Дайте инфо за яз.ДОСПАТ???

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

nik19
новобранец
новобранец

Дайте инфо за яз.ДОСПАТ???

Мнение от nik19 »

Колеги,
Някой скоро ходил ли е на Доспат? Ще отскоча за 2-3дни в края на седмицата. Не съм бил там от много време, нямам идея какво да приготвя- такъми, захранка? Излиза ли нещо?
Дайте някаква информация.
Благодаря и наслука на всички.[/b]
pepic
новобранец
новобранец

Мнение от pepic »

Ами брато - риби бол, вода също. Позахлаждането на времето със сигурност ще се отрази благотворно на пъстървите там. През последните няколко дни - риболова не е чак толкова успешен но причината е по скоро в риболовците а не в липсата на риба. иска се фин такъм - плувка от порядъка на 0,3-0,5г, съвсем финно и разпределено утежнение, захранка - бял червей, дрожди, кускус. Влакно - 0,10 е нормално но при необходимост може и по дебело. За предпочитане с гол телескоп - 6-8м или щека. Лови се на плитко - 1,5м ако и да е по дълбоко местото, периодично - да не кажа постоянно се захранва с дрожда, червей, като е желателно по честото презамятане ако усетиш че рибата много много не взима на чакалка... Рибата в момента е навсякъде но по едрите са като че ли от страната на Доспатския край. Има много маломерна пъстърва така че имай го предвид... Може да се пробваш за костур на рибе на стената или за бабушка на по дълбочки места като се иска захранване...тва е най грубо Експериментирай със стръвта и използвай малки куки при капризна риба и кълване- ако са активни обаче - по голяма да не става зян дребосъка...Успех!
Аватар
Васкоо
новобранец
новобранец

Мнение от Васкоо »

В събота и неделя бях на Доспат. След тимбилдинга позяпах и разпитах - от около петдесетина колеги имаше извадени 2 каракуди и един костур около 1 кг. - всичко на дъно.В събота лових от 17,00 часа до тъмно - костур и кефал по педя на воблери. Край брега много гонеха примамките маломерни пъстърви. Резултата за събота - 8 костура и 3 клена, всичко по педя - като от конвейр. В неделя ранно ставане и в 07,00 на реката на 6 км над Сърница на един средно голям вир с дълбочина около 2 метра - на МЕРРS №1, с цвят имитиращ пъстърва - аз хванах две пъстърви, а колегата клен и пъстърва. Балканките по 30 см, кеееф ... алът почти 50 см. След него спря дори да шава рибата. В 09,00 бяхме на масата в кръчмето и маахме пържени филии за закуска.
На язовира говоря за брега отсрещен на Доспат - в края на хасфалта.
Успех :D
gyleva
новобранец
новобранец

Мнение от gyleva »

В неделя обиколих 3-4 места и хванах 10 костура по 25 санта.Хванах ги на торен червеи и на бял.Бях с 7метров телескоп и 4м. въдица.
nik19
новобранец
новобранец

Мнение от nik19 »

Благодаря, колеги.
Ще видим в събота какво ще хвана.
Аватар
krasii
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasii »

колега ник 19 ,дай малко инфо,смятам да ходя другата седмица там
nik19
новобранец
новобранец

Мнение от nik19 »

Нямах възможност да пиша досега. Аз като тръгнах на 13.10. по пътя ме хвана дъжд, градушка валя даже на места. Изведнъж стана доста студено, познаха прогнозите. За събота и неделя- 13-14.10. направих риболов само няколко часа. В събота стоях от 14ч до 18.30ч, излизаше дребен костур, на перо и бял червей, точно- хвърляш и вадиш, хванах и малко червеноперки. Малко по- едър костур вадех на дъно на червен червей. Имаше доста вятър и ми разнасяше захранката за пъстърва. Не ми удари нито една. В неделя от 11ч до 15ч стоях, доста силно духаше, пак костур лових, но на дъно. Това ми беше риболовът. Онзи ден говорих с познат- местен от Доспат, не излизало цяла седмица след това, явно времето я смути рибата.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”