За Зимните Гуми !!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

За Зимните Гуми !!!

Мнение от AL KAPONE »

:roll:
Последно промяна от AL KAPONE на Чет Окт 25, 2007 12:19 pm, променено общо 2 пъти.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

колега, тия от Барум, ако прочетат това за "опасните гуми" направо са те осъдили за клевета... Комшията си докара от Ауди А4 на 3 години от немско и беше с високоскоростни /до 240кмч/ барум-ки 225/45/17.. Аз също карах предишната си кола със 185/60/15 (преди да кажеш, че няма такива гуми уточнявам, че колата беше Рено Меган 2001г) :lol:
И не съм имал никакъв проблем...

Малатеста, Колуей и т.н са регенерати, но на тях си пише "re-tread tire" и ясно си личи снадката на новия протектор с основата...

Пасата си го докарах от Мюнхен с чисто нови зимни гуми LASSA - и те ли са опасни за живота???

В заключение ще кажа, че купуването на най-скъпите марки гуми е неоправдано предвид отвратителните пътни условия /дупки, камъни, стърчащи арматурни железа/ и значителния риск от кражба...

Например аз си купих летни МАЛОЯ по 235лв за бр. /размер 225/45/17 индекс 270кмч/, ако си бях взел същият размер Мишелин, щях да се изръся около 400лв/бр :shock: :shock: :shock:
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

С колегата Тедо разсъждаваме точно по един и същ начин...
А Ласа имат невероятно добри гуми-робуването на маркови патъци за аутото ни не винаги е оправдано.
Я елате рибенца при батко...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Последно промяна от AL KAPONE на Чет Окт 25, 2007 12:19 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Mitak »

man1966 написа:А Ласа имат невероятно добри гуми-робуването на маркови патъци за аутото ни не винаги е оправдано.
едната ми кола я карам вече три зими с Ласа и нямам никакви проблеми тая зима мисля пак да си купя същите, а другата ми кола е с Дебица и с тях никакви проблеми
Изображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

ANGEL 123 написа::lol: :lol: :lol: Ако дадеш 100 000 за кола и я убуеш с тези терлици за мен с извинение си луд...........
Ей тук Ачката е много прав!
Ама аз като карам кола за 2000лв,съм доволен и на Дебица 155/65/13 за 67лв бройката.На мен високоскоростни не ми трябват.Трябват ми да газят снега и калта.В това отношение са безгрешни! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

тази тема идва тъкмо навреме. онзи ден на една от задните гуми отстрани забелязах забелязах нещо като пъпка и го махнах.оказа се че е парченце от гумата.сега остана дупчица с диаметър 2-3мм и дълбочина 1 мм. дали е опасно да я карам така
наблюдател
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от наблюдател »

sapuna1971 написа:
ANGEL 123 написа::lol: :lol: :lol: Ако дадеш 100 000 за кола и я убуеш с тези терлици за мен с извинение си луд...........
Ей тук Ачката е много прав!
Ама аз като карам кола за 2000лв,съм доволен и на Дебица 155/65/13 за 67лв бройката.На мен високоскоростни не ми трябват.Трябват ми да газят снега и калта.В това отношение са безгрешни! :wink:
Ей за тва става дума. Ачката фърчи по магистралите и се замисля за качествени гуми. Пък на нас пътят не ни позволява повече от 60-80км/ч, а през зимата да не говорим... Секи си гледа от неговата кула.
А за урока по гуми - благодарим!!!
За обикновения наблюдател всички автомобилни гуми са еднакви.
Аз, като един необикновен наблюдател, да ти кажа, че не сички гуми са еднакви. :lol: :lol: :lol: Мойта резервната е Мишелинка на 0(нула)км, слънце невидяла, ама е от 1991г. Ха кажи става или не става?
"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи

IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

ANGEL 123
Я кажи за тези гуми :
SUPER TRIPPER - LT 215/75/15 H/T. NANKANG
Made for Australia New Zеаland Canada USA .. в родината на каучука.
Тежи 9 кг..7 пласта...12мм дълбочина на грайфера...същевременно не е твърда.
(трипер още не съм хванал от тях...)
Позната ли ти е - човека дето ми ги продаде каза ,че са много добри - повярвах му и съм много доволен.
Никъде не съм срещал тази марка у нас.
Последно промяна от Pedro на Вто Окт 23, 2007 12:38 pm, променено общо 1 път.
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Последно промяна от AL KAPONE на Чет Окт 25, 2007 12:19 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

не че съм адвокат на Барум, но от комунистическо досега има разлика...
С моите не съм имал никакви проблеми, а са си високоскоростни и немалко пъти съм ги карал със 180кмч... Фабрично Мегана беше с Гудиър по 220лв/бр, а барумките ми излязоха по 115лв :lol: А, и м/у другото Гудиъра си беше "мейд ин Турки"... Знам им цената Гудиърите, щото на Шипченски проход стърчеше едно дебело арматурно желязо... Едната остана за резервна...

Тия с колите по 100-200 и повече хиляди лв не ги обсъждаме сега... Да кажем, че карам Голф 2 от 1990г... Защо да не си сложа 4 всесезонни гуми, а да купувам зимни, като ще карам 90% градско с най-много 70-80кмч, а сняг я завали я не... Нови всесезонни вършат много по-добра работа зимата отколкото втора употреба зимни с 50% грайфер, дето вече се е вкоравил...

В края на краищата, допреди 10-15г само бяхме чували, че има и зимни и летни гуми... Карахме си със Вида Спорт по цяла година... :lol:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Pedro написа:ANGEL 123
Я кажи за тези гуми :
SUPER TRIPPER - LT 215/75/15 H/T. NANKANG
Made for Australia New Zеаland Canada USA .. в родината на каучука.
Тежи 9 кг..7 пласта...12мм дълбочина на грайфера...същевременно не е твърда.
(трипер още не съм хванал от тях...)
Позната ли ти е - човека дето ми ги продаде каза ,че са много добри - повярвах му и съм много доволен.
Никъде не съм срещал тази марка у нас.
имах NANKANG само че джипови / 245/75/16 / - лятна гума без забележки и то на 50% от цената на Гудиър
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Щом Дебица са Гудиър, понеже са тяхна собственост... Тогава Барум са Континентал, понеже са тяхна собственост...
Най-големият производител на гуми в света е Бриджстоун, а не са най-скъпи...
Аватар
AL KAPONE
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от AL KAPONE »

Последно промяна от AL KAPONE на Чет Окт 25, 2007 12:21 pm, променено общо 1 път.
Краси_поборника
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Краси_поборника »

А аз търся да си купя 2бр.165/65/14 гуми тези дето са за селскостопански машини със V образен грайфер и немога да намеря магазин,грайфера е с дълбочина 35мм.със тях нямам да имам проблеми с калта. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”