Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За Зимните Гуми !!!
Модератор: dantho.mihov
- AL KAPONE
- кандидат преподавател
За Зимните Гуми !!!

Последно промяна от AL KAPONE на Чет Окт 25, 2007 12:19 pm, променено общо 2 пъти.
Когато се издигаш, приятелите ти разбират кой си.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
Когато падаш, разбираш кои са приятелите ти.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега, тия от Барум, ако прочетат това за "опасните гуми" направо са те осъдили за клевета... Комшията си докара от Ауди А4 на 3 години от немско и беше с високоскоростни /до 240кмч/ барум-ки 225/45/17.. Аз също карах предишната си кола със 185/60/15 (преди да кажеш, че няма такива гуми уточнявам, че колата беше Рено Меган 2001г)
И не съм имал никакъв проблем...
Малатеста, Колуей и т.н са регенерати, но на тях си пише "re-tread tire" и ясно си личи снадката на новия протектор с основата...
Пасата си го докарах от Мюнхен с чисто нови зимни гуми LASSA - и те ли са опасни за живота???
В заключение ще кажа, че купуването на най-скъпите марки гуми е неоправдано предвид отвратителните пътни условия /дупки, камъни, стърчащи арматурни железа/ и значителния риск от кражба...
Например аз си купих летни МАЛОЯ по 235лв за бр. /размер 225/45/17 индекс 270кмч/, ако си бях взел същият размер Мишелин, щях да се изръся около 400лв/бр

И не съм имал никакъв проблем...
Малатеста, Колуей и т.н са регенерати, но на тях си пише "re-tread tire" и ясно си личи снадката на новия протектор с основата...
Пасата си го докарах от Мюнхен с чисто нови зимни гуми LASSA - и те ли са опасни за живота???
В заключение ще кажа, че купуването на най-скъпите марки гуми е неоправдано предвид отвратителните пътни условия /дупки, камъни, стърчащи арматурни железа/ и значителния риск от кражба...
Например аз си купих летни МАЛОЯ по 235лв за бр. /размер 225/45/17 индекс 270кмч/, ако си бях взел същият размер Мишелин, щях да се изръся около 400лв/бр

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ей тук Ачката е много прав!ANGEL 123 написа:![]()
![]()
Ако дадеш 100 000 за кола и я убуеш с тези терлици за мен с извинение си луд...........
Ама аз като карам кола за 2000лв,съм доволен и на Дебица 155/65/13 за 67лв бройката.На мен високоскоростни не ми трябват.Трябват ми да газят снега и калта.В това отношение са безгрешни!

-
- разбира нещата
Ей за тва става дума. Ачката фърчи по магистралите и се замисля за качествени гуми. Пък на нас пътят не ни позволява повече от 60-80км/ч, а през зимата да не говорим... Секи си гледа от неговата кула.sapuna1971 написа:Ей тук Ачката е много прав!ANGEL 123 написа:![]()
![]()
Ако дадеш 100 000 за кола и я убуеш с тези терлици за мен с извинение си луд...........
Ама аз като карам кола за 2000лв,съм доволен и на Дебица 155/65/13 за 67лв бройката.На мен високоскоростни не ми трябват.Трябват ми да газят снега и калта.В това отношение са безгрешни!
А за урока по гуми - благодарим!!!
Аз, като един необикновен наблюдател, да ти кажа, че не сички гуми са еднакви.За обикновения наблюдател всички автомобилни гуми са еднакви.

"Истината не е изящна, красивите думи не са истинни.
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
Добрите не са красноречиви, красноречивите не са добри.
Знаещият не убеждава, убеждаващият не е знаещ."
Лао Цзи
IDA каза:
Нищо и никакъв човек, пък голям простак
ANGEL 123
Я кажи за тези гуми :
SUPER TRIPPER - LT 215/75/15 H/T. NANKANG
Made for Australia New Zеаland Canada USA .. в родината на каучука.
Тежи 9 кг..7 пласта...12мм дълбочина на грайфера...същевременно не е твърда.
(трипер още не съм хванал от тях...)
Позната ли ти е - човека дето ми ги продаде каза ,че са много добри - повярвах му и съм много доволен.
Никъде не съм срещал тази марка у нас.
Я кажи за тези гуми :
Позната ли ти е - човека дето ми ги продаде каза ,че са много добри - повярвах му и съм много доволен.
Последно промяна от Pedro на Вто Окт 23, 2007 12:38 pm, променено общо 1 път.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
не че съм адвокат на Барум, но от комунистическо досега има разлика...
С моите не съм имал никакви проблеми, а са си високоскоростни и немалко пъти съм ги карал със 180кмч... Фабрично Мегана беше с Гудиър по 220лв/бр, а барумките ми излязоха по 115лв
А, и м/у другото Гудиъра си беше "мейд ин Турки"... Знам им цената Гудиърите, щото на Шипченски проход стърчеше едно дебело арматурно желязо... Едната остана за резервна...
Тия с колите по 100-200 и повече хиляди лв не ги обсъждаме сега... Да кажем, че карам Голф 2 от 1990г... Защо да не си сложа 4 всесезонни гуми, а да купувам зимни, като ще карам 90% градско с най-много 70-80кмч, а сняг я завали я не... Нови всесезонни вършат много по-добра работа зимата отколкото втора употреба зимни с 50% грайфер, дето вече се е вкоравил...
В края на краищата, допреди 10-15г само бяхме чували, че има и зимни и летни гуми... Карахме си със Вида Спорт по цяла година...
С моите не съм имал никакви проблеми, а са си високоскоростни и немалко пъти съм ги карал със 180кмч... Фабрично Мегана беше с Гудиър по 220лв/бр, а барумките ми излязоха по 115лв

Тия с колите по 100-200 и повече хиляди лв не ги обсъждаме сега... Да кажем, че карам Голф 2 от 1990г... Защо да не си сложа 4 всесезонни гуми, а да купувам зимни, като ще карам 90% градско с най-много 70-80кмч, а сняг я завали я не... Нови всесезонни вършат много по-добра работа зимата отколкото втора употреба зимни с 50% грайфер, дето вече се е вкоравил...
В края на краищата, допреди 10-15г само бяхме чували, че има и зимни и летни гуми... Карахме си със Вида Спорт по цяла година...

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
имах NANKANG само че джипови / 245/75/16 / - лятна гума без забележки и то на 50% от цената на ГудиърPedro написа:ANGEL 123
Я кажи за тези гуми :
-
- кандидат преподавател