Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стреляне на бял червей или захранване със захранка
Модератор: Paublo_Eskobar
Стреляне на бял червей или захранване със захранка
Здравейте колеги искам да попитам тъй като тази седмица го дават доста топличко около 10-15 градуса и мисля да отида за шарани на язовира за който питах за шарани през декември.Подадоха ми информация че излизат шарани около 500-грама-1,5кг.Подготвил съм такъмите с основно 0,16мм.,повод 0,14мм.Кука камасан Б711 номер 15 и плувка 1 грам.Мисля си с какво да храня.Мисля да отделя около 10 лева за захранка.Какво ми препоръчвате някаква захранка или бял червей аз мисля да си взема около 400 грама бял и да стрелям с прашката.Ще ловя на директен 7м с ластик 1.45 на трето коляно.Моля за съвет от по опитните колеги
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Re: Стреляне на бял червей или захранване със захранка
само бял но си вземи 1кг
http://www.krakra-fishing.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Добре колега ще взема 1кг.проблем ли ще е ако взема шарен или трябва само бял!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
то за коляното ясно,ама гледай да е на 4топсет
...

...
Последно промяна от bobo_33333 на Чет Яну 17, 2013 6:41 am, променено общо 1 път.
Аз там съм пораснал...
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
bobo_33333 написа:то за коляното ясно,ама гледай да е на 4топсет![]()
Със директен,надали ще стане,търси дълбокото и по далеч,освен бял или шарен,трябва ти сладка царевица,щото една година ,на яз.Кастел,едни колеги ловиха само на царевица до леда,ние на бял-нищо...
На друг водоем,хранихме с кюспе и ловихме шаран,на торен червей,на дупка в леда
Ако може и стръфта да си стреляш с прашката,само тва упражнение ,не можах да схвана
Забелязвам бобо мноо си се открехнал на последък..Забрави как питаше и ти по форумите..Кво толкова не разбра ...та се лигавиш на момчето..

Е бобо какво се лигавиш казах че ще опитам на директен защо да не стани мисля си че ще стани незнам де.Ако не стани мача чака в калъфа и е готов за включване това не е пробле.И моля ви се дайте ми съвети как да подходя а не такива забележки като колегата бобо
- antivik
- кандидат преподавател

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Тва за коляното беше на шега.
Другото беше съвет,ама надали си ловил шаран зимата или на дупка,не знам кое беше забележката.

Другото беше съвет,ама надали си ловил шаран зимата или на дупка,не знам кое беше забележката.

Аз там съм пораснал...
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
През цялата зима ходя да ловя шарани по платени и НЕзамръзнали водоеми,та работата е малко деликатна.Успехите ми идват с подаването на ситна/2-3мм с гадна миризма
/ гранула по няколко зрънца през трийсетина минути и стрелба с бял по начесто с по 5-6 червея.Като за мен 300гр спокойно ще ти направят излета успешен.Но всичко опира да усетиш момента когато започнат да проявяват интерес към гранулата и червея.Фини такъми,мека лигава въдица,малка кука и 1-2 червея на нея.Шарана не е от активните риби през този сезон,храни се по-малко така,че внимавай с подхранването и стрелбата.Доста често взимат на пропадане и над дъното имай и това на ум.

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Благодаря за изчерпателния отговор на колегата Бутник.Каква е тази 2-3мм гадйа миризма нещо от рода на фишмеал или друго.Мисля да стрелям по 4-5 червея през около 10 минутки.Царевица ще си взема една консервичка за всеки случай,но няма да подхранвам с нея а с белият червей.Мисля да разгледам местата и да избера някакво място със заливче.Иначе казаха ми че са активни шараните и то доста.Благодаря предварително.А за такъмите какво ще кажете добри ли са или не!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Нещо такова-фиш мийл или пъстървова
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- germana74
- ще става разбирач
Накълцваш торен и прибавяш глина, капираш в умерено количество. Тъмна ситно-структурна храна+ бетаин умерено, стрелба на бял по 10 червея. Ловиш на пръснат такъм, както споменава Ричкчта и максимално исфинен. Сондираш си релефа на дъното и ловиш на тънък торен или на бял, като се стремиш стръвта да докосва дъното или да е на не повече от 4,5см.
над дъното, а ако не се получава пробвай с лежане на целия повод до дропера, евентуално може и леко да си преотежниш линията при по плахи кълванета. Аз използвам кука N'-16,18 на
Тубертини 27 серия бляк хром. Комбинация от тънък торен и един бял, бял с ''червено злато''
вердевас и ще мръдне работата.
Поздрави!

над дъното, а ако не се получава пробвай с лежане на целия повод до дропера, евентуално може и леко да си преотежниш линията при по плахи кълванета. Аз използвам кука N'-16,18 на
Тубертини 27 серия бляк хром. Комбинация от тънък торен и един бял, бял с ''червено злато''
вердевас и ще мръдне работата.
Поздрави!

“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”