Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: bobopeli
Re: Въдица за тролинг
Обичам риболова,вас и Троли дори....остава само той да го разбере.
Искам да не се караме,а да обсъждаме....спора трябва да е градивен и всеки да знае,че може да сбърка.
Искам да не се караме,а да обсъждаме....спора трябва да е градивен и всеки да знае,че може да сбърка.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Приятно пазаруване!iv4o_11 написа:Благодаря за инфото, наистина има хубави макари в твоя списък

За сметка на това си купи Флюгер....царя на брадите при спининг.На Всичкото отгоре сома ти счупи 2бр.И когато разбра,че макарата е важна си купи Ахаб,който харесвам и съм имал 7г.преди теб.
Сега искаш да вкараш всички в твоя коловоз и за целта не спираш да ни показваш само твоя модел макара.И ако тя струваше 150-200лв.,предложението ти щеше да е актуално.
Все пак ще ми бъде интересно да видя ти какво би предложил в този ценови клас.
Показваш ми само Гари Люмис и Ван Стал....неща,които малко хора биха докоснали...камо ли да ги купят.
Ето за тролинг се сетих коя макара съм пропуснал....Пен Сламер 460.Но тя струва 170лв.,а не 300$.
Пен Батъл я имах за 1 риболов.Макарата е хубава,но бърза и изпитвам проблем или по-скоро тежест при събирането на воблерите.
Саше,уважавам те,но ти не.Но и това няма значение.Опитай се да бъдеш полезен за колегите от форума.Стига с тези надскачания и доказване на собственото си аз.
Покажи им подходящи модели макари в ценови клас 150-200лв. и ще призная.
Сега искаш да вкараш всички в твоя коловоз и за целта не спираш да ни показваш само твоя модел макара.И ако тя струваше 150-200лв.,предложението ти щеше да е актуално.
Все пак ще ми бъде интересно да видя ти какво би предложил в този ценови клас.
Показваш ми само Гари Люмис и Ван Стал....неща,които малко хора биха докоснали...камо ли да ги купят.
Ето за тролинг се сетих коя макара съм пропуснал....Пен Сламер 460.Но тя струва 170лв.,а не 300$.
Пен Батъл я имах за 1 риболов.Макарата е хубава,но бърза и изпитвам проблем или по-скоро тежест при събирането на воблерите.
Саше,уважавам те,но ти не.Но и това няма значение.Опитай се да бъдеш полезен за колегите от форума.Стига с тези надскачания и доказване на собственото си аз.
Покажи им подходящи модели макари в ценови клас 150-200лв. и ще призная.
- icko741
- научил се да хвърля
Днес ходих до магазина да погледна другата въдица за която писах в предния пост.Същата е като на Емо която е снимал,с разлика само в акцията 20-80гр.И върха и е кух.Само че 2.79 ми се вижда дълга.
- iv4o_11
- новобранец
Аз днес гледах тази:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3510
Говоря за варианта 2.70, 40-60 гр.
Като плана е на това да бъде пръчката за по - дребни риби.
В магазина ме убедиха в идеята, че е по добре да взема по евтина пръчка и да заложа на макара по - висок клас, защото пръчката в последствие мога да я сменя с различна.
Вие какво мислите?
В магазина ме убедиха в идеята, че е по добре да взема по евтина пръчка и да заложа на макара по - висок клас, защото пръчката в последствие мога да я сменя с различна.
Вие какво мислите?
Go go go!!!
Колега гледам има я на дължина 2,10 и 2,42 избери си една от двете, 2,70 ще ти е неудобна за тролинг, казвам ти го от опит.
2.40 я има във вариант до 60 гр. Може да ти е малко слаба при по-сериозна риба, но е по-добрия вариант от другите и според мен. Е, аз предпочитам плътен връх, но е въпрос на вкус и предпочитаниеstomanco написа:Колега гледам има я на дължина 2,10 и 2,42 избери си една от двете, 2,70 ще ти е неудобна за тролинг, казвам ти го от опит.

По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

Мисля,че 2.70м. е дълга пръчка за тролинг.Освен това защо да не вземеш пръчка за дребни и големи риби-за дребни и големи воблери не на висока цена.Трябва ли да копуваш нещо и след това да го продаваш!?iv4o_11 написа:
Вие какво мислите?
Видраксите са ми приятели и са добри момчета....разбират си от работата.Но ти им кажи,че съм казал,че тази въдица не става.Впрочем то всичко става.....всякакви колове и съчки с макародържачи.
Тук съм не да си налагам мнението.Но запомни добре.....Мина времето,когато блеснарките бяха въдици за тролинг.Как така у всички дисциплини си има определени въдици,а за тролинг да няма.То има,но ние не знаехме.За това Италианците си поръчват Хзоги специално за тях с бланка,която е за тролинг.Тя трябва да има нужните качества.За това ходи виж колко пръчки имат за спининг,джиг,плувка,шаранджийски прътове и за буй.Ми по тази логика що да не влачиш със шаранджиски въдици 3.90м. например...и те стават.
Колегата по-долу ти предлага някакво друго Ъгли,което има от преди явно.....няма лошо....мненията са различни.Вече изразих моето и не държа да ме послушаш.
Не пожелавано добро на сила не набутвам.
Макарата винаги е хубаво да е висок клас.
Бях обещал да проверя истината за водачите и късанията на Тишо и Минко.Ето разговора ми с Тишо.
Тишо
тук ли си да те питам нещо
да
а бе Троли пише,че пролетта сомовете ви късали конеца,защото водачите ви били стоманени и имали ръб на който конеца се протривал
верно ли е това...за белите пръчки говоря
не
аз не мисля,че е от водачите
единия сом не се закачи добре
2-рия минко му спря аванса
и затова скъса
а 3-тия го извадихме
троли му кажи да не лае много като не знае за кво става въпрос
тия пръчки са уникални
и аз така знам,ама той защо така пише в На риба...може ли да постна това,което ми написа сега
първия сом удари на шад рап 5 см
еми и аз смятам така и не искам да облъчва хората със фантстики и негови интерпретации на чужди случки
а фабричните му куки са много малки
зная
и мисля че за това не се закачи добре
аз за това не слагам малки воблери....на тях кълве,но те нямат потенциала на тяло,кука и халки да извадят голяма риба
именно
разрешаваш ли да му го кажа това,защото смятам за несправедливо да се плюе по хубава тролинг въдица и да се насажда мнение,че тя не ставала за нищо,заради водачите.Едно момче искаше да си я купи,а той го отказа.
пиши му
аз съм си доволен от въдиците
Ок ще му го пусна това.
за тези пари просто нямат аналог
да така е
леки
стегнати
красиви
и здрави
просто няма какво друго да се иска от една въдица
от 100лв
мерси
приятен ден
лек ден емо
За тези въдици говорим.
http://www.youtube.com/watch?v=4aUWMD5kHhg
- iv4o_11
- новобранец
Здравейте,
Ами наистина височината е проблемна, аз не бях забелязал че предлагат вариант на 2.40 със същата акция.
Едно уточнение за тази въдица, тя отговаря на критериите за по дребна риба, както съвестват колегите в началото насочил съм се към две въдици - една с по дребна акция (20-60 гр) и една за трофейни риби (над 100 гр).
Имам една молба, някой може ли да прати линк за тази бяла въдица, че от толкова измисано никъде не открих точно описание
Ами наистина височината е проблемна, аз не бях забелязал че предлагат вариант на 2.40 със същата акция.
Едно уточнение за тази въдица, тя отговаря на критериите за по дребна риба, както съвестват колегите в началото насочил съм се към две въдици - една с по дребна акция (20-60 гр) и една за трофейни риби (над 100 гр).
Имам една молба, някой може ли да прати линк за тази бяла въдица, че от толкова измисано никъде не открих точно описание

Go go go!!!
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Троли понеже не разбира от въдици и водачи,та изобщо не му е ясно кои водачи стават за плетеняк и кои не!
Гарантирам,че 2.10 и 2.40м. на бялата въдица,водачите не са предвидени за плетеняк и не бих спорил грам,щот си има разбирачи на тема водачи!
Плюенето го оставам за тези,които могат и не се свенят да обсъждат нещо,което не им е ясно!
Те рибите са много тъпи и едрите винаги удрят на баятата гега,а дребните на по-финните пръчлета за спининг!
Това не го знаех и ще си го запиша в риболовния билет,та да го запомня! 

http://captainhook.bg/Въдици/Въдици-за- ... нг/43560_P Нещо не излезе целия линк, но тук може да я видиш бялата въдица SG Trolling and Dawrigger baltic salomon 2.43 15-30 либри, но тя е 155лв. а мичела е 40-50лв.iv4o_11 написа:Здравейте,
- iv4o_11
- новобранец
Кой мичел имаш предвид?stomanco написа:http://captainhook.bg/Въдици/Въдици-за- ... нг/43560_P Нещо не излезе целия линк, но тук може да я видиш бялата въдица SG Trolling and Dawrigger baltic salomon 2.43 15-30 либри, но тя е 155лв. а мичела е 40-50лв.iv4o_11 написа:Здравейте,
Go go go!!!
Този който си гледал.iv4o_11 написа:Аз днес гледах тази:
Вие какво мислите?
Аз мойта съм е взимал от тук: http://e-fish.bg/productv/6484/savagear-trolling.html ,говорим за 2,43-12-25lb. купувай смело няма да съжаляваш.