Въдица за тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Въдица за тролинг

Мнение от Emo-83 »

Обичам риболова,вас и Троли дори....остава само той да го разбере.
Искам да не се караме,а да обсъждаме....спора трябва да е градивен и всеки да знае,че може да сбърка.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

iv4o_11 написа:Благодаря за инфото, наистина има хубави макари в твоя списък :)
Приятно пазаруване! :shock: Троли не би си купил нито една от тия макари щот след 9-години тролинг е малко по-претенциозен! :wink:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

За сметка на това си купи Флюгер....царя на брадите при спининг.На Всичкото отгоре сома ти счупи 2бр.И когато разбра,че макарата е важна си купи Ахаб,който харесвам и съм имал 7г.преди теб.
Сега искаш да вкараш всички в твоя коловоз и за целта не спираш да ни показваш само твоя модел макара.И ако тя струваше 150-200лв.,предложението ти щеше да е актуално.
Все пак ще ми бъде интересно да видя ти какво би предложил в този ценови клас.
Показваш ми само Гари Люмис и Ван Стал....неща,които малко хора биха докоснали...камо ли да ги купят.
Ето за тролинг се сетих коя макара съм пропуснал....Пен Сламер 460.Но тя струва 170лв.,а не 300$.
Пен Батъл я имах за 1 риболов.Макарата е хубава,но бърза и изпитвам проблем или по-скоро тежест при събирането на воблерите.
Саше,уважавам те,но ти не.Но и това няма значение.Опитай се да бъдеш полезен за колегите от форума.Стига с тези надскачания и доказване на собственото си аз.
Покажи им подходящи модели макари в ценови клас 150-200лв. и ще призная.
Аватар
icko741
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от icko741 »

Днес ходих до магазина да погледна другата въдица за която писах в предния пост.Същата е като на Емо която е снимал,с разлика само в акцията 20-80гр.И върха и е кух.Само че 2.79 ми се вижда дълга.
Аватар
iv4o_11
новобранец
новобранец

Мнение от iv4o_11 »

Аз днес гледах тази:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3510

Говоря за варианта 2.70, 40-60 гр.

Като плана е на това да бъде пръчката за по - дребни риби.

В магазина ме убедиха в идеята, че е по добре да взема по евтина пръчка и да заложа на макара по - висок клас, защото пръчката в последствие мога да я сменя с различна.

Вие какво мислите?
Go go go!!!
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

Колега гледам има я на дължина 2,10 и 2,42 избери си една от двете, 2,70 ще ти е неудобна за тролинг, казвам ти го от опит.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

stomanco написа:Колега гледам има я на дължина 2,10 и 2,42 избери си една от двете, 2,70 ще ти е неудобна за тролинг, казвам ти го от опит.
2.40 я има във вариант до 60 гр. Може да ти е малко слаба при по-сериозна риба, но е по-добрия вариант от другите и според мен. Е, аз предпочитам плътен връх, но е въпрос на вкус и предпочитание :)
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

iv4o_11 написа:

В магазина ме убедиха в идеята, че е по добре да взема по евтина пръчка и да заложа на макара по - висок клас, защото пръчката в последствие мога да я сменя с различна.

Вие какво мислите?
Мисля,че 2.70м. е дълга пръчка за тролинг.Освен това защо да не вземеш пръчка за дребни и големи риби-за дребни и големи воблери не на висока цена.Трябва ли да копуваш нещо и след това да го продаваш!?
Видраксите са ми приятели и са добри момчета....разбират си от работата.Но ти им кажи,че съм казал,че тази въдица не става.Впрочем то всичко става.....всякакви колове и съчки с макародържачи.
Тук съм не да си налагам мнението.Но запомни добре.....Мина времето,когато блеснарките бяха въдици за тролинг.Как така у всички дисциплини си има определени въдици,а за тролинг да няма.То има,но ние не знаехме.За това Италианците си поръчват Хзоги специално за тях с бланка,която е за тролинг.Тя трябва да има нужните качества.За това ходи виж колко пръчки имат за спининг,джиг,плувка,шаранджийски прътове и за буй.Ми по тази логика що да не влачиш със шаранджиски въдици 3.90м. например...и те стават.
Колегата по-долу ти предлага някакво друго Ъгли,което има от преди явно.....няма лошо....мненията са различни.Вече изразих моето и не държа да ме послушаш.
Не пожелавано добро на сила не набутвам.
Макарата винаги е хубаво да е висок клас.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа:Ето я историята! :wink:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 0%B8%D1%81
Бях обещал да проверя истината за водачите и късанията на Тишо и Минко.Ето разговора ми с Тишо.
Тишо
тук ли си да те питам нещо

да

а бе Троли пише,че пролетта сомовете ви късали конеца,защото водачите ви били стоманени и имали ръб на който конеца се протривал
верно ли е това...за белите пръчки говоря

не

аз не мисля,че е от водачите

единия сом не се закачи добре
2-рия минко му спря аванса
и затова скъса
а 3-тия го извадихме
троли му кажи да не лае много като не знае за кво става въпрос
тия пръчки са уникални

и аз така знам,ама той защо така пише в На риба...може ли да постна това,което ми написа сега

първия сом удари на шад рап 5 см

еми и аз смятам така и не искам да облъчва хората със фантстики и негови интерпретации на чужди случки

а фабричните му куки са много малки

зная

и мисля че за това не се закачи добре

аз за това не слагам малки воблери....на тях кълве,но те нямат потенциала на тяло,кука и халки да извадят голяма риба

именно

разрешаваш ли да му го кажа това,защото смятам за несправедливо да се плюе по хубава тролинг въдица и да се насажда мнение,че тя не ставала за нищо,заради водачите.Едно момче искаше да си я купи,а той го отказа.

пиши му
аз съм си доволен от въдиците

Ок ще му го пусна това.

за тези пари просто нямат аналог

да така е

леки
стегнати

красиви

и здрави
просто няма какво друго да се иска от една въдица
от 100лв

мерси
приятен ден

лек ден емо

За тези въдици говорим.

http://www.youtube.com/watch?v=4aUWMD5kHhg
Аватар
iv4o_11
новобранец
новобранец

Мнение от iv4o_11 »

Здравейте,

Ами наистина височината е проблемна, аз не бях забелязал че предлагат вариант на 2.40 със същата акция.

Едно уточнение за тази въдица, тя отговаря на критериите за по дребна риба, както съвестват колегите в началото насочил съм се към две въдици - една с по дребна акция (20-60 гр) и една за трофейни риби (над 100 гр).

Имам една молба, някой може ли да прати линк за тази бяла въдица, че от толкова измисано никъде не открих точно описание :)
Go go go!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Троли понеже не разбира от въдици и водачи,та изобщо не му е ясно кои водачи стават за плетеняк и кои не! :shock: Гарантирам,че 2.10 и 2.40м. на бялата въдица,водачите не са предвидени за плетеняк и не бих спорил грам,щот си има разбирачи на тема водачи! :wink: Плюенето го оставам за тези,които могат и не се свенят да обсъждат нещо,което не им е ясно! 8) Те рибите са много тъпи и едрите винаги удрят на баятата гега,а дребните на по-финните пръчлета за спининг! :roll: :shock: Това не го знаех и ще си го запиша в риболовния билет,та да го запомня! :cry:
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

iv4o_11 написа:Здравейте,

Ами наистина височината е проблемна, аз не бях забелязал че предлагат вариант на 2.40 със същата акция.

Едно уточнение за тази въдица, тя отговаря на критериите за по дребна риба, както съвестват колегите в началото насочил съм се към две въдици - една с по дребна акция (20-60 гр) и една за трофейни риби (над 100 гр).

Имам една молба, някой може ли да прати линк за тази бяла въдица, че от толкова измисано никъде не открих точно описание :)
http://captainhook.bg/Въдици/Въдици-за- ... нг/43560_P Нещо не излезе целия линк, но тук може да я видиш бялата въдица SG Trolling and Dawrigger baltic salomon 2.43 15-30 либри, но тя е 155лв. а мичела е 40-50лв.
Аватар
iv4o_11
новобранец
новобранец

Мнение от iv4o_11 »

stomanco написа:
iv4o_11 написа:Здравейте,

http://captainhook.bg/Въдици/Въдици-за- ... нг/43560_P Нещо не излезе целия линк, но тук може да я видиш бялата въдица SG Trolling and Dawrigger baltic salomon 2.43 15-30 либри, но тя е 155лв. а мичела е 40-50лв.
Кой мичел имаш предвид?
Go go go!!!
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

iv4o_11 написа:Аз днес гледах тази:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3510

Говоря за варианта 2.70, 40-60 гр.

Вие какво мислите?
Този който си гледал.
Аватар
valkata34
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от valkata34 »

Аз мойта съм е взимал от тук: http://e-fish.bg/productv/6484/savagear-trolling.html ,говорим за 2,43-12-25lb. купувай смело няма да съжаляваш.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”