Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

За Зимните Гуми !!!
Модератор: dantho.mihov
Дааа...ясно.
Аз не карам много вече.Но тъй като 20-30 години по онова време съм карал ..сме карали само с едни гуми (нямаше зимни/летни) и всичко си беше наред, не ме интересува това зимни/летни.За мене лично си е търговски трик.
Аз съм виждал танк да буксува зиме на асфалта - по нашата телевизия..за какви зимни говорим тогава.
Аз не карам много вече.Но тъй като 20-30 години по онова време съм карал ..сме карали само с едни гуми (нямаше зимни/летни) и всичко си беше наред, не ме интересува това зимни/летни.За мене лично си е търговски трик.
Аз съм виждал танк да буксува зиме на асфалта - по нашата телевизия..за какви зимни говорим тогава.
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
колега, има една тънка разлика между най-хубавото на пазара /и най-скъпо/ и нещо което върши добра работа /без претенции да е "дъ бест"/, а това дето е опасно за живота е съвсем друг казус...
на мен не ми трябва най-доброто на пазара, щото е много скъпо... а ти искаш да ме убедиш, че било опасно за живота, ако не си с най-скъпото...
По тая логика трябва да караме само коли Макларън, щото спирачките им са като на Ф1...
Няма как да сме на едно мнение...
на мен не ми трябва най-доброто на пазара, щото е много скъпо... а ти искаш да ме убедиш, че било опасно за живота, ако не си с най-скъпото...

По тая логика трябва да караме само коли Макларън, щото спирачките им са като на Ф1...
Няма как да сме на едно мнение...
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
да оставим настрана заяждането...
сетих се, че беше споменал за т.нар. "пластмасови" гуми, дето не се износват...
Значи трябва да се знае, че тия гуми не са нещо скапани или произведени с цел да се пребиват хората с тях! Просто не са за БГ...
Правени са за горещ и сух климат - там "хубавите" нашенски гуми не издържат и 15000км, щото асфалта е 60-80С
Първите ДЕУ Есперо / 95-96г./ ги внасяха с такива и като падна първия си спомням, че беше голямо шоу... Сега корейците им слагат гуми за Европейски климат и няма проблеми...
сетих се, че беше споменал за т.нар. "пластмасови" гуми, дето не се износват...
Значи трябва да се знае, че тия гуми не са нещо скапани или произведени с цел да се пребиват хората с тях! Просто не са за БГ...
Правени са за горещ и сух климат - там "хубавите" нашенски гуми не издържат и 15000км, щото асфалта е 60-80С
Първите ДЕУ Есперо / 95-96г./ ги внасяха с такива и като падна първия си спомням, че беше голямо шоу... Сега корейците им слагат гуми за Европейски климат и няма проблеми...
отговора е следния: колкото повече имаш толкова повече искаш да имашANGEL 123 написа: Хората с ниски доходи си купуват по качествена стока а гъзарите с парички все търсят промоции, намаления най-евтинкотоЩо ли

да вметна нещо не че съм специалист ама не си взимайте всесезонни гуми... това все едно си седнал върху буре с барут пушиш цигара и тръскаш пепелта в бурето.... преди две или три години на сестра ми приятелчето катастрофира и причината е в гумите, значи при размнаване с тир на завой колата се завърта от завихрянето и се удря в друга насреща било е мокро при огледа са му казали че 99% е сигурно че е от гумите всесезонни боклуци... не се лъжете да си взимате от тия боклуци или ако вече сте си взели карайте много внимателно...

Най добрата марка зимни гуми са ВЕРИГИТЕ , другите марки са с почти еднакви качества , само набутването е различно .
Малко инфо в страни от темата .
Снощи праснах колата на любимата в една яка дупка и резултата , НЕЗАВИСИМО от марката на гумите е ...

Колата е с каско и сабахлем цъфнах в ДЗИ , хората огледаха щетата и след 15 дни ще взема кинтите за ремонт на алуминката и гумата
.
Колата е с гуми Клебер и е закупена от Италия , но къде са произведени гумите
??? , я вижте ..

Караваната , която купих февруари 2006 от Холандия беше със нови бусови /С/ гуми , китайско производство
.
Та хората по света карат кво им падне , а ние избираме гуми все едно ще участваме в квалификации на формула 1 ,
средната скорост в София е 15-20 км/ч. 
За мишелинките не ми се коментира , Берлингото си купих от Автомотор с такива гуми , но след пробег от 40000 км. нямаха видимо износване , а на остър завой при горещо време и асфалтова настилка СВИРЕХА , демек НЯМАХА СЦЕПЛЕНИЕ . За това се освободих от тях и сега съм с Maloya 195/60/14 , ама същата кола вече не свири в завоите ..
PS : Застрахователите ПЛАЩАТ повредени гуми и джанти , ама некой требе да си поиска парите
Малко инфо в страни от темата .
Снощи праснах колата на любимата в една яка дупка и резултата , НЕЗАВИСИМО от марката на гумите е ...

Колата е с каско и сабахлем цъфнах в ДЗИ , хората огледаха щетата и след 15 дни ще взема кинтите за ремонт на алуминката и гумата

Колата е с гуми Клебер и е закупена от Италия , но къде са произведени гумите

Караваната , която купих февруари 2006 от Холандия беше със нови бусови /С/ гуми , китайско производство

Та хората по света карат кво им падне , а ние избираме гуми все едно ще участваме в квалификации на формула 1 ,

За мишелинките не ми се коментира , Берлингото си купих от Автомотор с такива гуми , но след пробег от 40000 км. нямаха видимо износване , а на остър завой при горещо време и асфалтова настилка СВИРЕХА , демек НЯМАХА СЦЕПЛЕНИЕ . За това се освободих от тях и сега съм с Maloya 195/60/14 , ама същата кола вече не свири в завоите ..

PS : Застрахователите ПЛАЩАТ повредени гуми и джанти , ама некой требе да си поиска парите

На платено не одим !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Ми дали е зима или лете то танка без никакви проблеми си буксува на асвалтPedro написа: Аз съм виждал танк да буксува зиме на асфалта - по нашата телевизия..за какви зимни говорим тогава.

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Според мен,има ли значение една гума дале е 95-100лв. или 200-300лв
след като самия шофьор не струва и 5 пари,всеки който си сложи ефтина гума има едновпредвид,да кара по внимателно,а този с гуми над 200-300лв си мисли че е недосегаем на пътя,маса народ се изпоби по пътищата защото си мислят че съвремените им коли оборудвани със всички екстри,скъби гуми и аербеци няма да им се случи нищо.
Аз бях повдигнал една такава тема но бързо се забрави,всеки си
прави сметката на пътя,досега не съм чул някой да казва тоя загина защото гумите му били не-маркови.
Наистина една гума трябва да не е износена,да отговаря на сезона и т.н и т.н и най-важното е КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!
п.п.Що се отнася до ефтиното и скъпото да ви кажа една истинска история:
Едно време в мойто село имаше един дядо,вече не е м/у живите,но беше изключителен РИБАР,викахме му дяд-батю,та той ходеше за риба само с една корда от разплетена гъба и я вързваше на пояса си,беше голяма кушия и я хвърляше като дънна от шише и хващаше много повече риба от нас дето бяхме с купешки пръти
п.п.Сега пък ми дойде наум по тоя случай да ви кажа един виц:
Една жена забелязала,че на мъжа И всеки месец липсват по 50лв.от заплатата му и го хванала на тясно,хъката мъката признал си че ги дава на една к..ва да му прави свирки
Тогава жена му се сопнала и му рекла:
-Абе идиот с идиота,що харчиш толкоз пари по курви като АЗ мога до свърша същата работа за 5лв.
Пазамислил се мъжа,вечерта сложил 5лв.на масичката и повикал жена си.
Тя свършила работа ама не за разправене.
Станал мъжа намръщен и И рекъл:
-Ефтиното си е ефтино

след като самия шофьор не струва и 5 пари,всеки който си сложи ефтина гума има едновпредвид,да кара по внимателно,а този с гуми над 200-300лв си мисли че е недосегаем на пътя,маса народ се изпоби по пътищата защото си мислят че съвремените им коли оборудвани със всички екстри,скъби гуми и аербеци няма да им се случи нищо.
Аз бях повдигнал една такава тема но бързо се забрави,всеки си
прави сметката на пътя,досега не съм чул някой да казва тоя загина защото гумите му били не-маркови.
Наистина една гума трябва да не е износена,да отговаря на сезона и т.н и т.н и най-важното е КАРАЙТЕ ВНИМАТЕЛНО!!!
п.п.Що се отнася до ефтиното и скъпото да ви кажа една истинска история:
Едно време в мойто село имаше един дядо,вече не е м/у живите,но беше изключителен РИБАР,викахме му дяд-батю,та той ходеше за риба само с една корда от разплетена гъба и я вързваше на пояса си,беше голяма кушия и я хвърляше като дънна от шише и хващаше много повече риба от нас дето бяхме с купешки пръти

п.п.Сега пък ми дойде наум по тоя случай да ви кажа един виц:
Една жена забелязала,че на мъжа И всеки месец липсват по 50лв.от заплатата му и го хванала на тясно,хъката мъката признал си че ги дава на една к..ва да му прави свирки

Тогава жена му се сопнала и му рекла:
-Абе идиот с идиота,що харчиш толкоз пари по курви като АЗ мога до свърша същата работа за 5лв.
Пазамислил се мъжа,вечерта сложил 5лв.на масичката и повикал жена си.
Тя свършила работа ама не за разправене.
Станал мъжа намръщен и И рекъл:
-Ефтиното си е ефтино

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Пчове НЕ скъпата гума държи на пътя,а ПРЕСНАТА гледайте кога са призведени , а не колко пари струват. Лично мнение: АКО СА ПО СТАРИ ОТ СРЕДАТА НА 2006 НЕ СА ЗА МОЙТА КОЛА!
И Геле кажи нещо за GISLAVED FROST? при МИНУС 10 спрях на зор на асвлт и част от протектора се отпра
И Геле кажи нещо за GISLAVED FROST? при МИНУС 10 спрях на зор на асвлт и част от протектора се отпра
Колкото по-добър джип караш,
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
толкова повече трябва да ходиш ,за да повикаш човека с трактора.
https://www.facebook.com/466042410074126
-
- кандидат преподавател