Къде се намирам:
Мероприятия
Състезания и Първенства
naRiba.com

Форум

Републиканско на лед, І кръг, 12-13 януари, Враждебна
Модератори: Павел Иванов, Кърцата
Републиканско на лед, І кръг, 12-13 януари, Враждебна
Уважаеми колеги,
Републиканското първенство по подледен риболов ще проведе първия си кръг в събота и неделя, 12-13 януари. Мястото - водоемът на Враждебна до оградата на летището, известен още като "Черното кафе". Начало - 9 часа, край - 12 часа, часовете са и за двата дни. Турнирът ще бъде в южната част на водоема, по посока оградата на аерогара София.
Тази година за пръв път ще участват рекордният брой от 10 отбора! Клубовете, подали заявка за участие, са: Биг Фиш, Боби Фишер, Видракс, Майсторски риболов, Мосела, Острието, Риби и такъми, Риболовен свят, Фишмастърс и Янтра.
По регламент се лови с мормишка, като всеки състезател има право да ползва до 2 литра жива стръв и захранка. състезанието ще бъде в четири сектора с размери 100 на 40 метра, като във всеки сектор лови по един състезател от всеки отбор. Работата му е да хване повече риба, отколкото останалите си деветима противници в сектора. Всеки състезател има право на две маркирани с флагчета дупки, от които на по-малко от 5 метра разстояние никой няма право да дупчи и да лови. Моля, на когото му е интересно, да заповяда в събота и неделя на Враждебна.
П.С. - моля приятелите ми да стискат палци за "Видракс"! В отбора ловят Ники Дончев, братоците Боци и Пацо Николови, плюс моята скромна персона.
Републиканското първенство по подледен риболов ще проведе първия си кръг в събота и неделя, 12-13 януари. Мястото - водоемът на Враждебна до оградата на летището, известен още като "Черното кафе". Начало - 9 часа, край - 12 часа, часовете са и за двата дни. Турнирът ще бъде в южната част на водоема, по посока оградата на аерогара София.
Тази година за пръв път ще участват рекордният брой от 10 отбора! Клубовете, подали заявка за участие, са: Биг Фиш, Боби Фишер, Видракс, Майсторски риболов, Мосела, Острието, Риби и такъми, Риболовен свят, Фишмастърс и Янтра.
По регламент се лови с мормишка, като всеки състезател има право да ползва до 2 литра жива стръв и захранка. състезанието ще бъде в четири сектора с размери 100 на 40 метра, като във всеки сектор лови по един състезател от всеки отбор. Работата му е да хване повече риба, отколкото останалите си деветима противници в сектора. Всеки състезател има право на две маркирани с флагчета дупки, от които на по-малко от 5 метра разстояние никой няма право да дупчи и да лови. Моля, на когото му е интересно, да заповяда в събота и неделя на Враждебна.
П.С. - моля приятелите ми да стискат палци за "Видракс"! В отбора ловят Ники Дончев, братоците Боци и Пацо Николови, плюс моята скромна персона.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Re: Републиканско на лед, І кръг, 12-13 януари, Враждебна
Абе и аз искам да ида да ги погледам тия момчета к'во къцат, ма как да стигна до там , нямам кола нито с кой да ида, има ли някакъв превоз
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Има градски транспорт.
Довличаш се до последната спирка на трамвай 22 и от там взимаш селски рейс. Спира на 200м от гола.
Довличаш се до последната спирка на трамвай 22 и от там взимаш селски рейс. Спира на 200м от гола.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Опа е това чаках айде утре сам за гюронтия тама, че ме дават по талавизията !!!
- atanasov72
- новобранец
няма ли инфо от днес
-
- сериозен играч
Фишмастерс -9н.т.atanasov72 написа:няма ли инфо от днес
Острието -13н.т.
Майсторски Риболов -14н.т.
Янтра 18н.т.
Мосела 21н.т
Видракс 24н.т
Риболовен Свят 26н.т
Биг Фиш 27н.т
Риби и Такъми 33н.т
Боби Фишер 35н.т

Страхотно състезание стана! Сутринта почнахме на минус 12 градуса, зловещ студ, всичко мръзнеше. После Райчо взе мерки и температурите станаха по-поносими, но дупките мрампионатътъзнеха и се обледеняваха до самия край. Лови се повече риба от вчера, имаше доста бабушки и това доведе до скок в теглото на улова. Евала на Фишмастърс, ловиха много силно и двата дни, заслужено са победители. Днес нашият тим Видракс игра много здраво, станахме втори в манша, а Ники Дончев налови рекордните за състезанието 1.8 кг риба. Аз също се представих добре, станах втори в сектора с кило и 200, основно бабушки. По едно време ми се бяха вдигнали на 2 м от дъното!
Тактиката - въпросът беше да се уцели дупка, където има риби, и да ги държиш със захранка. Аз лових с кърмушка, изработена от капачка на "Кайлъшка гроздова", която работеше екстра и днес успя да ми задържи бабушките на дупката. Такъмите - тънки влакна, 0.068 в моя случай и дребни мърмушки, аз лових днес с една на Чируза, направил я е великолепно, няма грешка.
В отборното класиране Фишмастърс са първи, пред Майсторски риболов и Остриетата. както прогнозирах, колегите от Янтра играха много силно и заслужено са четвърти. Ние от Видракс сме на пето място, което за дебют не е зле.
В индивидуалното класиране победител е Станислав Кузов от Фишмастърс, днес лових с него в един сектор и мога да кажа, че чува петлите отвсякъде. В дупката му беше направо гмеж! Втори стана Иван Контрата от Остриетата, а трети е Ивайло Христов от Майсторски риболов. И тримата са със секторни победи и двата дни, всичко се реши от грамажа на улова им. Видракс имаме човек в десятката, това е Ники Дончев, завърши седми (организаторите му объркаха класирането и не го прочетоха, ама след това коригирахме нещата).
шампионатът е много силен, видях два дни как колеги се бореха за всяка рибка и буквално един-два костура водеха до промяна на класирането. Схемата с 10 отбора е много яка, стават врътки в класирането и така.
Поздрави на всички състезатели, за мен беше удоволствие да ловя с вас!
Тактиката - въпросът беше да се уцели дупка, където има риби, и да ги държиш със захранка. Аз лових с кърмушка, изработена от капачка на "Кайлъшка гроздова", която работеше екстра и днес успя да ми задържи бабушките на дупката. Такъмите - тънки влакна, 0.068 в моя случай и дребни мърмушки, аз лових днес с една на Чируза, направил я е великолепно, няма грешка.
В отборното класиране Фишмастърс са първи, пред Майсторски риболов и Остриетата. както прогнозирах, колегите от Янтра играха много силно и заслужено са четвърти. Ние от Видракс сме на пето място, което за дебют не е зле.
В индивидуалното класиране победител е Станислав Кузов от Фишмастърс, днес лових с него в един сектор и мога да кажа, че чува петлите отвсякъде. В дупката му беше направо гмеж! Втори стана Иван Контрата от Остриетата, а трети е Ивайло Христов от Майсторски риболов. И тримата са със секторни победи и двата дни, всичко се реши от грамажа на улова им. Видракс имаме човек в десятката, това е Ники Дончев, завърши седми (организаторите му объркаха класирането и не го прочетоха, ама след това коригирахме нещата).
шампионатът е много силен, видях два дни как колеги се бореха за всяка рибка и буквално един-два костура водеха до промяна на класирането. Схемата с 10 отбора е много яка, стават врътки в класирането и така.
Поздрави на всички състезатели, за мен беше удоволствие да ловя с вас!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честито пичове, това е дебют!
Работата е ясна, тоя екип с играещ тренер Бай ти Станил няма грешка
Работата е ясна, тоя екип с играещ тренер Бай ти Станил няма грешка

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- ninastefanina
- сериозен играч
Честито на победителите.
I Fish, Because The Voices In My Head Tell Me To...
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
"Колкото повече глупости правя,толкова по-популярен ставам"
И твоята заслуга не е маловажна!chirusa_bg написа:...Работата е ясна, тоя екип с играещ тренер Бай ти Станил няма грешка

Поздравления за всички и още по-добър успех на следващото състезание!Бат Стан написа:... аз лових днес с една на Чируза, направил я е великолепно, няма грешка.....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Иво снимаха ли го по талавизията 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Браво на майсторите,
Ще направим фен-клуб "Видракс" с логистична подкрепа
!
Ще направим фен-клуб "Видракс" с логистична подкрепа

-
- научил се да хвърля
И тишинаааа преди поредния кръг. Ове е шахмат. Даже няма реклама за публиката. Покрай атентат, Мосад и т.н. да не са вече "грифосани" с гриф "секретно" и кръговете от подледния риболов? То бива тайни, ама чак пък толкова? Сумата и участници, а мълчат като риби.