Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Подледен риболов
naRiba.com

Форум

Огняновски Бобой и едно Бабе!
- Paublo_Eskobar
- Модератор
Огняновски Бобой и едно Бабе!
Днес ще ви пиша първавата си тема за подледен риболов,много искам да ви разкажа....
Трябва да се опитват нови места и така трябва,за това решихме да опитаме късмета си на Огняново.В състава освен мен,като лаик взеха участие все корифеи в този тип риболов.Колето и Чируза и една изненада,но за нея по късно.
А пък колето къв е пич,ако не е той да ни сгрее с топло чайче преди да се качим на леда,ще се огърчиме на първата крачка върху ледо:

Ей ги наще доволни и подготвени за предстоящото капо...

Облякохме дрехите и изкачихме баирчето да видим там ли е леда,откри ни се страхотна гледка над залива Раковица:

Вече сичко готово почваме ги,в началото на залива леда е дебел над 15см,постепенно към острова намаля до 6-7см.Пуснах ги напред смелчаците,а аз плахо и лекичко се предвижвах зад тях.Направихме първите дупки и заседнахме да помпим.

Естесвено не тръгна добре нямахме и пипане,но Владо си е разбирач и ги подкара:

Аааа да забравих да ви кажа за четвъртия леден участник G.Petkov,още не беше пробил първата си дупка и Колето почна да му разправя кви големи сме ги дърпали преди да дойде:

Жорката настинал,ама няма спиране качи се на ледо и си ги почна,а за негов "късмет" също и наш задуха един ужасен вятър.Студен,гаден дига сняг затрупва те и почват да ти треперят ръцете.

И в този период на арктически студ заради вятъра се ловяха риби,но почна да става много тегаво вече,а здравето е най важно както знаете.Жорката ни пожела късмет и ни помаха за довиждане.

Идва време да ви разкажа и за Бабка-та!Значи бабката е овита в шкембе и наблъскана с вътрешности и кокали.То си е направо бабка ама без забратка,сега ще ви я покажа.Седи вдясно след като й отсранихме шкембето се оказа страхотно мезе и много върви с дестилирана вода:

Време е да ви покажа част от улова на Владо и две влюбени душици!

За финал малко снимки за настроение:

Поздрави и само едро!
Трябва да се опитват нови места и така трябва,за това решихме да опитаме късмета си на Огняново.В състава освен мен,като лаик взеха участие все корифеи в този тип риболов.Колето и Чируза и една изненада,но за нея по късно.
А пък колето къв е пич,ако не е той да ни сгрее с топло чайче преди да се качим на леда,ще се огърчиме на първата крачка върху ледо:

Ей ги наще доволни и подготвени за предстоящото капо...

Облякохме дрехите и изкачихме баирчето да видим там ли е леда,откри ни се страхотна гледка над залива Раковица:

Вече сичко готово почваме ги,в началото на залива леда е дебел над 15см,постепенно към острова намаля до 6-7см.Пуснах ги напред смелчаците,а аз плахо и лекичко се предвижвах зад тях.Направихме първите дупки и заседнахме да помпим.

Естесвено не тръгна добре нямахме и пипане,но Владо си е разбирач и ги подкара:

Аааа да забравих да ви кажа за четвъртия леден участник G.Petkov,още не беше пробил първата си дупка и Колето почна да му разправя кви големи сме ги дърпали преди да дойде:

Жорката настинал,ама няма спиране качи се на ледо и си ги почна,а за негов "късмет" също и наш задуха един ужасен вятър.Студен,гаден дига сняг затрупва те и почват да ти треперят ръцете.

И в този период на арктически студ заради вятъра се ловяха риби,но почна да става много тегаво вече,а здравето е най важно както знаете.Жорката ни пожела късмет и ни помаха за довиждане.

Идва време да ви разкажа и за Бабка-та!Значи бабката е овита в шкембе и наблъскана с вътрешности и кокали.То си е направо бабка ама без забратка,сега ще ви я покажа.Седи вдясно след като й отсранихме шкембето се оказа страхотно мезе и много върви с дестилирана вода:

Време е да ви покажа част от улова на Владо и две влюбени душици!

За финал малко снимки за настроение:

Поздрави и само едро!

Последно промяна от Paublo_Eskobar на Нед Яну 13, 2013 4:44 am, променено общо 1 път.
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
-
- кандидат преподавател
Re: Огняновски Бобой и едно Бабе!
Много арно сте се представили !
Браво юнацииии.....!!!

Браво юнацииии.....!!!

Върл Shimano фен!
- pala4a82
- научил се да хвърля
браво красота

риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
- Martin Angelkov
- научил се да хвърля
Въпреки вятъра сте си изкарали супер! Браво 

Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен.
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- pacho109
- сериозен играч
Луди хора

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Много са си наред!pacho109 написа:Луди хора![]()
Ти си един страхливец!
Супер риболов в приятна компания!!!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Много ми е любим пустия Огняново.Откъм риба е кът, но природата е супер.
Снимките са върха, запалихте ме!
Снимките са върха, запалихте ме!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Цецо си стана един от нас
!
Ама и много ги дърпа, въобще не е като нов
!
Само аз се изложих', последен дойдох, пръв си тръгнах, едва спасих капото,
Ама като се качих в колата и зъбите ме боляха от студ
!
Баси и вятъра, аз ли съм стар, грип ли ме мори още, ама бях станах на кочан, въпреки че се бях облякъл като покорител на Арктика
!
И за сведение - леда е само за "ценители", колкото по-към рибите, толкова по-тънък !!!!
Като се съберат двама един до друг, пука и поддава !
Да няма грешни стъпки !
Иначе,
Много хубава тема със страхотни снимки !

Ама и много ги дърпа, въобще не е като нов

Само аз се изложих', последен дойдох, пръв си тръгнах, едва спасих капото,
Ама като се качих в колата и зъбите ме боляха от студ

Баси и вятъра, аз ли съм стар, грип ли ме мори още, ама бях станах на кочан, въпреки че се бях облякъл като покорител на Арктика

И за сведение - леда е само за "ценители", колкото по-към рибите, толкова по-тънък !!!!
Като се съберат двама един до друг, пука и поддава !
Да няма грешни стъпки !
Иначе,
Много хубава тема със страхотни снимки !
- indalo
- фен клуб-скобар
Завидех Цеко. Супер кефат снимките и разказчето. И аз си взех една балалайчица и 4-5 мърмошки
, требе ме водите некой път, но на по дебел лед, че с мойте 113 на тънкио лед, че земем се подлъзнем и нема вадене. Иначе е тръпка. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- научил се да хвърля
Днес 13.01.2013 г. от 9 до 15 ч., по същите места. Хубаво време - студ от -13 гр. до -3 гр. Безветрено - супер. От 11 ч. ни напече и слънце. Лед - здрав, макар че на 100 м. от острова е около 4 см. Нататък където са уловистите дълбочини, макар и донякъде да има нов черен сантиметров лед не е за ходене. След наводнението от 2005 г. заледения участък е с наноси поне от 2 м. и като се има предвид, че язовира е с ниско ниво, риболова се осъществи на дълбочини до 3 м., което го предупредели. След търсене, кой с 10 - тина, кой с 20 - десетина, кой с 30 до 50 костурчета, тип малко по големи от масовите "Душански", или събратята им от "Враждебна", но осезаемо по тлъсти. На леда имаше около 15-20 души. Не съжалявам за излета - чудесно студено, но безветрено време.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ето ме и мен. И аз днес, 13.01, ги мъчих пак. С Деди, за кураж.
Колегата Димитров го е разказал красиво, ама аз щях да пукна от студ. Не знам от недоспиване ли, от друго ли, ама такъв студ не съм брал скоро време. Ръцете замръзват, бузите изтръпват, само за мъжкари. Аз като по-глезен се предадох и не успях да ловя, както трябва. Завърших с около 70 рибки, 46 от една дупка за няма и 30 минути. Другите измъчени и пръснати.
Ама пък беше красиво, а по едно време и слънчево. Дано оцелее ледеца на затоплянето през тази седмица и да ги дърпаме в дълбокото.
Колегата Димитров го е разказал красиво, ама аз щях да пукна от студ. Не знам от недоспиване ли, от друго ли, ама такъв студ не съм брал скоро време. Ръцете замръзват, бузите изтръпват, само за мъжкари. Аз като по-глезен се предадох и не успях да ловя, както трябва. Завърших с около 70 рибки, 46 от една дупка за няма и 30 минути. Другите измъчени и пръснати.
Ама пък беше красиво, а по едно време и слънчево. Дано оцелее ледеца на затоплянето през тази седмица и да ги дърпаме в дълбокото.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч