Зарган 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Re: Зарган 2012

Мнение от rap66 »

Ами сега след тая реакция чакай още 3 години за следващата Proba :D Ама това го има само в рибарските форуми (българските) и никъде другаде. Аз имам регистрации къде ли не, някои пращат на годината едно писмо че не си влизал, влизаш и така... Цял апартамент построих с четене в "направисисам", как един не писна че ще му взема занаята бе. За автомобилните форуми пък да не говорим. Пък ако пишеш нещо веднага 5 ще писнат че не било баш така и такава риба нема :axe:
Ribolubitel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ribolubitel »

КИРО написа:
limberov написа:proba
Брех,за 4г това ли успя да измислиш?
Проба - грешка!!! :butthead: Вай, вай, вай. :rolleyes:
СЛАЖЕ54
новобранец
новобранец

Мнение от СЛАЖЕ54 »

и аз хванах един с дължина 70см но късно се регистрирах ине съм го показал
СЛАЖЕ54
новобранец
новобранец

Мнение от СЛАЖЕ54 »

другите не съм ги броил
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

Колега,предполагам зарган си хванал?Кога го хвана,къде и на каква стръв,щото вече не продават блатен червей,уж?Разясни по-подробно за аудиторията,моля.Ако е в тази година ще имаш правото да отвориш ти новата тема.Ама чесно да ти кажа ме съмняваш с тези 70см пък камоли и "други" да има :wink: Я опъни рулетката пред теб и хубаво виж колко прави това!Дано си преувеличил само за дължината,защото силно се надявам и по това време да се прилъгва някоя хаймана.Хайде със здраве и дано ти хареса форума :drinkers:
Качествени чепарета Borkata
Изображение
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Изображение

Изображение

От Кавала,в петък.Захранка,троха,един пакет цаца и малко milo
за аромат.За стръв парченце от цацата.По големи не можах да уловя,нямах куки с дълго рамо.Или аз си мисля ,че това е причината. :roll:
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Изображение

Рекорда ми тази бедна на зарган година 47 броя.
Червената кофа е на Таралежа
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

BorisK,ти си пич и... много приветливо си се отнесъл към явно дрогираното пишлеме- "ловец" на 70 см заргани по нашето море.Предполагам,че въпросното келеме ще си остане с двата поста във форума,плод на не много качествен кафеняк!?
Хубавото е,че mesta е показал как се списва тъдява...мястотоооо,мястото на улова към днешна дата е важно!Та,mesta си е рекъл,човека--по гръЧко -Кавала ...даже и ема ,и захранката ни е дал за бонус...благодарско,за което!Как да не му пожелаеш на такъв колега още в тия дни,още утре да попадне на грозно голямо петно от заргани с рекордни размери!!!!! Даже една чаша ракия веднага изпивам,че да могат думите ми да хванат дикиш!!!
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

От неделния риболов на Кавала.Някой по вещ
в риболова на зарган да вземе да ме "светне",
за някои тънкости.Например,защо след като потопи
и задържи,при засичането няма никой на куката :roll:
Как се подава захранката за да се задържи ятото?.
Похвала и за рибарите от снимката,осигуряват рибета за
захранката следващият път.
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

ico000_ написа:...да постнеш малко снимки на чепарета...
Здрасти Петьо и за много години!Ще сложа снимки в темата за чепаретата но ще започна от другия месец.Сега правя само сафридени 9-ки и 8-ци като основно наблягам на шареното,тиквата и няколко нюанса на зеленото,защото такава е задачата :D Ще си пишем ЛС да не спамим тук.Сори за спама.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

защо след като потопи
и задържи,при засичането няма никой на куката
================
mesta,от написаното разбирам,че каишите ги мориш на плувка?! Тук така ловиме заргани на Моста в Бургас на ем жива атерина(гюмюш).След удара --отваряне на бигела на макарата или предварително развиване на аванса до край,за да може рибата без съпротивление да поведе 10-20м (поне),докато умъртви дребната рибка и си я намести за поглъщане(при засичане още при потапянето на плувката шанса за успех е почти нулев). При положение,че за стръв ползваш парченце цаца(а не цяла рибка),бих ти препоръчал просто да оставяш заргана да ти поведе плувката няколко метра и едва тогава да засечеш!...И дано имаш слука!!!
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Съгласен съм с тебе shturetc,ама като я оставя за по сигурно да повлече и и вадя
куката от корема.Ловя с 0.10 и обикновено късам докато я извадя, не помага и кукоизваждача.Не само на цаца,взема си стабилно и на пилешко и на свинско,
парченце от самия зарган,на бял също.Но много трябва да се подхранва,та затова питам
как го задържате по черноморието. :roll:
jivko.uzunov
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jivko.uzunov »

По добре да я вадиш от корема,от колкото празна кука! :D
Аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от shturetc »

Така е mesta,налага се хирургия,след като сме оставили заргана да поведе няколко метра ема,ама ... и Живко ти е рекъл - по-добре тъй,отколкото празна кука ;)...а и ,на жива атеринка ,вярвай ми,се хващаха само елитни екземпляри-малките просто не я атакуват!?
Инак и аз работя с близко до твоето фи-- 0.12 на Трабуко...,но не съм забелязал да ми се налага честа смяна--е,без хич не може-след няколко риби ще се понакъдри,ще се понаръби,ще се скъса дори...Колкото до захранката-ами,тука това просто не го практикуваме.А и,рибите са ни мнооого капризни--рядко пипат нещо различно от блатен/морски червей на бомбарда или жива атеринка на плувка(и белени скариди,и цаци,и филенца, и какво ли не сме пробвали-ударите на подобни алтернативни емове са толкова редки,че само потвърждават правилото за капризността на заргана в Черно море).
mesta
новобранец
новобранец

Мнение от mesta »

Изображение

Нещо слабо вчера,събираше се заргана,ама не искаше
да взима,подминаваше стръвта.Та затова го зарязах и
обърнах внимание и на другите риби.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”