Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

каква е наи добрата рибка за стръв за щука??
Модератор: sapuna
- daniel_g
- разбира нещата
Най-добрата рибка за стръв на щука е друга щука
Казвам и показвам !!!
Докато се борил със закачената щука към 90см. към 135 см друга по-голяма щука атакувала по-малката, била довлечена до лодката и извадена ! ( Rainy River, Minnesota, USA )
Снимките тук
http://message.snopes.com/showthread.php?t=6038

Докато се борил със закачената щука към 90см. към 135 см друга по-голяма щука атакувала по-малката, била довлечена до лодката и извадена ! ( Rainy River, Minnesota, USA )
Снимките тук

http://message.snopes.com/showthread.php?t=6038
- zapalen_92
- разбира нещата
.....
Аве човек разрови се тук таме и ще намериш.Застояла вода обича щуката.В този сайт има така казано "ревюта" с две думи всичко за вида риба която тарсиш.
-
- кандидат преподавател
Вярно че каракудата е най издържлива на куката и най се движи и дразни щуката но е вярно и че каквато риба има във водоема и каквато е свикнала да яде това гони. Примерно ходихме на р.Осъм ние си хвърлихме тапите с таранки но добър колега рибар ни каза ,че там таранка няма.Ние се учудихме и той ни каза че лови на облез .И верно на облез имаше успех.Съвета ми е пробваш всякакъв вид дребни рибки(таранка,облез,кротушка,костурче и др.)и ще разбереш .По принцип съм чел че щуката яде всичко дори жаби (били деликатес)мишки и водни плъхове. Така че пробвай и наслука
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
- katri
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Много ми е интересно някой хващал ли е щука на жаба,ако има такива нека да дадат повече инфо.Аз лично доста хубави кефали съм хващал на жабка, ама за щука никога не съм хвърлял на жаба, иначе миналата година видях един колега от Карлово си носеше с него капан за мишки и ми разправяше ,че хвърлял на мишле,ама не знам аз помислих че се майтапи с мен
Риболовец,а не рибар съм аз!!
-
- ще става разбирач
не че съм виден щукар ама поне от това което съм чел по дебелите книги жабата си е деликатес за щуката, кефал и аз съм хващал на жабче но интересното е че съм хващал само дребни, някои направо да се чудиш как го налапват, а би трябвало на такава стръв да налитат големи клендаци ама може причината да е в мен 

- stoned
- научил се да хвърля
Това за мишлето е вярно и аз знам един стар рибар, който ми разправяше, че лови на мишле.Но аз нито има откъде да намеря мишки, а и ме е гнус малко от такива твари.katri написа:Много ми е интересно някой хващал ли е щука на жаба,ако има такива нека да дадат повече инфо.Аз лично доста хубави кефали съм хващал на жабка, ама за щука никога не съм хвърлял на жаба, иначе миналата година видях един колега от Карлово си носеше с него капан за мишки и ми разправяше ,че хвърлял на мишле,ама не знам аз помислих че се майтапи с мен
А за жабката - преди няколко години един познат хвана щука на дънна, хвърлена за клен, незнам как не прегриза кордата.
ЗАРИБЕН