Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Болонезе или Мач
Модератор: sapuna
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Болонезе или Мач
Здравейте колеги, понеже до сега не съм риболувал с въпросните въдици, а съм решил да си заприходя една и съм пред дилама, дали боло или мач ще е по-добрият вариянт да си взема. Риболувам основно на р.Дунав, но понякога ходя и на затворени водоеми, затова питането ми е коя от двете въдици ще е по добрият вариянт за мен /да може да се съчетава и за двата вида водоеми/. А и също каква дължина ще е най-добре да избера за дадената въдица. Благодаря ви предварително 

Който го може, си го може!
Re: Болонезе или Мач
Само с една въдица няма да минеш ,но все пак си вземи болонеза 6 м.Stivi написа: Риболувам основно на р.Дунав...........

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- stefan4etoo
- сериозен играч
Подкрепям мнениетоpampasa написа:Само с една въдица няма да минеш ,но все пак си вземи болонеза 6 м.Stivi написа: Риболувам основно на р.Дунав...........

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Според мен за дунава семица ще дойде по-добре!Има бая големи дълбочини на тази река!
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
Така е спор няма ,но колегата пише, че не е ловил с боло -та в този ред на мисли с 6м. - ще му е добреnikolaiiliew написа:Според мен за дунава семица ще дойде по-добре!Има бая големи дълбочини на тази река!

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- nikolaiiliew
- сериозен играч
pampasa написа:Така е спор няма ,но колегата пише, че не е ловил с боло -та в този ред на мисли с 6м. - ще му е добреnikolaiiliew написа:Според мен за дунава семица ще дойде по-добре!Има бая големи дълбочини на тази река!

Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- viktor_jor
- новобранец
Аз по Дунава ходя с пет метрова болонеза, но ми идва малко късичка, така че една 6-тица ще ти върши идеална работа.
Относно дълбочините, подвижната плувка (тези с двуточковото плъзгане), ги покрива безпроблемно. Аз си ловя на 7-8 метра дълбочина (в зависимост от нивото) и нямам никакви грижи.
И не на последно място, болото върши работа и по гьоловете. Разбира се не е като мача, но за старт в плувкаджийстовото на дистанция е добре.
Относно дълбочините, подвижната плувка (тези с двуточковото плъзгане), ги покрива безпроблемно. Аз си ловя на 7-8 метра дълбочина (в зависимост от нивото) и нямам никакви грижи.
И не на последно място, болото върши работа и по гьоловете. Разбира се не е като мача, но за старт в плувкаджийстовото на дистанция е добре.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Благодаря, колеги за съветите. Както писах по-горе ще се спра на 6м., но имам още един въпрос. Как се проверяма баланса при болото /пръчка-макара/, както при спининга и дънните пръчки или има разлика. Питам понеже имам свободни две макари които мисля че ще ми вършат работа, но това ще разбера когата взема болото. 

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
6м най-добре с 3000 модел-широка шпула и поне 5/1 оборота.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Много ще ми е интересно да гледам как се лови на мач с 6-7 метрова болонеза. Дано се срещнем лятоска по гьолищата.
- viktor_jor
- новобранец
И да се срещнем няма да съм с болото, а с мач
, така че няма да ме познаеш по въдицата.
За това и казах, че става за старт в риболова на дистанция. Далеч съм от мисълта, че замества мача или има каквито и да било конкурентни предимства пред него по гьоловете.
Иначе се лови на дистанция позволяваща стоенето на плувката върху петното, без да потапяш линията и пак уточнявам аз съм с 5 метрова болонеза. Но съм убеден, че и с 6-тица ще се справя.

За това и казах, че става за старт в риболова на дистанция. Далеч съм от мисълта, че замества мача или има каквито и да било конкурентни предимства пред него по гьоловете.
Иначе се лови на дистанция позволяваща стоенето на плувката върху петното, без да потапяш линията и пак уточнявам аз съм с 5 метрова болонеза. Но съм убеден, че и с 6-тица ще се справя.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Може и да се срещнем. На затворен водоем ходя основно на яз. Бели Лом и то 2-3 пъти, а иначе основно риболувам на р. Дунав / не заменям Дунава с язовир, там ми е сърцетоnasju написа:Много ще ми е интересно да гледам как се лови на мач с 6-7 метрова болонеза. Дано се срещнем лятоска по гьолищата.

Последно промяна от Stivi на Пет Яну 18, 2013 4:46 pm, променено общо 1 път.
- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Опа, писали сме по едно и също време
, мислех, че въпроса на колегата е към мен. Сори.

- Stivi
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А да предложите някоя що годе читава марка като за първа 6-ца в рамките на 100лв. За сега съм се спрял на това:http://kevlar.netne.net/index.php?route ... uct_id=159, но приемам и други предложения в рамките на тези пари от майсторите в риболова на Боло.