Сложен избор!

Всико за лодките сонарите и атрибути към тях.

Модератори: emo vasilev, Кърцата

Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Сложен избор!

Мнение от agape »

Здравейте, колеги!
Дойде времето да се сдобия с надуваема лодка. Прочетох доста теми и разгледах много сайтове за продажба на лодки и се спрях тези три модела:

Line Winder CD 320 http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... lick&page=
Z-RAY II 400 http://cenibg.com/%D0%BD%D0%B0%D0%B4%D1 ... D0%B8.html
ProMarine AH 300 http://www.plodex.eu/pm_330ah.html

Лодката ще се ползва в сладка и солена вода, за риболов и за разходка на 4-членното ми семейство. Моля за съвет, понеже нямам никакъв опит с надуваеми лодки.
Аватар
st_piskov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Сложен избор!

Мнение от st_piskov »

Здравей,и аз като теб съм пред дилема,коя лодка да избера!Засега съм се спря на тези,не са за подценяване!
www.zanderbg.com
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Лодките, които си посочил са доста сходни като цена и качество... купувай от търговеца, който може евентуално да ти обслужи гаранция, ако се наложи (гумени лодки са, понякога се разлепят). Освен това от огромно значение е как ще транспортираш лодката - ако е върху колата, избирай с по-малко тегло - размерите 3.60 и 3.80 са за предпочитане заради комфорта, но са и по-тежки, без колесар се транспортират трудно. Варианта с раздуване/надуване на всеки излет не е за препоръчване - така доста се скъсява живота на лодката (съветите, които давам са от собствен опит - имах надувна лодка, вече съм със стъклопластова върху колесар). Успех и хубави моменти с бъдещата придобивка!
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

st_piskov написа:Здравей,и аз като теб съм пред дилема,коя лодка да избера!Засега съм се спря на тези,не са за подценяване!
http://www.zanderbg.com
Тези ги гледах и ми харесаха ама не ми се дават повече от 1200 лв. за лодка, че и мотор ще купувам.

Колата ми е голяма и мисля да транспортирам лодката върху нея. В повечето случаи ще съм сам и не ми се ще да е по-дълга от 3,2 м.
Аватар
germana74
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от germana74 »

Здравейте колеги!
Имам едно питане към вас, става въпрос за надуваема лодка Тохамаран 320 дървен под?!
Читави ли са гимийките? :roll:
“Отмъщението е блюдо, което е най-добро студено”
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Колега,давам си мойто мнение не искам да ти се натрапвам,аз си купих след дълко разнасяне Line Winder 2.90 твърдо дъно.и трябва да ти кажа ,лодката е доста читава много лесна за управление и се държи много добре при гребане,вече въпроса е съхранението и обслужването,пазиш имаш,този ми е трета лодка потдържай я,другото е при нея въжетата са по целия борд което е добро при къпане от нея,за клапи и дръжки те вече всички са едни.Но ако можеш търси някой да ти помогне за zebek чудни са,
Риба къща няма.
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

Благодаря, колега! Аз също съм от Ловеч и ще се радвам да се видим за да видя лодката на живо. Струва ми се, че 2,90 ще ми е малка все пак.
esox_hunter
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от esox_hunter »

agape написа:
st_piskov написа:Здравей,и аз като теб съм пред дилема,коя лодка да избера!Засега съм се спря на тези,не са за подценяване!
http://www.zanderbg.com
Тези ги гледах и ми харесаха ама не ми се дават повече от 1200 лв. за лодка, че и мотор ще купувам.....
Te zander-те до скоро имаха празнична отстъпка от 15% :wink: ...мисля тамън в твоето ценово ниво щяха да влязат (1190 до 1275 лв за моделите 300 и 330см)... Но може да звъннеш на Тедо и да го питаш дали няма да удължи за теб малко промоционалния срок :wink: :) ...все пак zander са си zander :wink:

Иначе, каквото и да си избереш успех с покупката и много риби с нея :)
"Sometimes люл, sometimes win"
/Стоичков/
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

ProMarine
От тези -бегай далеко
Аз там съм пораснал...
Аватар
agape
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от agape »

Благодаря, колеги! Много ми помагате. За сега ProMarine отпада от класацията. Започвам да клоня към Line Winder CD 320.
Аватар
capetano
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от capetano »

agape написа:..разходка на 4-членното ми семейство. ..
Моят съвет е да намериш къде да погледнеш на живо тези лодки 3 - 3.30, които ти препоръчват колегите.. :(
В 3.60 на трима души с не много багаж ни беше тясно.
Е, все пак говоря за риболов.
Аз съм с 2.80 и да ти кажа честно - за двама е сравнително достатъчно, просто съм ограничен откъм килограми, карам лодката само надута върху кола и често я качвам и свалям сам, затова и взех нещо по-леко.
Возиш ли семейството на разходка на 3.30 ще сте малко като копърки в консерва :(
Пак ти казвам - намери надути лодки различни размери, седни вътре, пуши една цигара и помисли..
Съжалявам че ти пиша такива неща, но лодка не се купува всеки ден, все пак..
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...
Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"
:D
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

bobo_33333 написа:
ProMarine
От тези - бегай далеко
Колега, от доста години сме на пазара с лодки и двигатели, но досега не съм срещал подобен коментар (без никакви пояснения за проблема ти с наша лодка, ако си имал такава).
Бъди жив и здрав и да ти върви бизнеса.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

Под 3 метра лодка не е препоръчителна за морето - не че ще потъне - това е невъзможно, но колкото е по-къса, толкова повече я подмятат вълните и повече пръска.
Минималният вариант, на който бих се спрял аз е 300-330см с алуминиево или надуваемо дъно с високо налягане /много е по-удобна за транспортиране/ и двигател 4-6 кс. Например Меркури 6кс - като цена излиза по-изгоден от другите японски с 4кс, а разликата се усеща на лодки с този размер.

Казвате за семейни разходки - ще върши работа ако не сте повече от 200кг общо.

Има и още един добър вариант - малък РИБ от порядъка на 300см - не е по тежък от разглобяема лодка с твърдо дъно в същия размер, а вътре е по-широк с 10см, което е осезаемо предимство!
vladislavista
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vladislavista »

Колега Тедо, на каква цена може да се вземе Меркури 6кс или 8кс???
Също ме интересува какво е работното ви време ????
Аватар
6tukara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от 6tukara »

Единствената лодка която на мен не ми харесва е Z-RAY II 400.
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Лодки и сонари”