подпис, не случайно съм го пляснал там, доста добре знам къде се намират повечето петролни и енергийни компании, и то от личен опит не от нета :D През повечето време работя за тях :wink:

Ти като си навътре в нещата, т'ва инфо има ли нещо общо с реалноста :
https://www.balkanleaks.eu/en/belene-confidential.html
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Какви са основните постулати в доклада и какъв е извода за аудиторията ?
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

За или против - референдума- Ядрена енергетика в Б-я
Този въпрос предизвиква у мен асоциацията с един друг такъв :lol:
"Имате триетажна къща, във всеки етаж на тая къща има по осем прозореца. На покрива има две капандури и два комина. Във всеки етаж има по двама наематели. И сега кажете ми, господа, в коя година е умряла бабата на портиера? " из "Швейк пред съдебните лекари"вс
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Vid написа:Та гласувайте ЗА или НЕ.... На въпроса да има ли ядрена енергитика в Б-я или не? Гласувайте принципно, не за Белене, не да Козлодуй, а просто ей тъй... колкото да сме в играта и да угодим на някои кръгове и егота в политиката и да похарчим 20-30 млн. от бюджета, т.е. пари събрани от народа, от всеки един от нас. КВо пък, те милиони пак ще ги съберат от нас и пак ще ги похарчат за техните си......
Пак, и за последно ша са махам от та държава, ама то път за винаги...........
Много точно казано колега !!!!
Англичните си правят сметка как щели да посрещнат хилядите имигранти от България след 2014г и дали да въвеждали ограничения за тях, а ние ще строим АЕЦ и ще развиваме икономика. КОГА И С КОГО? След 20-30г от България ще остане само София.
В болниците няма лекарства и консуматви, за пенсионерите няма пенсии, българските ученици са най-глупави в ЕС, млади хора с образование работят за 400-500лв ама ние въпреки това ще хвърлим милиарди за напълно не ясен проект !!!!

Иначе в най-скоро време и аз ще се махам и аз от таа държава.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

JettroniX написа:
...даже споменавам колегата Тео62 , ако няма такива дискутирания на локално ниво, то да ядем БАНАНА С КУРата - като майМУНИТЕ ли , остави грешните си впечатления за 3-ти прочит на темата от твоя страна и ще прогледнеш кой за какво е и с кого е :lol:
Ми какво зависи от тебе бре човече :lol: Все още живееш в една страна управлявана от бившата комунистическа номенклатура.Недей да мислиш,че като си изхарчил парите от стадото овце на баща си или бостана с кауни да учиш вече си вещ по всички въпроси.Целият този Беленски референдум ще излезе пълен фарс. :!: Такъв театър разиграват ,че ще се усетиш след време :idea:Много внимателно съм прегледал и анализирал ,а за проглеждането съм на светлинни години пред тебе :idea:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”