Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Въдица за тролинг
Пиши,но си вземи едно Ъгли да не се вкарваш у мисли.icko741 написа:Като се замислих сега, се сещам че, съседната въдица до тази беше абсолютно същата, пак с червен връх, но с други водачи. Ще отскоча във вторник да я прегледам по-подробно и ще пиша.
http://e-fish.bg/productv/10493/shakesp ... 25-lb.html
Браво за кво да съжаляваш.Аз като бях на 16 баща ми ми купи една зазка да се уча да карам зад блока и с нея са ми останали най яките спомени така че това може само да те радва тая лодка винаги ще си я спомняш.А за тъкъми те ще взема това кадето съм решил пък риболова ще покаже дали съм бил правTroli Rapala написа:Eй с това тръгнах в тролинга преди 9години и не съжалявам грам,яко емоции от към риби и кофти време с електрика-лайт-оркестра на гьола,минавах през секакви вълни и не ми пукаше от дъжд и вятър,ма бехме млади и самотни по гьоловете!![]()
Въдицата е последна дупка в кавала,ако говорим за тролинг!
Всичко е до макара,без нея си загубен!
Губил съм мачове от сомове,но и много други са губили пред очите ми,та изводите са ми на 100% преживяни и истински!Та изводът е един:"Дайте ми качествена макара и нема да имам проблеми с големи риби,а за пръта ми е все тая,той не ме бърка грам и мога да го докажа с риби и такъми!"
![]()

- iv4o_11
- новобранец
Колеги,
Поздравление за темата, на мен ми беше много полезна!
Ще се радвам ако някой препоръча и макара за тролинг, защото както е написал единия колега тя е доста важна част. Ще улесните нас, начинаещите, ако слагате по някой линк, защото както при въдиците всеки модел има различни разновидности, които явно за от голямо значение.
Предварително благодаря!
Поздравление за темата, на мен ми беше много полезна!
Ще се радвам ако някой препоръча и макара за тролинг, защото както е написал единия колега тя е доста важна част. Ще улесните нас, начинаещите, ако слагате по някой линк, защото както при въдиците всеки модел има различни разновидности, които явно за от голямо значение.
Предварително благодаря!
Go go go!!!
Ето ви Севидж Гиар,който притежавам.Той не е с водачите за които Троли говори.Бих казал,че се изказва малко неподготвен по теми,които не са му професия.
Да има стоманени водачи,които ще ви снимам утре,но проблема не е в тях.По спомен,но не съм сигурен конеца е бил евтин ментак.Ще попитам Тишо за случката и тогава ще копна директно разговора....останалото са преразкази с украсявания.

Колегата с макарите е редно да посочи за кой ценови клас говорим,защото това насочва и определя избора.В противен случай ще стигнем до Стела и Дайва....макари от които те лови ток....въпреки качествата им.
Да има стоманени водачи,които ще ви снимам утре,но проблема не е в тях.По спомен,но не съм сигурен конеца е бил евтин ментак.Ще попитам Тишо за случката и тогава ще копна директно разговора....останалото са преразкази с украсявания.

Колегата с макарите е редно да посочи за кой ценови клас говорим,защото това насочва и определя избора.В противен случай ще стигнем до Стела и Дайва....макари от които те лови ток....въпреки качествата им.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Специално тази въдица на Шекспир-Тайгър 12-25либри не става за тролинг,защото е доста баята и това се разбира по тежината и от 500грама!
Тежината на пръчката е от съществено значение в тролинга,не само за усещането на воблера,но и при самото изваждане на голяма риба!ЗЛАТНОТО правило в тролинга гласи:Колкото е по-лека въдицата,толкова по-добре протича целия процес от кълването до изваждането!В тази област има един Гений и той се казва Гари Лумис,който първи въвежда карбона при въдиците и то основно за тролинг на сьомги!В този форум има тема за историята му,как е отишъл до Бойнг и си е поискал карбон/секретен материал по онова време/ за да си направи въдица,та после става и милионер и светило в риболова!
Всичко най-важно в риболова и в частност в тролинга е открито в Щатите,като воблери,плетеняци,въдици и макари!Най-скъпите въдици са точно Гари Лумис,но не е важно колко много кинти са,а какво е посланието!Когато знаеш най-доброто в дадена област е много по-лесно да се ориентираш в по-евтиното,кое го прави такова и от какво е спестено!
И докато при пръчките важи правилото,че от ЛЕКОТАТА на въдицата зависи цената и удоволствието при борбата с рибите,то за МАКАРИТЕ важи обратната философия,която гласи,че колкото е по-тежка макарата,толкова е по-надеждна!Еталонът при макарите е Зийбас,Акурат,Ван-Стал,някои модели на Пен и Стелата на Шимано+Дайва Стийз!Всичко друго е шир-потреба,освен ако не е в границите 300-500долара по Американския стандарт!Щот в Щатите всичко е по-евтино и примерно една Тойота струва там 15бона а в Япония е 30бона! 

-
- учете се от него
- Обратна връзка:

Аз не притежавам такава въдица,щот не съм тъп да влача с пръчка 2.80м,която е неудобна за от лодка!Но въдицата на Тишо и много други,които са с дължини от 2.13 и 2.40 са с метални водачи,които са менте а тези от тази снимка са съвсем други!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тази въдица 2,79 и с тази акция 15-42гр. си е точно за джигTroli Rapala написа:
Аз не притежавам такава въдица,щот не съм тъп да влача с пръчка 2.80м,която е неудобна за от лодка!Но въдицата на Тишо и много други,които са с дължини от 2.13 и 2.40 са с метални водачи,които са менте а тези от тази снимка са съвсем други!

- iv4o_11
- новобранец
Говорим за макара с бюджет до 150 лева. За мен лично е важно не само коя е подходящата макара, а защо 

Go go go!!!
Тази въдица 2,79 и с тази акция 15-42гр. си е точно за джигstomanco написа: Аз не притежавам такава въдица,щот не съм тъп да влача с пръчка 2.80м,която е неудобна за от лодка!Но въдицата на Тишо и много други,които са с дължини от 2.13 и 2.40 са с метални водачи,които са менте а тези от тази снимка са съвсем други!

Моля те да не слушаш Троли.Той е голям професор,който вече ме съмнява дали разбира нещо.Но по-скоро мисля,че разбира,а говори на инат или на въпреки....което не е качество при всеки спор.Няма един негов пост който,ако съм казал нещо верно да го защити.Приема ме единствено за некво мнимо доказване и това го прави гола-вода и смешен.
Освен това четете хубаво постовете ми....не само вашите.По-горе написах,че в нас имам една въдица от този тип.Тя е използвана за риболов на чепаре в морето и е далеч от въдиците,които препоръчвам за тролинг,но във никакъв случай не е въдица за джиг.
Постанах я във форума за да видите,че това което са взели Тишо,Минко или кой да е,го има с други водачи при техните дължини и акции.....не само със стоманени(сега дано съм ясен).
Големия професор на Тролинг Сашето пак се изказа по Шекспир за Ъгли Стика.Уморих се да споря с това момченце.Ако си позволявам да пиша след него е за да не ви забълбуква с неверни нещо от които грам не разбира.Вече започвам да си мисля,че е психично болен човек и му е нужно да психодиспансер и лечение.Съжалявам за последното ми изречение,не исках да го обидя.
Последно промяна от Emo-83 на Пон Яну 14, 2013 4:51 pm, променено общо 1 път.
Това не е спининг....не мешай дисциплините и не измисляй твои правила,като след това постваш материали които нямат нищо общо с тролинга.Troli Rapala написа:Специално тази въдица на Шекспир-Тайгър 12-25либри не става за тролинг,защото е доста баята и това се разбира по тежината и от 500грама!Тежината на пръчката е от съществено значение в тролинга,не само за усещането на воблера,но и при самото изваждане на голяма риба!ЗЛАТНОТО правило в тролинга гласи:Колкото е по-лека въдицата,толкова по-добре протича целия процес от кълването до изваждането!В тази област има един Гений и той се казва Гари Лумис,който първи въвежда карбона при въдиците и то основно за тролинг на сьомги!В този форум има тема за историята му,как е отишъл до Бойнг и си е поискал карбон/секретен материал по онова време/ за да си направи въдица,та после става и милионер и светило в риболова!
Всичко най-важно в риболова и в частност в тролинга е открито в Щатите,като воблери,плетеняци,въдици и макари!Най-скъпите въдици са точно Гари Лумис,но не е важно колко много кинти са,а какво е посланието!Когато знаеш най-доброто в дадена област е много по-лесно да се ориентираш в по-евтиното,кое го прави такова и от какво е спестено!
И докато при пръчките важи правилото,че от ЛЕКОТАТА на въдицата зависи цената и удоволствието при борбата с рибите,то за МАКАРИТЕ важи обратната философия,която гласи,че колкото е по-тежка макарата,толкова е по-надеждна!Еталонът при макарите е Зийбас,Акурат,Ван-Стал,някои модели на Пен и Стелата на Шимано+Дайва Стийз!Всичко друго е шир-потреба,освен ако не е в границите 300-500долара по Американския стандарт!Щот в Щатите всичко е по-евтино и примерно една Тойота струва там 15бона а в Япония е 30бона!
Това не значи,че макарите за които говориш са лоши.
Няколко пъти ти казвам,че имаш тотален дисбаланс в такъмите.Искаш и говориш за лека пръчка,а си сложил възможно най-тежката макара с влакно което е за бели риби,но не и за големите ти претенции за сомове.
Освен това 100 пъти каза,че пръчката не била важна при тролинга.....което също е 100% грешка и ако това е така всички постове тук са абсолютно излишни.
Последно промяна от Emo-83 на Пон Яну 14, 2013 11:33 pm, променено общо 1 път.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Рибата не се уморява толкова от баятата пръчка-гега,а от драгът на макарата!За това цитирах Гари Лумис,който прави революция при пръчките!Една евтина макара за 100-150лева се скапва при няколко големи риби или за няколко години при интензивен риболов!Когато е нова макарата,няма много проблеми,стига да навиеш подходящото влакно за която е предвидена технически!Подходящата макара е тази,която ще отпусне при внезапен тласък на голям сом достатъчно линия за да не скъса!За съжаление по-евтините макари при рязък тласък от страна на рибата не зацепват и следва късане или изкривяване на куката и откачане!Това няма как да се разбере предварително,треа да ти се случи или да го видиш на живо!iv4o_11 написа:Говорим за макара с бюджет до 150 лева. За мен лично е важно не само коя е подходящата макара, а защо

Съгласен с тази част на този пост.Трудно ми е да посоча мн. добра макара под 250лв.Troli Rapala написа:Подходящата макара е тази,която ще отпусне при внезапен тласък на голям сом достатъчно линия за да не скъса!За съжаление по-евтините макари при рязък тласък от страна на рибата не зацепват и следва късане или изкривяване на куката и откачане!Това няма как да се разбере предварително,треа да ти се случи или да го видиш на живо!iv4o_11 написа:Говорим за макара с бюджет до 150 лева. За мен лично е важно не само коя е подходящата макара, а защоПодходящата макара е с голяма шпула и по-ниско предавателно число!
По-голямата шпула минимализира вероятността за запецване на драга!Повечето макари с японски имена са красиви на външен вид,но от вътре са кекави!
Примерно Риоби Екосима се произвежда под още 15имена и цени,та не очаквай некакво вътрешно качество,просто шир-потреба!
Все пак ето ти доказани макари на не високи цени.
http://e-fish.bg/productv/5094/ryobi-zauber.html
http://e-fish.bg/product/2311/okuma-rawii-ss.html
http://e-fish.bg/productv/6511/okuma-cedros.html
http://e-fish.bg/productv/6499/okuma-trio-fd.html
http://e-fish.bg/productv/6022/red-arc.html
http://e-fish.bg/productv/5269/abu-garcia-soron-sx.html
http://e-fish.bg/product/2292/abu-garci ... -4000.html
http://e-fish.bg/productv/5085/sj-splendor.html
Както винаги точен бат ЕМО адмирации, човек винаги има да научи нещо ново от теб стар вълк такъв
.То за пръчки ли за макари ли воблери за джулай морнинг ли за ШЕКЕРОВА ЛИ абе въобще евала
.И тази година по големи рибоци и дано се видим на Ивайловград